Dagens skratt

Tack Dennis Nilsson



Natt min skatt

Chris är sjuk nu också , kom hem från jobbet idag. Så vi höll oss ute under eftermiddagen. Jag är mycket bättre faktiskt, sov hela förmiddagen med Declan och nu mår jag prima.

Jag och Jemma gick på bio , Easy A, ikväll. Kul film, gott med popcorn och extra roligt att vi råkade spilla ut båda våra isteer på samma gång och fick sitta blöta under filmen.

Sen fick sig känslorna sig en liten turn sådär på kvällskvisten, jag kan inte skriva om det hur mycket jag än vill och jag kommer inte prata om det på ett tag... men mina päron hade blivit stolta om dom visste vilket moget beslut jag tog idag. Men det är mycket som ni inte förstår också och som ni inte kommer göra, jag förstår men jag har inte förståelse för det. Mycket diffust, precis som jag är ibland. Det suger att en så stor barriär av kultur, uppväxt m.m. ska komma imellan... jag vet inte hur mycket av det jag är beredd att släppa in i mitt liv eller hur mycket jag vill släppa in och ja, skit samma. Don't ask about it... I wil tell you when I'm ready.

Men jag mår bra, och det är viktigast. Eller jag är okej och jag kommer bli bra :)





Godnatt!!

Fyra dagar kvar till helg...

Ethan var hemma från skolan för sin astma idag, dom hade sprutat i honom astmamedicin som gjorde honom galen. Jag var sjuk och orkade knappt röra mig, bra kombination. Jag fick ett anta utbrott som jag nästan fick dåigt samvete för efteråt, men va fan han är hemma från skolan för att han är sjuk och får absolut inte springa omkring men det är det enda han gör. Är man sjäv då jätte förkyld så har man kort stubin. Efter några timmar fick jag Declan att somna och Ethan att kolla på film så jag kunde bara ligga i soffan några timmar. Patti kom hem halv två från jobbet och jag stapplade ner till min säng och sov tre timmar. Vaknade, åkte upp till Johns för att få några mer True Blood avsnitt på mitt Usb och sen hem och sängen igen. Insåg att jag har endast ätit bröd, mackor och rostat senaste två dygnen och druckit te och ätit diverse piller. Såg att Patti hade ställt undan lite Kinesmat till mig i kylen, åt det. Mår bättre ikväll men är så otroligt trött jag har sovit mer än 24 h senaste två dygnen både dag och natt i vanliga fall sover jag bara 8 h per natt så 16 på två dygn. Insåg att jag har haft feber idag då jag plötsligt tappade allt som tidsuppfattning heter och var helt vimsig ett tag, även när jag sov så drömde jag om enorma björnar på Postmästaregatan, i trädgården, och Vampyrer (från True Blood) vaknade upp och var alldeles svettig. För att sedan komma ut i solen och frysa.

Livet blir bättre av att Patti är jätte sjuk fortfarande, Chris är bortrest, Ethan är tjurig och hög på medicin och vi flyttar på torsdag.

Längtar tills jag blir frisk. Fan vad jag ska ta vara på livet då, så in i helvete ska jag ta vara på det. Hur klarade jag detta flera gånger om året förut, att vara sjuk är det värsta som finns ! Punkt.


Dennis, mitt bästa vän. År 2006!
På någon förbjuden hemmafest med smuggelsprit och arga grannar.

Sex and the city marathon

Livet suger när man är sjuk!


Man tager vad man..

Dagens lunch: pasta snäckor med gurka, fetaost, parmesanost och ketchup. Med mjölk.

Till efterätt: Persikor godisar och twix

Fim: Last song med M Cyrus (blah)

Plats: Soffan med duntäcke och kudde

På golvet: En miljon pappersnäsdukar

SJUK!

Och så äntligen bröt det ut, efter fyra dagars funderande om jag är sjuk eller inte så vaknade jag idag med rinnande kran, nyser så snoret flyger, är riktigt hes och bara allmänt febrig och hängig. Blir en dag i sängen med te och massa filmer och serier.

Men bra nyhet från igår, jag invisterade i sprillans nya snowboard pjäxor 700 kr. Tyckte jag var bra. Nu har jag alltså bräda, skidor + pjäxor till båda... en hjälm kanske? sen är jag färdig och allt för under 4000! Mycket nöjd! Nu kan snön komma. Fast snön känder långt borta igår när solen lös och det var 25 grader varmt, vi hittade föreseten bageriet i Patzl där man faktiskt kan fika normala saker och så satt vi ute och njöt.

