Nyår!

Sov tio timmar inatt, vaknade dock vid fyra igen men somnade om! Är trött ändå, haha.
Vi tog det lungt på morgonen sen mötte vi upp Lasse, Andrea och Kalle och Anja vid hockeyrinken och killarna spelade hockey medan jag och Declan höll våra positioner utanför rinken. Det är en sådan hockeyfamilj så det är inte sant, hockey står på på tvn hela dagarna, källaren är full med hockeybilder och autografer, dom spelar hockey minst en gång om dagen. Helt galna.

Sen följde familjen Lasse hem till oss och vi drack varmchoklad och Patti kom hem. Andrea, Lasses fru, har lärt sig svenska så hon och Lasse pratade lite med mej, det var skönt. Dom är så snälla! Eftersom dom är i Sverige ofta vet dom vad man brukar sakna, hur jobbigt det är med tidomställning och hur annorlunda allt är. Dom förklarar lite för Chris och Patti också, haha. Fick smaka Mac and Cheese, var nog nått av det värsta jag har ätit någonsin, eller värstaoch värsta med ostigaste. Det var fejkmakaroner med fejkost och sen hade dom ketchup på :O Blev illamående.

Nu sover Declan och Ethan också tror jag. Vi ska iväg och handla lite, frågade om jag fick följa med eftersom jag behöver lite grejer, som en ny rakhyvel som jag köpt ny och glömde ta med mej!!

Ikväll blir det nog väldigt lungt. Har inte fattat riktigt men tror att vi ska gå till några andra ett tag eller om nån skulle komma hit? Sen ska vi dricka lite drinkar eller öl (eller som Chris sa en Whiskey med is till Elsa, hmm nej tack) och äta plockmat, tror dom skulle köpa köttbullar till mej också. Är inte säker på om vi är uppe till tolvslaget ens haha. Men det gör faktiskt ingenting, jag lär somna vid nio ändå.

Två eller tre timmar kvar till Nyår hemma, så Gott Nytt år på er :)

Nyårskrönika om Elsas 09

År 2009.

Jag har stått på en gungbräda hela året, har stått i mitten och försökt att med hela min kraft och koncentration att få den att stå rakt och inte väga över för mycket åt något håll. Har jag lyckats? Kanske, men jag tror inte det. 2009 har varit det värsta bästa året hittills

Nyårsafton firades för första gången på två år utan att vi ordnade en jätte fest med mig i centrum. Både skönt och lite tråkigt. Istället var vi hemma hos Kalle och till min lycka fick jag fira tolvslaget med min älskade bror (jag undrar om det har hänt dom senaste 10 åren?) och mina underbara killkompisar.

År 2009 påbörjade jag som singel. På ett par stapplande Bambiben försökte jag hitta tillbaka till den Elsa jag hade varit för två år sedan, innan Johan och jag blev ihop, det gick inge vidare. Det var ett faktum att jag inte kunde börja där jag slutade utan var tvungen att hitta ett nytt sätt att vara, ett nytt sätt att leva, spendera kvällar och sova själv. Ett liv utan en bästa kompis, ett liv utan att kunna berätta allt för någon, skratta åt samma saker och en enorm jävla trygghet. Många kvällar var jag nära på att ta upp telefonen och göra allt ogjort men jag bestämde mig varje gång att jag skulle klara detta, jag skulle bli en sån där stark självständig kvinna. Jag visste ju någonstans att det var det bästa för oss båda, i varje fall för mig, och det var tvunget att bli gjort. Livet gick hur som helst vidare och efter några månader började en tryggare Bambi gå på lite säkrare ben över Kalmars dansgolv.  

Början på 2009 var också väldigt speciellt eftersom min bror bodde hemma (har inte hänt på 8 år) och vi hittade någonstans en väldigt bra relation (en närmare), som kanske inte hade hänt om han inte flyttat hem.  Vi tränade, åt god mat, åkte bil och spelade This is the life med Amy McDonald på högsta volym. Den här perioden tränade jag otroligt mycket, åt desto mindre och pluggade, det var en ganska neutral tid. Jag vände det med att strula till det med en gammal kompis som tog iväg ensamheten för en stund. Varje dag i skolan gick jag in på kåren och satte på Go betweens och Quiet Heart. Mitt i allt detta fick Jocke en liten flicka, Nathalie, och Sigge spelade Mörbylångarevyn.

