Någon med kort stubin?



"Du som försökte mörda min hund genom att köra som en dåre inom området ska veta att den dagen din son är stor nog att gå själv på området , skall jag köra över honom"


Man tar ju sedan dit man kommer...och de då va



Min fina fancy lördagslunch. Macka med senap, ketchup, majonäs, sallad, ost, skinka och gurka, äts tillsammans med chips med ketchup smak och apelsinjuice. Har jag sagt att allt i huset är slut och ingen verkar bry sig om att köpa nya varor...? Men vem klagar, .... jag hör inget...inte jag iallafall. Jag är ensam i huset och kollar på dom två senaste Lost avsnitten och jäser.

Martha is back!



Idag kommer Martha hem. Det firara vi med skidåkning, imorgon!

It's friday and I'm in (8)

Jag och Declan var och simmade idag. Mysigt, jag hade honom på armen hela tiden och så simmade vi omkring och hoppade och plaskade. Badade även i jaquzzin, det gillade han, när det var varmt och skönt. Försökte efter det att göra pannkakor, dom hade inget vanligt vitt mjöl så försökte med nått rågmjöl. Blev otroligt äckligt och lunchen slutade i nudlar och chokladpudding för oss. Sen somnade han och jag hade nästan två timmar ensamtid, sjukt skönt. Sen kom Ethan hem och han var faktiskt lugnt och tittade på tv och åt lite macka i nästan 40 min, skön eftermiddag.

Snart ska jag väcka lille och sen ska jag ta med barnen till källaren medan jag gör mig iordning för ikväll. Måste åka nästa med en gång när Patti kommer hem, ska på middag hos Björn och Laurie (svenskarna). Chris är i Vancouver igen och OS.

Om två veckor åker vi till St George och sedan Vegas (i tio dagar), kan inte vänta. Ser fram emot det enormt. Tråkigt dock att jag missar tio hela dagar med kompisarna som åker hem två dagar efter jag kommer hem från USA. Det är konstigt att det kändes (när jag kom hit) som att det var en evighet till alla skulle åka hem, men nu är vi snart där. Britt åker sista mars, resten andra veckan i april och Martha slutet av april. Sen blir jag ensam. Det kommer bli konstigt. Men jag tror det ska gå bra ändå.

Det kommer ju en golf säsong också!

Life is wasted if you're not wasted



Ikväll äre Wasted-Friday! Först middag med svensk familj och sen korkar vi upp. Hoppas på skidåkning i helgen. Ska på Hockey i Cranbrook imorgon kväll. Trevlig helg!


Trevlig helg från Dennis Nilsson ;D

"Man kan inte mixa lösgodis) Fu*k me!

Jag hittade (till min stora lycka) lösgodis igår. Eller liknanade lösgodis, lite sura nappar och så vidare. Blev helt överlycklig och kastade ner allt gott i en påse. Visade sedan stolt upp påsen för resten av ligan och fick menande blickar tillbaka..."Elsa, what a fuck have you done ? You cant mix everything, you have to take different bags for the different priceclasses". Tydligen var allt indelat i olika prisklasser så vill man ha oilika prisklasser får man ta olika påsar (typ tio olika eftersom det fanns hur många prisklasser som helst).

Jag svarade bara " I will fix this" och gick sedan till kassorna. Där spelade jag otroligt dum svensk och fick tillslut mitt godis för 3 dollar haha (typ 17 kr och det var hur mkt som helst) och sen sprang jag ut til bilen och gömde mej med mitt godis. Dom var ganska imponerade hur jag hade lyckats iallafall. Haha.

Morgon

Det är morgon här, 8.37 am. Jag älskar morgnarna här. När solen skiner in lite försiktigt i mitt lilla fönster som sitter högt upp på väggen (då ja bor i en källare) och jag hör barnen springa omkring på övervåningen. Älskar känslan av att jag har en hel dag framför mig som jag kan göra vad jag vill med. Jag kan forma och skapa dagen tillsammans med barnen, åtta timmar, med vad jag än känner för. Är inte det en helt obeskrivlig känsla, som att ha ett helt vitt papper och fri målar tid i skolan. Man känner si överväldigad och glad.