Igår kväll var vi i Cranbrook på hockey, vi följde matchen från restaurangen dock... så vi slapp betala också snåla som vi är. Drack enorma mängder iste och åt hamburgare, sen åkte vi hem och jag sov i 12 timmar och vaknade upp och mådde... ja... skit helt enkelt.

Carpe Diem!

Torsdag, vi shoppade i Cranbrook med Declan och tjejerna på förmiddagen och lek hemma hos Jamie på eftermiddagen. Hade egentligen hur mycket som helst att göra ikväll och såg framförallt fram emot att käka sushi med Katie. Men jag mår inte bra, Patti är jätte förkyld (sjuk), Declan är snuvig så det är väl det jag har fångat upp också eller så är det bara så enkelt att jag är helt slut och måste vila. Helgen är fullbokad också så ikväll ska jag käka chips och choklad (fattar hur längesen det var jag åt skit nu!) och bara dega framför vänner och somna tidigt.
PÅ måndag är det ny vecka och då tar vi tag i träningen igen, har inte tränat denna veckan alls för dels halsont och förkylningskänsla och sen lite andra saker. Har inte haft tid. Nu kör vi en röd helg (med fet mat, socker, kolhydrater och alkohol) och sen tar vi tag i livet nästa vecka igen, en helg kan jag unna mig efter mina goa pass senaste månaden. Nästa söndag går vi in i oktober mina vänner. Tiden går fort, skynda att älska så ses vi snart!


Från förra helgen när vi passade alla åtta barnen!

Snart helg!

Om jag tyckte att dom fyra första månaderna gick fort här, eller om jag tyckte att sommaren gick för fort...
så är det ingenting jämnfört med hur fort tiden går nu. Dom senaste veckorna har varit crazy! Dagarna flyger fram och jag har inte varit i säng före 11.30 någon kväll, sen upp och så rusar dagen iväg, middag och dusch och sen några timmars tidsfördriv av olika slag på kvällarna och sen upp igen... Jag hänger inte med. Sen har jag kommit in i en riktig dum rutin när jag säger ja till alla och kan boka in typ 4 grejer på samma kväll och sen måste avboka. Haha, ja, dålig planering.

Har en sjukt rolig historia att berätta iallafall.

Jag och Jemma var ute och lat-cyklade på ett av cykelspåren (vi var helt uppklädda, i flipflops och bara gled) utanför hennes hus. Vi stannar vid en liten sluttning och ska ta kort på fullmånen och bergen, Jemma går fram mot slutningen och vänder sig sedan om och skriker SHIT DET ÄR EN BJÖRN DÄR. Jag far upp på min cykel (allt detta i ett aderalinrus, jag kontrollerar inte mig sjäv det är kroppens egna instinkter som styr) , slänger mig upp, och sen drar iväg. Jemma vänder sig om och skriker efter mig "faaan, jag skojade ju bara... men tack som fan för att du tänkte lämna mig här".

Jag skämtar inte, jag har inte skrattat såhär mycket på länge. Vi fick lägga oss ner. Jemma skrattade åt mitt skrämde ansikte och åt att hon har aldrig sett mig röra mig så fort eller aldrig sätt någon människa någonsin vara så snabb och sticka. Sen skrattade vi åt att jag faktiskt gick på det, att jag tänkte lämna Jemma där och ja.... Helt otroligt. Det går inte att beskriva denna situation.. denna filmen kanske kan beskriva känslan lite:



Bra sätt att testa dina vänner?

Påminelse



Om varför ni älskar mig!
Haha, och om att vi alla gillar olika.
Och att detta ska va min hallowen utklädnad!

Bjuder på bilder istället

Från promenaden förra veckan. Ser ni hur höstigt det är?












:) Super - tisdag

Dagen har varit minst sagt spännande. Men jag kommer den låta flyga obemärkt förbi här i bloggen, med tanke på anhöriga...

Bilder hajken!


På hajk. John har svårt att hålla fingrarna i styr!




Twilight-style




Underbara söndag!

Helgen har varit minst sagt spännade. Som i ett ång av alkohol tog vi en taxi ner från grillfesten (som var mycket lyckad, minus mina köttbullar som luktade fis och inte smakade i närheten lika gott som mammas) och stormade in på puben. METAL kväll, ett hårdrocksband på scenen som spelade så gräslig musik och så högt att man inte kunde konversera med varandra. Dom andra gav upp och men jag och min tappra tjänare John uthärdade oväsendet och spelade Fosball men några gamlingar, biljard och retade upp djn. Man ska aldrig säga till ett metal freak att metal är skit.... Men det blev en bra kväl till slut.