Jag spenderade sportlovet själv i huset och alla hjärtans dag sittandes i myskläder, själv med en godispåse framför tvn men det gjorde inget. Jag var nöjd ändå. När våren kom började ägna lördagskvällarna i Annas studentkorridor och sedan Palace med ett underbart tjejgäng och galna utekvällar. Mamma och pappa började planera en badrumsrenovering. Jag hittade Melissa Horn och tyckte att varenda låt var skriven till mig. 15 april sökte jag till högskolan, för jag skulle börja plugga.

I mitten av mars ramlade jag ner från Bistrobars balkong, kalle och jag spenderade en underbar natt på sjukhuset och jag blev därefter känd som ”hon som lyckades ramla” och fick skämmas till studenten. Precis efter detta åkte jag och Dennis på årets magsjuka och låg hemma som kollin i två dygn, vi har inte ätit på Skafferiet sen dess (värt att nämnas).

I april hittade jag en ny syssla, att börja springa. Jag gav mig fan på att klara av att springa fem kilometer och klarade det redan efter några veckor och springandet var en faktor. Den 7 april skriver jag i min blogg följande: Vi ska göra om vårat badrum, eller flera rum i vårat hus men börja i badrummet. Detta kommer innebära att det klockan sju varje morgon, start imorgon onsdag, kommer det att strömma in byggarbetare. Dom kommer garanterat prata högt, klampa i trappan och bajsa sönder toan här nere. Jag kommer inte få en lugn sovmorgon, inte ens en lugn vanlig morgon. Hur fan ska jag kunna göra mig iordning på morgnarna när dom springer omkring här och äcklar sig. Imorgon klockan sju ska dom riva, yeehää, det kommer ju inte låta alls mycket? Mamma tyckte jag kunde flytta till Dennis i tre veckor men han ska ju iväg så det går inte, annars hade jag nog fan gjort det. Ingen annan som har lust att ha mig inneboende i tre veckor? Den 8 står det följande: Byggarbetarna lyckades kapa av en vattenledning som orsakde niagarafallet ner på nedevåning, mest mitt rum. Så golv, tak och väggar ska brytas och bytas. 6-8 veckor är jag utan rum och förmodligen sovplats. Ska sova hos brorsan inatt iaf. Jag orkar inte, orkar , orkar, orkar inte...

En otroligt påfrestande tid påbörjades och en otroligt intensiv tid. Att jag sedan fick en lägenhet mitt emot snickaren som var skyldig och i ett av Kalmars värsta dramahus är en andra eller tredje historia. Jag fick en etta på 14 kvadratmeter och onsdags förfesterna var spikade. Det enda positiva var att jag aldrig var ensam, det var kaffe, spontanbesök och sällskap mest hela tiden. Samtidigt som jag levde ut allt jag hade kvar, det var fest och efterfesterna tycktes inte se något slut. Många utekvällar slutade med att jag ställde mig på en av campingstolarna jag hade i lägenheten, öppnade snedfönstret, tittade ut över Kalmar och lyssnade på My Girl and I av Kite och bara njöt av den underbara tiden som jag visste var tidsbestämd.

Vi spenderade även ett oräkneligt antal kvällar (både vardagar och helger) på Krögers med ölhinkar, filtar och värmelampor. Student och bal väl nära nu och allting låg och flöt i luften. Men ingen tycktes ha några planer, än. Jag ägnade många kvällar åt att springa runt i Kalmar och att titta på Skärgårdsdoktorn om och om igen och drömmarna om ett hus i skärgården började.

Balen blev något ut över det vanliga. Caroline nämnde mitt hus i sitt baltal och hela skolan vände sig om och skrattade (snällt), som jag hade tjatat om detta! Jag stod på ett högt barbord tillsammans med Helena och dansade tills mina fötter värkte så att jag gick hem med otippad man och däckade. Men jag ångrar inte en minut, det kan ha varit den bästa kvällen på hela året.