(Ibland avslutas känslan dock när jag sätter första foten på övervåningen och Eth är på ett hejdudandres humör, haha)

Vanligt onsdag

Jag hinner inte blogga längre, allt går så fort. Dagar, minuter, timmar och veckor bara springer iväg. Varför? För att jag gör roliga saker hela tiden, jag har inte tid att sitta framför en dator! Idag var vi först på bibblan med ungarna (eller dagen började med att Ethan satt i ett rum och tjurade och andra Ethan satt i ett annat och Declan stod i badrummet och åt tandkräm, så kände att vi kan inte stanna en minut längre i detta hus. Det tog 40 min att få ut alla, efter ett antal argumentationer). Iallafall, vi promenerade ner till stan/byn/hålan (whatever), eller promenerade...jag promenerade med barnvagnen med en Declan i samtidigt som jag försökte hålla ögonon på Ethan x 2 så att dom inte skulle bli överkörda, springa bort, gömma sig, springa in på främmande tomter, hoppa från extrema höjder, lägga sig på marken, ginda sej mot allt smutsigt m.m. Jag gick med barnvagn och roterade överkroppen från sida till sida och skrek Ethan, ETHAN , ETTTTTTTTTHAAAAN!

Väl framme var man tydligen tvungen att boka plats, men i brist på barn dagen till ära fick vi komma in. Pojkarna gillade det. Sen promenad hem (i samma stuk) och åt lunch (ravioli och korv, haha). Ethan blev hämtad, jag la Dec för naptime och bakade en kladdkaka med andra Ethan.

När dagen var slut gick jag till Britt, Andrews och Chris. Vi lagade middag (kyckling, pasta, ost och bröd), kollade Ryssland-Canada och sen stack vi till Cranbrook. Britt hade fått för sig att hon skulle köpa en fisk att ha i ett akvarium i lägenheten på Wallmart av alla ställen. Jag har inte skrattat så mycket på länge, vi var inne på Superstore och Wallmart i säker 2 h. Allt var kul, allt finns och jag älskar Brittney. Om jag fick bestämma skulle jag ha med henne överallt, hon en faktiskt en av dom roligaste människorna jag någonsin har träffat. Till slut blev jag kissnödig och kunde inte skratta mer (då hade det hänt nått ikke kul) och sen gjorde vi en liten sigtshing i Cran och sen körde Britt hem (jag var så trött så ögonlocken ramlade ner).

TNT dynamite



Två fyra åringar, en på trummor och en på elgitarr rockar loss till denna låten. Tvåringen dansar runt med blöjan och byxorna hängarna och bara rockar. Haha, skulle ha filmat.

Bilderna som aldrig kom upp

Jag tar bilder på barnen nästan varje dag. Men glömmer lägga upp dom, så här kommer bilderna jag aldrig la upp:

Dec sysselsätter sig själv hos Martha och litte Eth



Man kan inte annat än älska detta lilla ansikte!



Look, Im a monkey! YES, you are!



Vi samlade kastanjer och gjorde figurer


Dec nöjde sig med en liten pinne istället


Eth gjorde familjen


På promenad bland rådjuren i skogen


Vår snögubbe och Dec som bara äter snö


Efter att ha lekt med karamellfärg ;)



Häng med andra Ethan och saknaden av svensk mat

Idag vaknade Ethan med en allergisk reaktion från något han åt igår, som tur var inget jag har gett honom, det är vi säkra på! Så han och Patti är på sjukhuset för lite medicin, mormorn hämtade Declan och jag sitter här ensam med andra Ethan. Det ända jag kan säga är att gud vad bra för mig att hänga med lite andra barn, för vet ni...jag hade inte bytt min Ethan mot någon. Han har sin stunder men han är så underbart go!

Pappa och mamma ringde imorse mitt i allt kaos. Dom har tydligen så kallt att dom inte ens kan åka skidor (dom är i fjällen just nu) eller knappt gå utanför dörren. Jag fattar inte hur jorden tänkte när Kanada och Sverige bytte klimat samma vecka som jag bytt kontinent. Men jag klagar inte, minus 3 och strålande sol är ganska bra förutsättningar för dagen med två fyraåriga pojkar. UTOMHUS FOR LIFE! Undrar om jag ska försöka baka en liten kladdkaka också (om jag vågar med Ethan för äggen) isåfall måste vi gå ner till byn och handla. Tro inte att vi har ägg här liksom, ingen som någonsin skulle baka här i huset.