Imorse möttes vi fyra, nannisarna och John numer känd som "the gay friend" i gruppen eller "the cock-blocker", för brunch. Jag, John och Jemma körde sedan ut till White Swan varma källorna, vi skulle göra en lite hajk och sedan bara götta oss i varmvattnet för det har regnat precis hela dagen. 10 minuter in i hajken var mina skor så blöta att jag lika gärna hade kunnat gå ut i vattnet med dom, 20 minuter senare byxorna detsamma, regnjackan också och mössan. Vi hittade inte grottorna som vi letade efter och efter en 2 timmars hajk i skogen där grizzlybjörnana härjar kom vi äntligen tillbaka till bilen.

Vi slet av oss alla dyngsura kläder (jag kramade ur vatten ur mina skor och byxor, så blöt var jag) och satte på värmen i bilen och åkte i enbart bikis till varma källorna. Skönt som fan med regnet och sen det varma, John tog ett dopp i den kalla poolen också (läs is pool) och jag stack ner ena tån, när jag vände mig om fick jag tre stora stänk från John med kallt vatten över mig, jag var inte förberedd alls så jag skrek. Haha, jag skrek ett riktigt "hjälp jag blir våldtagen skrik" så alla i källorna ställde sig upp och vände sig om för att upptäcka att tjejen i Corona bikinin blev lite kall. Sen skämdes jag. Sen åkte vi hem i en varm bil med lite av Johns kläder på oss, som var torra, men inte mycket mer.

Åt, duschade, torkade kläder och körde sedan hem till A en stund för en pratstund. 
En väldigt lyckad söndag!

Barnvakt

Klockan är halv ett och jag är barnvakt. Vågar inte sova ifall någon av pojkarna skulle vakna, tror inte dom tänker på att jag är här nere utan skulle förmodligen bli ledsna över att inte hitta mamma och pappa. Vi hade stor lek eftermiddag med alla åtta barn, sen middag och film med pyjamaserna. Åkte hem halv åtta, mina barn somnade ovaggade vid åtta och har sovit hela tiden. Skönt.

Jag har facebook-stalkat människor, kollat kläder på HM och Nellys hemsidor (framförallt högklackade/fest skor, klänningar, skinnjackor, kavajer, kjolar och väskor), kollat på gamla bilder, filmer m.m. och fått hemlängtan. Hur ska jag kunna lämna alla igen? Sen kollat på ett vänner avsnitt, duschat och gjort mig redo för sängen. Skulle gärna haft lite choklad eller något att tugga på dock, det är ju fredag trots allt. Hittade ett kinderägg i skåpet, det var väl okej men hjälpte inte mycket till med godissuget.

Imorgon står gym på schemat, kanske köttbulle bak eller negerbollar (lovade att "bring some kind of balls" till partyt imorgon) och sen ska vi som sagt på lite bbq eller grillfest på ren svenska hos Lucie, Wil och John och sedan dra ut med hela ligan.

För att uppdatera er om A så har vi båda gått vidare som vänner, haha. Låter otroligt vuxet och moget, det var det kanske också? Nej, men det är fortfarande osäkert vad som händer men jag gillar läget och det är det viktigaste, bäst att ha många dörrar öppna inför skidsäsongen! Ska sluta snacka strunt och gå och.. ja, haha, jag ska ingenstans men.. godnatt då.


Freeedag

Börjar inte fören vid tolv idag, skönt. Men ska ha barnen hela kvällen. Ska dock ta alla hem till Jemmas, hon har fyra tjejer ikväll då Bella och Lucy är här från Kelowna, och käka pizza och kolla film ett tag innan vi alla går hem för att sova. Men åtta barn tillsammans, det blir ett uppdrag.

Fick mej från mamma imorse, nu är det klart! Jag kommer tilbaka andra december och kommer hem till Sverige nästa år 5 april. Känns bra! :) Ska försöka handla med mig lite grejer hem till er där hemma. Har en stor påse med småprylar eller ätbara saker till kusinerna iallafall! Jag kommer ha ganska mycket plats över i väskan hoppas jag så ska försöka ta med lite roliga saker.

Har träningsvärk i hela kroppen men är så värt det när jag idag vaknade upp utan en liten putande magen, we're getting there! Lucie kommer hit från Kelwona också denna helgen och imorgon ska vi på bbq och sen utgång med alla för det är deras sista helg (lucie och wils) innan dom drar till Australien.