Fjärde juni fick jag flytta hem, jag packade upp mina lådor, kläder och saker på exakt samma sak där dom hade stått innan incidenten. Enda skillnaden var att garderobsdörren inte skrapade mot golvet och att det luktade lite nytt. Annars var allt som vanligt igen, och jag återgick till vanlig och lät min inre Courtney Love lägga sig till ro. Use somebody med Kings of Leon spelades om och om igen och drömmen om Hultsfred började ta vid, jag skulle dit till varje pris. Men först, student.

Två dagars konstans festande och full av glädje. Jag har svårt att tro att en sådan glädje och lättnadskänsla och frihetskänsla upplevs fler gånger i livet, kanske när du får barn. Att det sedan var fint väder när vi stod på vårt militärlastbilsflak var det bästa som kunde hända. Nu var vi fria, vi kunde göra vad vi ville. Eller?

Dagen efter sista studenten började jag jobba. Jag såg midsommar försvinna och även Hultsfred. Men jag trotsade allt och åkte upp till (än en gång) mina killar upp i köpingsvik och hade den bästa midsommarn på länge. Även fast jag åkte bussen hem och grillade med mamma och pappa på midsommarafton kändes det ändå som en vinst! Midsommar kan beskrivas med två ord –naket roligt!

Juni och juli försvann lika fort som dom började. Jag försummade lite av mitt privatliv och min träning för jobbet. Frukost, städ, eftermiddagar och serveringskvällar före i stort sätt allt. Dock var söndagarna på Strand triumfkort i vardagen, då jag oftast var ledig på måndagarna. En Strandkväll slutade till och med i övernattning och saker som inte ska nämnas i krönikor och en annan med punka med limo på Ölandsbron. En av sommarens höjdpunkter blev även vattenfestivalen i Bergkvara med friidrottstjejerna! Årets sommarlåtar och köra billåtar var självklart Rap Das Armas och Can’t keep it in (Cat Stevens) som dunkades hårt vid flera tillfällen. Min altan blev under några veckor en trevlig plats att sitta och dricka lite på. Dock gick jag och la mig när dom andra gick ut flera gånger, på grund av mitt jobb.

I augusti började folk prata om att dra, jaha, vart skulle jag någonstans då? Högskolan blev det ju inte efter tråkiga omständigheter och inget annat hade jag planerat. Dennis och David avslutade sommaren med en dunderfest i Arby, det var en bra punkt för allt och en skön hejdå fest innan alla delade på sig. Fram till september rullade allt på ganska bra, Dennis var hemma och jag fick lite strö jobb och livet var ganska skönt. Planer om att flytta till London startade och slutade. Planer om att vara i skidbranschen startade och dödades. Planer om att jobba i Kalmar startade och slutade. Planer om att flytta till Stockholm startade och slutade. Listan kan göras oändlig. Jag lyssnade på Alex Schulmans sommarprat varje dag i en vecka och grät. Låtarna jag spelade om och om igen var För att du är här med Eva Dahlgren och Ainbusk – Skynda att älska. Jag dansade till Day’n night.

Jag inledde september med att klippa lugg, som jag tröttnade på dagen efter. Jag kom igång med träningen igen och Dennis och jag skapade ovanan att äta ute varje dag. Även många trevliga utekvällar blev det, trots att vi saknade många blev det bra ändå. Lika mycket som jag dissade dessa utgångar älskade jag dom, det går liksom inte att göra annat i Kalmar. Jag hittade min nya drog, True Blood och låg varje kväll och tittade på serien och lyssnade extra noga på intro låten Bad things. Jag terroriserade tandläkaren och fick två visdomständer utdragna.