Påtal om mat, här är saker jag saknar från Sverige att jag skulle kunna döda för: 

-Knäckebröd
-Kaviar
-Leverpastej
-Lösgodis
-Djungelvrål och turkiskpeppar
-Vaniljglass med krossad choklad
-Keso
-Mjölk
-Svenskt vatten (även om Kanada tydligen ska ha renaste vattnet någonsin)
-Mandlar (kanske vi har här, men kan inte ta in i huset)
-Kladdkaka (speciellt Dennis Kanter efter han har ätit det kladdiga)
-Winnerbröd
-Svenska våfflor
-Pålägg överhuvudtaget (skinka, kalkon, ost)
-Mormors pannbiffar
-Ikeas varmkorv
-Oboy (som jag inte ens gillar?)
- Rödlök och fetaost (Kan man säkert också få tag på men ingen i mitt hus som någonsin skulle köpa)


Ja, listan skulle kunna göras oändlig. Har varit borta två månader och har åtta kvar typ (om inte mer), hur ska jag överleva. När jag tänker på sakerna ovanför vattnas det i munnen, jag dreglar och nästan tuggar luft för känslan blir så stark och verklig.

Nu ska jag sluta innan någon ringer psykakuten, haha! Vi väntar på att Ethan ska komma hem, sen ska det aktiveras. No more TV kids!

Två små hockeykillar



(Bild från två veckor sedan) Men läget är oförändrat haha!

Orka!

Okej, som vanligt (flashbacks gymnasiet) tar fel personer åt sig av inlägget nedan. Jag orkar inte, tyckte det framgick ganska tydligt vad som menades och jag tänker inte försvara mig tillbaka  (då vissa personen tydligen kände att dom behövde försvara sig). Jag orkar inte.

Killarna skottar bort den sista snön just nu, kan inte fatta att barn här verkligen älskar att skotta. Det var / är nog det värsta jag visste när jag var yngre. Jag pratar lite med Martha och planerar kladdkakebak med Ethan gånger två imorgon. Det är nog en utmaning att baka själv med två fyra åringar, men det ska vi klara av...!

Nu ska lillen vakna snart.

Lörkväll, sön och mån

Okej, längesen nu. Har ingen tid till att ens öppna datorn.

Men i lördags var vi ute, ännu en hejdundrande helkul kväll..om än lite lungare kanske. Mycket dans och mycket skratt. Kvällen avslutades när Jag och Katie stod på scenen och skrek och spelade luftgitarr till "dont stop belivin" och en kille började strippa och blev utslängd. Vi mötte även en skotte och , det är sant att dom inte har någonting under kilten.

Söndagen åkte vi upp till skidberget klockan tio, strålande sol och vi åt frulle/lunch där. Åkte sedan upp till ett litet gömställe på toppen och satt där och solade. Folk satt utan tröjor och spelade musik. Fåglarna var tama och man kunde mata dom bara genom att hålla upp nått i luften med handen. Det var galet varmt. Sedan kom några brasilienare (som Britt känner) upp dit och började röka gräs. Då tyckte jag det hade gått lite för långt och satt i ipoden i mina öron och åkte lite själv. Åkte i tjocktröja och panband, helt galet varmt. En sådan underbar känsla.

Efter några åk gick jag upp dit igen, vi satt och solade (solade i snön, galet) och sen åkte ner igen. Då fick Lucy för sig att hon ville testa att åka skidor och att jag skulle testa hennes bräda. Weeiho. Vi ramlade, ramlade och ramlade. När vi väl kom ner var jag så trött i kroppen att jag skakade. Vi käkade lite pommes och sen körde Vanessa hem oss.

Hemma däckade jag i sängen mellan först 6-8 och sen 9-morgonen. Så har i stort sätt sovit tolv timmar inatt.