Nu ska jag ta tag i mitt liv och börja jobba!

Mamma, pappa.. prata med mig på skype snart tack!

Declan sover


Sms

Jag är så sjukt trött på ett konstant smsande till min telefon hela tiden. Och även från den (då jag svarar). Det var egentligen bara det jag ville säga. Vill bara slänga den i väggen och sen den falla i bitar och aldrig mer behöva skriva ett sms eller höra min sms signa igen.

En väska redo!

Medan Declan sov idag började jag packa en väska. Så en väska är redo för hemfärd, känns jätte konstigt att packa ner sina saker, mest är det gamla saker också... eller saker som var favoriter för ett år sedan då jag packade ner dom och valde att ta med dom hit. Sen alla sommerkläder, skor osv. Men ni förstår inte hur mycket som är kvar, okej det blev ganska mycket plats i garderoberna efter utrensningen men det är sjukt mycket kvar. Tur att jag åker hem och lastar av lite nu, hade aldrig fått plats med allt i två väskor och en hemfärd. Det jobbig är att det som är kvar vill jag nästan ha kvar nu, lite till kan jag kanske sålla ut, men mycket är stanna kläder. Aja, det är två månader kvar, på dagen idag tills jag sätter mina fötter på svensk mark igen och efter pratet med Dennis i förrgår och David idag ser jag faktiskt fram emot det. Mer än jag har gjort innan då det bara känns jobbigt och onödigt. Men det ska bi super kul! Det jobbiga är allt som ska fixas, alla recept, mediciner, pass, tandläkare, läkare m.m.

Hittade precis, efter utrensning av allt, Läkerol från kusinerna. Mumma!

Höst-dag

Härliga höst dag. Jag och Decan lekte tvätt imorse, eller han hjälpte mig att stoppa in mina lakan i tvättmaskinen. Sen hittade han min gosehund och vägrade släppa taget om den, stackars Baltis. Ut i vagnen, men hunden sittandes bredvid och ner til Sofies Cafe för en vaniljlatte och sen vidare till parken och träffa mammor och sen kom Jemma med Danica. Dom lekte så fint och var så söta tillsammans dom små medan vi pratade och drack kaffe. Promenerade hem runt lunch, blev helt svettig för det var så varmt och skönt ute! Bytte världens äckigaste bajsblöja och sen åt vi unch (hur jag nu kan sätta det i samma menning) och nu sover Declan och jag äter en kaka jag köpte hos Sofie som smakar mums, inget Kanada skit utan bara gott, jag njuter. Bra att jag ska på spinning ikväll, behöver det.

Igår var nog världens stressigaste dag, var uppe runt sju. Lämade Ethan i skolan vid åtta, var i lekgrupp med Declan till elva, åkte till tandläkaren (dev fick följa med) vid tjugo över elva, bytte blöja i bilen, hem och laga lunch, sova för Dec, städa och baka muffins (för Ethan så han kunde ta med till skolan, en unge fyllde år och dom andra barnen skulle få) och sen tillbaka till skolan för att hämta Ethan, upp till Pattis jobb och hämta henne, hem med barnen. Sen däckade vi allihopa med kuddar frafmör tvn. Med gud vad skönt det är att bara ha ett barn, lille Declan börjar faktiskt bli som en liten människa nu också, vi har många intressanta diskussioner. På kvällen kollade vi på film hemma hos Jamie.

Andra Ethan och hans pappa är sjuka idag. Jag slår vad om att inom en snar framtid kommer vi alla ha det, barn, förädrar och nannys.. händer alltid! (TA I TRÄ)


Kvällen!

Var hos födelsedags middag hos Pattis kusin nu ikväll. Fan vad jag älskar (och saknar) att få lagad mat, mat som folk har lagt ner tid och energi på att göra. Fick potatisgratäng, stek, kokta morötter (från deras land), sallad (allt från deras land, trädgård whatever), bröd med smör och goda dressingar. Åh, saknar mammas helgmiddagar, där maten inte bara har blivit ihop slängd för att man måste. Min familj äter knappt på helgerna, för dom vill inte slösa tid på att laga mat (samma sak på semestern), iallfall, hur gott som helst var det.