I oktober tog jag och pappa upp båten, då var det officiellt höst. Jag fick en ide, som senare utvidgades till att bli en flytt till Kanada. Jag tror att många tog det väldigt lätt då många av mina andra idéer rann ut i sanden, men detta skulle genomföras med eller utan hjälp. För första gången kände jag att detta var rätt och detta var någonting jag gjorde för mig och för att jag ville. Inte för någon annans skull. En sista onsdag med mina underbara karlar fick jag innan Dennis flyttade upp till Stockholm. I samma veva åkte jag till Gotland och hade några underbara dagar i Visby. Jag klippte lugg igen (och ångrade mig), åt god mat, umgicks med bra folk och bara slappnade av. Jag satte en skön ribba inför kommande månad kände jag.

När jag kom hem var badrum numer två på ingång och även köket och november var på ingång. Efter vad som kändes som evighet av äta ute, vara i vägen, visa sig naken för snickare och leva i fullt av damm blev det till sist färdigt och med lite fin justeringar och nya möbler var vårat kök klart. Mer säger jag inte, jag skulle åka till Kanada men det enda vi pratade var köket. Med det fick man inte yttra högt.

På något konstigt sätt lyckades dagarna gå otroligt fort i december, jag beställde alla mina julklappar från internet. Några knapptryck och sedan hem i brevlådan, det är den nya världen. Sen kom snön, inte lite heller och det kändes som Kalmar hade blivit Kimberly istället. Med en och en halv vecka kvar innan flytt fick jag låten ”Fields of gold” skickade till mig med motiveringen, jag har tänkte lite. Jag spelade den på repeat i en vecka och tänkte ganska mycket jag med. Om jag kom fram till något? Inget alls mer än att jag måste åka.

Jul och juldag flöt på i vanlig anda. Allt lika mysigt att träffa kusinerna och samma veva på kvällen, men det är skönt med en riktig jultradition. Dagen innan vi skulle åka ner till Lund kom resfebern, en klump i magen och ett ständigt illamående. 28 december åkte jag till Kanada, Kimberley, och 27h senare kom jag fram till huset efter mycket om och men. Nu kan bara tiden utvisa vad som kommer hända nästa år…


Ikväll somnar jag till..

Som är tillägnad min mamma :)


Dag 2

Åhh, hade skrivit ett lååångt inlägg som bara försvann. Orkar inte göra det igen.

Men är jetlagd som bara den, vaknar fyra på morgonen och är klarvaken för att sedan klockan sju på kvällen somna i soffan och gå och lägga mig.

Hälsade på deras kompis Lasse idag, skönt att prata lite svenska. Fick ett par skidor, för långa och för avancerade men alltid nått!

Declan kom precis in i en liten röd sparkdräkts pyjamas och helt blöt i håret efter ett bad (han har lååångt hår) och sa godnatt till mig. Han har nog världens sötaste smile den ungen. Han gillar fortfarande kvinnor saker, idag när jag kom upp på morgonen gick han runt i pyjamas och ett halsband som han stolt visade. Hemma hos Lasse vägrade han leka med allt utom dockan och hela eftermiddagen har han gått runt i mitt stora armband. Chris säger bara - don't talkt about it...haha!

Har inte träffat Patti mycket alls, bara några timmar på kvällen. Men hon verka helmysig, hon säger att hon tycker det är skönt att ha en till tjej i huset, jag förstår henne. Chris är väldigt barnslig och hon har nästan tre pojkar hemma ibland.

Kram på er alla!


Mitt i natten

Vaknade nu. Helt omöjligt att somna om. Klockan här är tio över fyra på morgonen (mamma den kanadensiska klockan på bloggen går rätt. Tänkte inte att jag kunde tittat på den igår). Ligger och läser lite bloggar för att uppdatera mig, skönt att ha den kopplingen till Sverige.

Har konstigt nog ingen hemlängtan, inte ens när jag tänker på hemma. Däremot är det väldigt mycket nytt att ta in och lära sig. Barnen är helt stirriga och ska visa alla sina leksaker och pendlar mellan att gosa och sparkas, men det är väl helt normalt när det kommer en tjej och bosätter sig i deras hem och som inte alltid förstår vad dom säger.

Nej, ska försöka somna om nu. Kommer vara helt död imorgon annars!