Idag har jag Marthas Lilla Ethan här, ska ha honom mån-ons för Martha är hemma i England en vecka. Och snart kommer Vanessa hit med Lucy och Bella, kommer bli kul :) Mycket barn, mycket skratt, lek men också tårar och bråk. Precis som det ska vara! :)

Att fånga en "fjäril"



Vi skulle aldrig ha mötts, när vi fötts
på så olika delar av världen, men en fjäril flyger mellan oss ibland
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka
som vilken lycka som helst, vilken fjäril som helst
Men ändå, vi ses igen vi två

Så kan vi sjunga tillsammans om en längtan som aldrig blir still
för alla oss som aldrig vet vad vi vill
Det finns en sång och en dröm
om en lycka så öm
för oss som alltid ska till
att fånga en fjäril

att fånga en fjäril, som vill
fälla vingarna ut över världen, en fjäril som flyger mellan oss ibland
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka
som vilken lycka som helst, vilken fjäril som helst
vilken kärlek som helst, hur som helst








Fredag kväll

Gårdagskvällen blev hård, av någon väldigt konstig anledning. Vi gick till puben elva tiden kanske, det är ett stort mysterium hur man kan lyckas bli så berusad på så kort tid. Hela puben var full med muskelknuttar, hockeyspelare, från Ferni. Jag behövde bara le, vrida på huvudet och säga ”I’m form Sweden” sedan rullade drinkarna in. Haha, gud vad illa. Men någongång måste man ju få utnyttja situationen. Vi crashade i alla fall senare hemma hos Brittney allihopa.

Jag har redan blivit trött på min situation, att ha någon dragandes i armen hela tiden på puben, att få arga blickar när man skrattar eller pratar med någon annan. Jag är färdig med sånt, finito! Jag tror jag klarar mig bäst själv, eller jag trivs bäst själv. Jag klarar inte av att ”tillhöra” någon annan.

Oh, well. Det som händer i Kim BC stannar här, förevigt och föralltid. Sen kommer jag hem till svenska världen igen.

Nu ska vi upp till skidområdet för lite drinkar och sen ännu en utgång skulle jag tro!


Mysteriet löst

Har mått piss hela dagen. Har inte förstått varför, för min förkylning är borta. Ändå har huvudet känts som en stor ballong och jag har inte kunnat andas genom näsan. Jag dammsög och dammade mitt rum, jag luftade allt och jag sprayade saker i näsan, inget hjälpte. Jag gick och solade och sen förbi apoteket där jag fick piller som har samma effekt som nässpray (fördel, jag behöver inte förstöra mina nässporrar och riskera torra och blodiga sådana). När jag kom hem sa Patti, Elsa, blommorna du fick på alla hjärtansdag, det är liljor…kan det vara dom. Herregud så uppenbart, klart det är dom. Jag tog ut dom och Patti satte in en luftrenare och tillsammans med pillret kan jag andas normalt och jag har slutat nysa hundraåttio gånger på raken. Känner mig dock fortfarande väldigt tung i panna och huvud, men det blir bättre och det släppte med en gång i näsan med pillret.

Jag har barnen ikväll, men snälla som Patti och Chris är la dom barnen i sängen innan dom gick så jag tittar på ett inspelat Lost avsnitt och pillar lite med datorn. Ska göra mig i ordning snart så jag kan gå ut en vända när dom kommer hem.

På återseende vänner!


Mitt rum








Friiiday

Idag, fredag, har den lille ensam på morgonen. Är allergisk som bara den, nyser nyser , nyser och snorar. Hela frullen stannade upp imorse när vi live tittade på Tiger Woods presstal, sen fortsatte OS som vanligt. Det är manliga konståkning, hade vi kört "drink everything something is gay" hade vi inte gjort annat än att dricka till detta.

Tror jag ska ha barnen ikväll, det gör mig inte mycket faktiskt. Ganska skönt att vara ensam medan dom sover och kolla lite film/tv och käka nått gutt. Om inte Ethan får utbrott igen. Han hade ett imorse, han gräts så han spydde (dock var föräldrarna hemma), tydligen gör han det när han blir väldigt upprörd, spyr alltså.

Martha åker hem en vecka från idag och Vanessa har sina barn ikväll också, ser ingen menning med att gå ut med bara Chris och Britt (eftersom Mike är hemma, Ralf inte går ut för att Martha inte går ut och Zane ramlade ner för en trappa förra helgen och bröt näsa, ögonbryn och ser allmänt skum ut i hela ansiktet).

Vanessa ska tatuera sig nästa måndag i Cranbrook, om jag inte hade kännt, dissat och varit lite småelak mot tatueraren hade jag också gjort det. Ska åka till Banff nån helg och göra det tror jag. Man vill ju inte riskera att den andra fuckar upp den eller tatuerar in Bitch, slyna eller nått istället. Vore ett ganska kul minne kanske, men vill inte riskera det.