Sen släppte dom av mig vid gymmet och jag akut-tränade dom 40 min innan stängning och sen gick hem faktiskt. Blev ett bra pass! Sen dusch, fix och nu sängen, är galet trött och ska upp klockan sju imorgon för jag ska köra Ethan till skolan och sen ska jag och Declan på Play and Learn direkt efter. Han älskade gymnasten idag! Men grät jätte mycket i början då han trodde att jag skulle lämna honom där stackarn, haha. Det var bara en annan liten kille där och självklart råkade dom krocka mitt på en stor öppen yta och båda började gråta, men som sagt trots gråtincidenter älskade han det!

Testade min Bräd-outfit idag. Gissa vem som kommer vara coolast i backen iår!







Vet ni hur jäkla svårt det är att ta kort på sig själv?! Men aja, ni hajar grejen... snyggaste och allt det där...

Min dag i bilder


Något jag aldrig trodde att jag skulle laga frivilligt eller ens äta frivilligt men here I am, tycker det är lite sliskigt och äckligt men ändå gott. Ni fattar! Så enkelt, tar 10 min att fixa!


Tada, klart! Lite ketchup och mjölk till så har vi en fin lunch! (Vi hade gurkskivor bredvid mamma)


När jag ändå hade kameran uppe, här är några bilder från övervåningen. Köket och lite av vardagsrummet!


Vardagsrummet, med alla kortonger inför flytten


Pojkarnas rum. Declan ligger i sängen och sover den lilla latkorven! (och nej, han vaknade inte upp av kortet)


Declan var glad när han vaknade, klart han var han fick ju sin favvorätt till lunch!


Visar hur man tar ett "big bear bite" (stor björn tugga)


Nu ska jag , Declan och luggen åka till ett ställe som typ gymnasten där dom har toddlers-hour, en timme barn i tvårsåldern. Har aldrig varit där förut, men hoppas det är bra för det vore perfekt att göra varje måndag efter som Declan är galen med att hoppa, studsa och slänga sig. Sen kommer Ethan hem, han kommer var trött.

Ikväll ska jag försöka gymma lite och städa, plocka. Gud vad mycket extra energi jag får av att ha lugna dagar!

Yehäj! Min musiksmak blir bara töntigare och töntigare



men, you gotta löve it som man sä!

Sept. 13, 2010

Okej, jag kan erkänna att blogga inte står högt på min att göra list just nu. Jag känner som Melissa Horn, allt jag skriver blir ändå för kort och bara skit.  Föresten är det knappt interssant att veta att vi tog några för många jägershottar igår kväll, att jag drack vatten kvällens sista två timmar för att undvika bakfylla (funkade!) eller att jag har spenderat hela dagen med en ny vän.

Vi skulle ha gått på hockey i fredagskväll, men efter några missförstånd med tjejerna sket jag i det i slutet. Det var säkert jätte töntigt av mig men för mig var det ingen "big deal", jag känner mig själv för väl och det var lite ensamtid jag behövde i slutändan ändå. Men tjejer kan få mig att fundera och bli arg ibland, jag vill ha okomplicerade vän-relationer som Martha och Vanessa och vi alla hade i vintras, men ja, jag vet att alla är olika. Men är det någon som är bra på att vända kappan efter vinden (eller vad det nu är) eller vara en leguan (som byter färg i miljöer) så är det jag, det har jag ärvt efter min mor tror jag. Det är bara att bita ihop, så länge som bra och goa stunderna överväger dom dåliga så är jag nöjd.

Jag har levt på pommes med majonäs och rostat bröd med cheese-swiss denna helgen. Imorgon blir det ordning på torpet, måste börja äta och måste ta tag i gymmandet igen. Körde ett härligt bröst, mage, axlar, rygg och arm pass i torsdags, har fortfarande känning från det. Jag beundras ibland av min förmåga att faktiskt ta ut mig numera och min disiplin, något jag var otroligt rädd för när jag tränade friidrott och mycket slarv med många saker. Är det för att jag verkligen gör det för min skull nu och för att jag faktiskt tycker det är otroligt roligt och ger sköna resultat.

Slut fundrat för ikväll. Nu ska jag kanske ta mig över till någons soffa för en film eller så blir det en tidigt kväll hemma i sängen. Time will tell, I love not planing!


Snowboard ägare!

Jag är nu stolt ägare till en snowboard som jag älskar och ett par pösiga, snowboard temosar som jag ska se coolast ut i backen med! Ethan är trött efter sin första halvdag i skolan och Declan sover efter en lång dag med mej, shopping, klippning och lunch. Luggen blev bättre, inte helt bra (det kommer ta några månader för henne att fixa det) men är helt okej och mycket bättre än innan.