Pinsamt

Jag har helt ärligt ingen koll på vad klockan är. Alla mina klockor går olika just nu.
Har gått och lagt mej, satt och somnade i soffan så det var nog lika bra. Men vågar inte gå upp och fråga dom om klockan. Har försökt söka på internet, kolla vad klockan är hemma osv men kommer fram till olika svar varje gång. Men jag tror klockan är tjugo över nio (är den tjugo över åtta har jag gått och lagt mej vääääldigt tidigt).

Ska sätta på nån bra serie nu och somna. Natti (eller god morgon kanske)

Första dagen i Kanada

Hejsan alla!!!

Äntligen är jag framme, efter en resa på nästan 27h. Ska skriva en hel uppsats om det sen, det var ett otroligt jobbigt äventyr, haha. Men jag lever och allt är bra. Min enda tanke igår innan jag kom in i huset var att hoppas jag har en stor säng, hoppashoppas. Jag vill ha en liknande som jag hade i England, men det är väl omöjligt. Men när jag kommer in i rummet var sängen nästan exakt likadan och bäddad med fleecelakan. Hur kunde dom veta att jag älskar fleece?

Idag åkte vi in till Cranbrook för att shoppa kängor till mig. Declan (2 åringen) envisades med att hela tiden inne i affärerna ta av sig sina kängor och sätta på sig högklackade damskor i storlek 41. I fem affärer gjorde han det och vandrade runt, Chris såg lite orolig ut..

Hemma åt vi en nyttig lunch, nachos med ost i ugn med morötter och salsa dipp. Det som vi äter för att festa till det på KM en onsdagskväll klockan tolv äter dom till lunch..hmm..Sen spelade vi Wii, bowlade och höll på, hela familjen var involverade och jag fick en egen gubbe till och med, haha!

Chris började med lite badrumsrenovering (pappa, en smart gubbe gör det själv för att minska skaderisk, dock har det tagit honom mer än sex veckor nu, haha) och jag och Ethan spelade inne-hockey till vi höll på att dö av trötthet. Sen slappade vi framför TV och såg Ryssland vs Sverige i hockey och drack diet pepsi (eftersom dom är en hälsosam familj och inte vill ge barnen något socker).

Barnen har käkat, vi ska nog göra det strax. Sen ska Ethan iväg på hockeyträning ikväll, ska försöka få vara hemma så att jag kan packa upp, har en miljon saker som bara ligger i väskan och på golvet. Ethan kom precis in här och sparkade på lite saker och sa Guuuud vad mycket saaaker, sen låste han in mig och gick....pik?




I'm gonna move to Canada


Lyssna på denhär sålänge, det ska jag göra!


Dagen DDDDDDDD

Logade precis in på bloggen och skulle skriva en massa. Men tappade bort mig helt när jag såg att Linn ännu en gång har varit inne ochh fixat, vilken brud, så härlig och så duktig!

Dagen har varit allt annat än lugn, vaknade åtta efter fyra timmars sömn. Var på Ica med mamma, packade, klämde ner min (jättestora) gosehund Balthazar i väskan samtidigt som vi satt på den. Sen kom killarna och Linn på lite kaffe och julgodis. Johan tittade förbi. Gick till farmor och farfar och sa hejdå, pratade med mormor.

Stängde den andra väskan och märkte att jag har övervikt, helvete, ännu ett till orosmoment. Pappa kommer vid fyra, då åker vi ner till Lund, äter lite, sover (försöker). Går upp imorgon vid fyra-fem tiden, tar tåget över och sen bär det av.

Kanske bloggar en gång till ikväll om ork ges. Annars hörs vi när jag är i Kanada nästa gång!

Linn testar baa lite



...och det fungerar. Ser du Elsa? Ännu större bild?

Ikväll somnar vi till...


Resfebern har tagit mig!

Idag kom resfebern.

Jag som nästan varit lite stöddig när folk har frågat hur jag mår, hur det känns och om jag nervös. Har bara kastat bort det och sagt, needå (fast ofta lagt till , inte än) men ikväll kom det.