Blir nog inte Usa imorgon då jag redan har köpt bräda och termosar, kan köpa väst på superstore och pjäxor nästa vecka. Jamie köpte skidor och likadan snowboard som mig och Jemma köpte likadana skidor som Jamie. Vi är tre nöjda nannys!

dagen i kort

Har känt mig förkyld, halvkrasslig och dålig i tre dagar nu men det bryter aldrig ut.
Vaknade imorse och kunde knappt prata. aja, hoppas nästan på att bli sjuk nu till helgen och bara ligga inne haha, hur hemskt låter inte det. Vi såg en stooor älg med horn idag, han var inte 3,5 m, men stoor! Sen åt vi middag med Katie, Katie my love, she is so cute and i love her (I know she reads my blog sometimes, so hi Katie ) .

Sen åkte vi upp till John och Wil, snackade lite skit och nu ska jag sova.

Kungarna av Tylösand

Älskar't! Kommer följa det slaviskt på webbtvn. Killen som efter några timmar i gruppen kissar i bubbelpoolen för att senare på natten spy och däcka i den, haha. Innehållar allt slisk som jag bara kan drömma om att göra i tv, bajs, sex, bråk, dans, konstant supande och en bubbelpool + en massa sköna (läs kanske blåsta, människor som inte bryr sig) människor! Sen att dom blir portade från Per Gessles hotell redan första natten är ju hur skönt som helst. Man kan ju inte göra annat än att bara lövee it!

Ikväll somnar jag till..


GAH!

Barnen vände upp och ner på hela deras rum idag, fullständigt kaos. Alla leksaker på golvet (bilar, delar av tågbanor, klossar och diverse små saker) plus alla sängkläder, gosedjur (ca 100 st) , kuddar, täcken osv. Efter två timmars försök att få dom att städa eller hjälpa mig att städa (inget fungerade) sa jag "okej, vi gör ingenting annat idag fören ni har städat upp alla leksaker och sängkläder från golvet, men så fort ni är färdiga gör vi precis vad ni vill, baka kakor med det nya kaksättet (som dom har tjatat om), playdate med någon eller cykeltur det är upp till er.

Dom vägrade, så dom var i deras stökiga rum gjorde gud vet vad och jag hade hela eftermiddagen för mig själv. Pedagogiskt? Förmodligen inte men jag 1. orkar inte skrika mer 2. orkar inte hota med saker när dom inte lyssnar 3. är trött på att dom bara skrattar, kastar saker m.m. när jag säger till dom. En till dag med två barn hemma, sen måste det bli bättre... måste, måste, måste!

Var på 1 h spinning idag, men eftersom det är Kimberley så startade passet 10 min försent och slutade 15 förtidigt. Come on liksom, vill  bli trött. Körde lite styrka efter. Käkade lite soppa och rostatbröd (med cheeseswiss, YUM)till middag och nu glor jag friends.

Oh, no you don't!

Okej, inget brädköp. Wil ska hjälpa mig med att hitta en som är värd pengarna, denna var tydligen lite för använd.
Har bokat ny klipptid , tandläkartid och tid för nått annat ;) Så nu ska det bli ordning och reda på frisyr och tänder!
Var på världens roligaste film idag, helt ärligt i klass med "baksmällan". Go the distance heter den, har nog fan inte skrattat så mycket i en film sen... aa... baksmällan. Se den! Jag kunde inte sluta skratta, eller nöffa för att jag skrattade så mycket heller.

Annars rullar det på, snö på bergen igen. Två månader med "rena" bergstoppar fick vi och nu går det mot vinter igen. Hade mössa och uggs på mig idag, så höstigt är det här, sommaren bara försvann och det har regnat precis hela dagen idag! Snart kommer det vara snö i skidbacken, uj uj. Två månader tills jag kommer hem nu, eller nio veckor. Det går fort! Vi ses snart Sverige.

Älskar föresten det här med dejter och dejtande här. Var på en väldigt mysig dejt igårkväll med A, började med långpromenad med hans hund runt Wasa, sen Cranbrook för te och sen mysa framför en film. Fan vad det där lät lamt och gammalt men gud vad mysigt det var, lite bakgrunds musik och en kamera hade det kunnat vara som ett klipp ur en film. Mysigt med lite romantik såhär på höstkanten , sen inväntar vi med spänning alla skidkillar som kommer. Jemma har lagt ögonen på en kille som ska bo hos Jamies familj, han är tydligen lång, brandman, snowboards instruktör och enligt Jamie "för snäll för mig"(vad nu det ska betyda). Han låter ju bra på papper, iallfall så vi utför diverse facebook stalkning (förföljer varenda steg han tar, kort som kommer upp och meddelanden han skriver/tar emot på facebook) på honom nu. Det var föresten jag som myntade uttrycket facebook stalka någon (om det nu är någonting att skryta om), tjejernas första kommentar var "vi kan inte fatta att du erkänner att du gör det" men nu så har vi en väldigt öppen dialog om vilka vi stalkar för tillfället. Haha, Kimberley är för litet, men fasen vad kul det är! Känner mig ung, som typ....18 igen.

Bakade negerbollar idag föresten, blev sugen på det efter att ha sett Sune sommar häromkvällen, vilket föresten kan vara en av dom roligaste Svenska filmerna , och sällskapsresan 1+2, som har gjorts. Skrattade högt och önskade att 1. Någon här föstod svenska och kunde titta på den med mej eller 2. Att även om dom hade text till eller jag skulle översatt så skulle ingen förstå det roliga i det ändå, för det driver med hela det svenska sättet.



No money , no honey

Jag är super dålig på att ta hand om mig själv och lyssna på min kropp, som tur är verkar det som att någon över makt gjorde det år mig idag. Har en galen värk i bihålorna, halsen kliar och känner mig allmänt hänging, har bestämt mig för att denna gången för det komma. Jag ska inte stoppa upp det med en massa förkylningstabletter m.m. Nu får det vara, enda jag invinsterade i var ett nässpray och sinus tablett mot bihålesmärtan, ni som har haft smärta i bihålorna vet hur hemskt det är.

Låg iallfall och gosade, sov, vilade i min säng och tröttnade på det. Nu får det vara nog, lite styrka på gymmet kan jag köra tänkte och och knallade iväg. Gymmet var stängt för det är helgdag, kanske var lika bra det, men fy fasen vad uttråkad jag är. Hatar att kolla på film, tv och ta det lungt mer än någon timme. Suger är vad det gör.

Jamie och Jemma planerar resor, triper och saker hela tiden. Jag har inte råd, eller råd har jag väl men jag vill inte komma hem fattig och barskrapad i april. Jag har fått erbjudande att köpa en bräda, en bra bräda, för 1400, jag vet inte ens varför jag tvekar men det gör jag. Sen vill vi åka till vancouver en helg, calgary igen, vi ska till USA i helgen, Jamie har hittat en all inclusive vecka i Mexico (dricka, hotell, flyg, mat ALLT) för 7000 kr per person och sen ska vi ha liftkort, åka till andra skidorter och ha dagspass där och så ska jag vara hemma tre veckor och så måste jag köpa julklappar, sen vill jag fortsätta ha gymkortet under dom sista månaderna (kommer inte hända för dyrt).

Men jag ska inte klaga, jag har det för bra just nu och pengar är inga problem (som Dennis Nilsson skulle sagt) och att det löser sig alltid. Måste kanske lära mig att prioritera och se vad som är viktigt och inte, samtidigt vill jag inte ångra att jag inte gjorde saker för att jag var för snål. Det är väl en av livets mest orättvisa sak att lära sig att vissa är födda och uppvuxna med otroliga summor med pengar, att spela med och aldrig behöver fundera på det, medan andra är det inte och så är det vi som är någonstans mitt i mellan och har det bra, men alltid vill ha mer.

Höst-söndag

Nu är det officielt höst. Vi köpte strumpbyxor storlek tjocka idag hela nannyligan, regnat, blåst och haft sig idag. Sen köpte jag balsam, för mitt var slut, en hel liter för 40 kr för att när jag kom hem inse att jag köpte en flaska (lika stor) för längesedan så jag skulle ha när mitt tog slut. Jag har balsam för en livstid. Sen badade vi hottub hos Jamie, familjen kom hem och vi käkade middag. Packade undan klänningar, shorts m.m. Tror jag ska försöka skeppa hem dom, ni förstår inte hur mycket saker jag har samlat på mig under detta året.

Vi är lediga imorgon, jag hoppas på hyffsat fint väder och att vi gör något kul. Skulle träffat A ikväll men blev inte så, kanske blir imorgon istället. Om tre veckor flyttar vi, ska bli galet spännande! Är bjuden på kräftskiva hos Björn och Lori den 24, ska bli trevligt. Mycket att ser fram emot. Vi åker ner till USA igen på lördag, jag kör, för att kolla skidrean i Kalispell, girls trip on the road är det bästa. ( bara delar onödig information här, läs det inte om det är tråkigt).