Jag och David kollade på en Wallander film i min säng, drack cola, käkade chips och gosade med Balthazar. Efter det kom en stor klump i magen smygande, jag insåg att det är sista natten i min säng, i mitt rum, framför min tv och i huset på mycket länge och värre än det...på obestämd tid! Satt i soffan och pustade ut andetagen, fick svårt att andas.

Tog ett bad och tittade på Twilight med bubblorna omkring mig. Fixade iordning mig inför morgondagens resa, läste ut Stieg Larsson boken och sorterade lite papper.

Nu ska jag försöka somna. Sista natten i min säng, mina kuddar och "hemma lukten". Men somna ska jag, någongång inatt iallafall. Seinfeldt går på tv till klockan två, därefter brukar jag kunna slockna.

Ännu en julklapp

Fick "lappboken" av bror i julklapp. David Batra har samlat ihop massa roliga lappar folk har satt upp i ex, trapphus, toaletter och på jobbet etc. Några smakprov från boken (kanske inte barnvänlig)...






Hahahaha! Min kopp te, helt och hållet!

Julklapp



Fick världens sötaste rosett att ha i håret av mina småkusiner i julklapp :) Så himla fin! Ska packas ner i resväskan och ska tas med till Kanada.

Ikväll somnar jag till..


Fredag, annandagjul och två dagar kvar!!

Vaknade och var förkyld, det är väl typiskt. Har har man hållt sig frisk hela hösten (som nog inte har hänt på fem/ sex år, att jag går en hel höst utan att äta pencilin alltså) och lagom till jul, juldag och resa ska man må allt annat än bra.

Mamma och David utnyttjade situation till fullo och lekte Fear Factor med mig (ett program där man tvingar blåsta brudar och deras män att äta fårtestiklar och liknande) och tvingade i mig Kang Jang, Sinova och färskpressad apelsin juice med två vitlöksklyfor i. David log glatt på andra sidan bordet när jag drack, höll för näsan för att sedan sitta och klöka i flera minuter efteråt. Syskonkärlek!!

Har sedan hela dagen gått och rapat vitlök, något helt hemskt. Inte lite, som när man har käkat vitlökssås eller liknande utan stor rapar och fått upp smaken i munnen. Något fruktansvärt äckligt, men tydligen nödvändigt. Pappa sa nyss att det "luktar ända hit" då han stod på andra sidan rummet.

Men ska man bli frisk så ska man!

Packade sedan ner det sista "lilla lasset" i min väska och upptäckte att det blev AS fullt och då har jag inte packat ner neccesär och jackan. Oj.

Sedan hem till Annie Nybban för trevlig middag. Vid tio när folk började vingla och skrika Kalmarvisan, Lambo och Helan går gick jag laglydigt hem. Tog en vitlöks/apelsin shot och kröp ner i sängen. Trevligt att säga hejdå till alla, det sjuka är att det känns inte hemskt på något sätt, bara bara bara roligt!

Nu ska jag sova, två fullproppade dagar väntar innan avfärd! Nattyy!


Dagens insikt

Packar man ner 1 miljon "lätta saker" som "inte väger så mycket" i samma resväska blir det likt förbannat AS tung.

Snart slut!

Yes. Nu är julen snart slut för detta året.

Skönt.

På söndag bär det av och jag ser fram emot det så in i helvete.

God jul på er kära läsare, familj, släkt och vänner.

Ses vi inte innan jag åker så ses vi vid samma tid nästa år :)


Sköt pistol med bror idag







Frågan jag ställer mej....hur fan kan någon se så mesig och snäll ut med en pistol ?

Dagen för the D

Dagen innan julafton. Alltid samma i vårat hem.

Jag och bror planerar att ha uppesittar kväll med chips. Först äter hela familjen lilljulbord, alla äter för mycket, dricker julöl och tar en snaps (inte jag). Rullar sedan över (I ett matkome-tillstånd) till soffan där vi inte kan enas om någonting att se på tv. Vi trycker i oss massa skumtomtar och alla får ännu mer ont i magen, alla gnäller. Efter ett tag slår törsten till, som när man har ätit massa, och alla ska dricka vatten. Mamma somnar i fotöljen mitt i filmen och ber pappa spela in resten. Sen går alla och lägger sig, betydligt tidigare än planerat.