Kollar på Dear John nu. Läste boken, på engelska faktiskt, nu under veckan. Stör mig lite på att det är som två olika historier, men så är det nästan alltid när det finns bok och film. Men boken var kanon bra och filmen är mysig på ett annat sätt. Insett att jag kanske ska börja läsa lite på engelska, det var väldigt lätt (som att läsa på svenska faktiskt) bara för att öva lite och få skriv/läs/stav delen med sig lite på köpet istället.

Godnatt!

familjefoton












Veckan at the lake










































Ibland vill man vara liten! ( 02.12)

Helvete, det åskar! Jag har druckit var ute på puben någon timme, är nu ensam i huset klockan två på natten och det ösregnar, blixtrar och åskar som bara helvete. Åskan hemma är ingenting som åskan som och blixtrar över bergen, tro mig. Jag är inte ofta rädd numera (förutom när ormar kommer simmande mot mig i sjön) men detta är inte mysigt någonstans. USCH! Lagade nyss äggröra och åt skinka till, anledning, för att jag kan! Måste alltid smyga ner i källaren, kissa lågt, spola lite vatten och tassa runt på tå mitt i natten när jag kommer hem men idag passar jag på att slamra, laga mat mitt i natten, sätta på tvn och vandra runt utan byxor. För att, ja, jag kan! Men sen kommer åskan och så vill man bara vara liten igen. Det är en konstig ålder hela tonåren och även nu, man pendlar mellan att vara så vuxen man bara vill och kan vara, ansvarsfull och allt det där och vissa stunder vill man vara liten och ligga i mammas säng och hålla henne i handen och somna tryggt, krypa in i pappas famn och höra hans hjärta slå, höra farmor sjunga godnatt sånger, äta kvällsmacka (Grönhögen med hälften skinka och hälften ost) och mjölk och höra farfar läsa plupp för femtioelfte gången, ligga i mormors säng och räkna rosor i taket, på väggarna och på garderobsdörren i den svarta tapeten  eller ligga och gosa en tidig lördagsmorgon i Davids säng och försöka att andas så lågt som möjligt för att inte väcka honom och göra honom arg. Men här är jag, ensam i ett hus i Kimberley, Kanada, andra sidan världen. Men lika glad är faktiskt jag för det just nu. Även fast det åskar.


Denna bilden får mig alltid att tänka på denna låten...



Vi tar oss aldrig mera dit igen
Säg att allt är bra

Det har vart en lång dag
Vid den döda sidan stan
Där anfall är försvar
Och där allting växt igen

Vi har gått här
Samma gata upp och ner
Genom tid och genom törst
Genom sovande kvarter

Och tala tydligt om du vet nånting
Om du vet vad du vill va

Det har vart en lång dag

Bilderna jag tog


Mina coola löparbyxor, rosa och NIKE såklart!


Utsikten


Drömhuset


Okej bild på luggen, trycker ner den haha... men som sagt ni ser att den är sne


Haha, ja.. SNEE!! Och inte i propotion till andra håret... jag har en frisyr med en inte dithörande sne lugg.

Hemma!

Jag är hemma från USA, en dag tidigare än beräknat. Åkte hem med Pattis föräldrar imorse. Annledning behöver vi inte gå in på, men jag var klar i huset för veckan och det var ett gemensamt beslut haha. Ser fram emot lite drinkar och massa prat med Jamie och Jemma ikväll. Veckan har annars varit bra, förutom att jag har klippt lugg hos en frisöt som förstörde hela mitt hår, måste göra om det då hela luggen är sne och när jag frågade varför hon inte hade klippt vissa delar sa hon " du ville att jag skulle klippa lugg, du frågade inte om resten av håret" . Asså höll på att döda henne. Men det har över lag varit bra, sol, bad, shopping och löprundor.

Nu ska njuta av en öl och ett dygn utan barn. Kram på er

Bilder Lazy Lake

Regnat hela dagen. Vi åkte in till Spokane igen, jag klippte håret (Det var en intressant historia, men fick det bra tillsist iallfall) och har numer lugg. Köpte en par pösbtxor. Och nu slappar vi. Resten av veckan ser bra ut vädermässigt.

Internet är supersegt och jag prioriterar inte att sitta framför en dator som tar 5 minuter att ladda en sida just nu. Vi läser, äter, leker och bara jäser. En perfekt semester.

Våran granne röker gräs och det luktor marijuana 4-5 gånger om dagen.

Här kommer bilder från Lazy Lake








RSS 2.0