David lägger sig i min säng, jag är så trött så ögonen ramlar ner. Det tar en timme innan han går och lägger sig, inte självmant utan med MASSA tjat och slag.

Så firar vi dagen före dopparedagen. Hur gör ni?

En liten kvällsfundering

Varför är jag inte nervös?
Varför håller jag inte på att få ett sammanbrott?
Varför har jag ingen separationsångest?
Varför har jag ingen resfeber?
Varför är jag inte orolig?
Varför är jag inte ledsen?
Varför är jag typ likgiltig?

Vet jag att jag ska åka?
Kanska ska ta ett allvarligt snack med mig själv.

Julklapp från jobbet


Jag går runt och övar för kyla och skidåkning




Halleluja moment



Har ni varit med om när man kommer hem runt tre-fyra tiden på natten. Du tar av dej skorna, snubblar omkring lite i mörkret, försöker vara tyst men bara slår i saker hela tiden. Kommer in i köket och öppnar skafferiet samtidigt som du spolar upp ett enormt stort glas med vatten. I skafferiet kommer som ett ljus när du öppnar och du ser en halvfull påse med ostbågar liggandes, sådär perfekta, lite sega och goda. Samtidigt spelas änglamusik och Haaaaalllleluuuuujjjaaaa sjungs extra högt. Du lägger dej i sängen, sveper hälften av vattnet i glaset, äter ostbågar tills du somnar med handen i påsen och med kroppen full av smulor. Sådana avslutningar på utekvällar är lite för sällsynta, men när dom väl gör är det ett riktigt halleluja moment.

Paketproffs



Jag hatar att pyssla. Dels för att det är extremt tråkigt och för att jag är extremt dålig på det. Men paket är jag fan grym på, så jääävla bra. Jag kanske borde öppna paket-busniess!

6 dagar kvar

Har passerat en-veckas gränsen nu. Känns bra, mycket bra faktiskt. Det är dags nu. Efter skön en helhelg av festande, dansande (och en tappad röst) och vänner på Palace och Olearys känndes avslutet av Kalmar otroligt skönt.

Min packning har stannat igen. Går inge vidare alls, packar i, packar ur, packar om, packar fel och så håller det på och då kommer man ingenstans har jag märkt.

Kom på att jag var tvungen att ha en adaper och ev en konverterare för att kunna använda mina svenska grejer i Kanada, då deras uttag bara ger 120V och våra i Sverige 220. Så jag och Dennis störtade in på Kjell och Co där våran vän David jobbar. Jag vinkar hejdlöst åt honom när vi kommer in att han ska komma, han blev lite stött och trodde att det brann eller nått. Sen skriker jag över halva stan, David hjälp mig jag måste ha en såndär grej man stoppar in i eluttagen i Kanada!!! Hans första svar va, juste du ska dit. Haha.

Men vi kom underfund med att jag inte behöver ha en konverterare men köpte däremot två adapter, då kan jag slarva bort en utan dåligt samvete. Dennis hittade en fjärkontroll (som kunde styra 10 olika apparater) för 1600 kr som han ska invistera som julklapp till sin bror. Värt det? Kan diskuteras. Jag tyckte han skulle satsa på den lite billigare för 600 kr, men nothing is to fancy för Dennis Nilsson.

Sen sa vi God Jul och knallade därifrån.

En måndagslåt från mig till er


3D bio

Såg Avator igår, 3D i Oskarshamns av alla ställen. 3 bilar med killar och så jag mitt i alltihopa. Passade på att ta en pizza innan bion, killarna öste snack om mänsklig avföring, internet, dataspel, glasögon man kunde se genom tjejers kläder på osv. 3D var ganska överskattat, visst kändes det ibland som att sakerna var ute i publiken, men hade nog velat ha mer sådant. Hade iofs ganska höga förväntnignar när killarna berättade att vi skulle se 3D.

Avator var iallfall högt över förväntant, i början av filmen (+3D glasögonen ) kändes det som att man var inne i deras fina värld. Slutet var förusägbart och för mycket bang bang. Men en klart sevärd film!

Engelskan är på topp - NOT

Fick mail från min Kanadensiska familj idag. Egentligen var det min tur att maila tillbaka till dom, men har inte blivit av denna veckan. Men när jag vaknade och öppnade mailen tänkte jag att jag var tvungen att svara nu. Det tog mig 40 min att skriva, jag skriver i Word (för att få hjälp med stavningen), sen är jag inne på tyda.se och kollar upp ord i hennes mail jag inte förstår och ord jag inte kan översätta från svenskan och sen ska jag få allt att låta bra och försöka svara på hennes och ställa nya. Kändes som en hel engelska lektion i gymnasiet med Malin, var tom i huvudet efteråt. Vill ha med en bild på mig och min bror också, för att visa dom 1/3 av min familj men hittade ingen, jag tror inte det finns någon bild på oss tillsammans i vuxen ålder.

Nu ska familjen (utan Dave) äta makaroner och falukorv för att sedan knalla över till familjen Forslunds glöggfika.

Varför känns det som att jag har problem?


Krubb-design AB



Satte upp krubban idag. Mamma gick efter ett tag med på att vänligen flytta på en av sina blommor så att Josef och Maria med vänner kunde flytta dit. Upptäckte att vi hade två Josefar, Två Marior, sex visamän, två änglar (men bara tre vingar) och ett oräkenligt antal djur men bara ett Jesusbarn. Väldigt historiskt och fint, det finns många Marior men.....damdamdam...bara ett Jesusbarn. Iallafall var det svårt att se av alla män vilken som var Josef, kunde dom inte ha skiljt honom från mängde lite iallafall (kanske med en namnskylt).

Var i lite Partymood när jag satte upp det och det spred sig lite på krubban också. Men what a hell, dom firade Jesusbarnet, vi firar Jesusbarnet och jag firar genom att ge dom lite glitter och glamour.

Första "hejdåfesten"

Mitt första inlägg.
Jag vill först och främst tacka Linn igen, för ett helt underbart tålamod med mej och min nya blogg!

Ikväll tar jag ännu ett steg närmre min resa och ska ha "hejdå" fest med friidrottsbrudarna. Sofia har haft ångest över festen och skrek igår på Palace att hon skulle hålla tal, vi får se vad som händer med det. Egentligen vill jag inte ha några tal, avskedsgrejer elle liknande. Det enda jag vill är att få träffa alla innan jag åker och då passar det utmärket med lite middag, vin och sedan klackarna i taket på Palace. Jag har ju valt själv att åka, jag vill åka och ser fram emot det. Hade jag däremot blivit iväg tvingad mot min vilja, utvisad ur landet eller satt i fängelse kanske det hade varit ett litet värre avsked och ett litet tal hade suttit bra mot slutet.

Men som sagt, det är en ny blogg. Lite mer rumsren och lite snällare (förhoppnigsvis) men med (SOM ALLTID) en stooor portion ironi och humor. Vissa saker kanske ska läsas med en nypa salt för att inte misstolkas allt för mycket. Jag kommer powerblogga nu fram tills resan, sen vet jag inte hur mycket jag kommer ha tillgång till internet där borta men daglig uppdatering är en dröm.

Nu måste jag sätta igång med allt, mat, dusch och grejer om jag överhuvudtaget ska hinna med något innan girlsen kommer.

19 december, 8 dagar kvar.

Jag vet inte om jag får äran att få det första inlägg i bloggen, men jag tog äran till mig i alla fall. Mest ville jag säga till er alla att följa Elsas blogg och se till att kommentera ofta och mycket. Elsa som är timmar bort kan inte smiska er om ni inte gör som ni ska, men jag kan. Hon förtjänar många läsare med sin skrivkunnighet och humor.

Om åtta dagar flyger hon bort. Ledsamt och sorligt. Men jag vet att hennes äventyr kommer vara av stor värde och till stor glädje.

Ha kul, lev livet och kom sedan hem med en trevlig kanadensare (plus hans kompis till mig, du vet mina krav).

/Linn Wahlgren

RSS 2.0