Declan klättrar upp och ner på mig och trycker på diverse tangenter. Så ska sluta nu! Trevlig helg på er alla!

Inlägget som blev för långt

Dagen blev faktiskt helt okej, bättre till och med...det blev en mysig dag. Lite pysselböcker, bingospelande, hockey och wii. Vågar inte göra för mycket aktiviteter med Ethan, då startar hans astma och jag måste ge honom mer medicin och mer medicin innebär...ja det vet ni vid det här laget. Chirs och Patti kom hem ca halv fem idag, det är skönt den värsta stunden på dagen är dom sista 30-40 min då man ska ha en aktivitet att göra men inte vill dra igång något jätte stort.

Men en fråga, varför är ingen ärligt? Enda bloggen jag läser som är ärlig om sina barn det är Malin Wollin, har hennes dag varit skit skriver hon det. Hur fan kan alla få det att framstå att jobba/hänga/ha (med) barn är en dans på rosor 24/7 för det är det inte och alla vet det. Jag är så glad att jag har Martha, har jag haft en skitdag kan jag ta upp telefonen och säga "Martha, I hade the worste day ever" och hon vet precis vad jag pratar om.

Nu vet jag inte om tjejer är likadana mot tjejer som killar kan vara mot tjejer. Misstänker att tjejerna blir värre i tonåren eller 9-12 års åldern sen och killarna blir mer chill. Jag vet inte. Jag tänker på alla lektioner i skolan om att jobba med barn, alla praktiker och allt nytt jag har lärt mig. Detta sätter saker i ett helt annat perspektiv, det finns ingen utbildning i hela världen som kan förbereda dig på dagar som dom jag/Martha (och andra nannys) har varit med om. Jag skulle vilja se Ulla eller Eva gå in och hantera situationer som jag har varit med om för att se "vad rätt sätt är" , finns det ens ett rätt sätt?

Jag klagar inte, inte alls faktiskt. Jag har lärt mig ganska bra att deala med det, men det skär fortfarande som en kniv varje gång man får "du är elak" eller " när ska du åka hem" i ansiktet. Men jag misstänker att man lär sig deala med det också. Det känns inte lika jobbigt nu när jag vet att det finns en anledning till hans beteende ibland, han kan faktiskt inte hjälpa det 8/10 gånger och dom andra 2 gångerna är bara normalt.

Anledning till att jag skriver är att, jag vet inte, försvara mig själv kanske. För i alla andra Aupair bloggar är varje dag underbar, men inte i min där framhävs ofta det negativa kanske...jag vet inte. Jag är kanske lite speciell och mina barn jag har är nog också väldigt orginella, men men men men dom bästa någonsin när det funkar. Och som sagt, det funkar mer och mer. Varje dag utan ett bråk eller med ett bråk med ett bra slut är ett steg framåt. Ett steg åt rätt riktning och det finns ingen bättre bekräftelse än när han kryper upp i mitt knä och vi läser en bok tillsammans eller när vi leker så han håller på att skratta ihjäl sig.

Att jobba med barn är en resa upp och ett fall ner dagarna i ända, du blir nästan ett barn själv till slut haha. Men det är inte lätt jämnt och dom som får det att framstå som det kan ta sig lång upp i (något som Sigge skulle säga), för det är inte sant, det är inte sant någon jävla stans. Jag misstänker (eller vet) att jag älskar det mer än jag hatar det men det är oftast lättare att skriva av sig när man är arg eller uppriven över något.

Jag tänker inte sluta skriva om det dålig, MEN, jag ska försöka framhäva det bra också. Jag tänker aldrig ljuga, för min största chock att komma hit var att " jag är dålig på det här" " Barnen hatar mig" , tankar som inte är sanna. Det är inte ditt fel och inte mitt och inte barnens....det är helt naturligt att barn är jobbiga och att vi vuxna har dåliga dagar som gör barnen jobbiga. Så kom igen alla Nannys, mammor och alla andra skriv av era problem istället för att bygga upp en "dans på rosor fasad".


Längtar till helgen!



I helgen ska jag göra min och Marthas special frukost. Pankakor med chocolatechips, grädde och varma bär!

Dagen som kan bli helvete

Anledningen till att jag inte har skrivit senaste dagarna är för att JAG KAN INTE, jag satte ett stort jack genom finger och nagel på mitt högrapekfinger och lite av långfingretmed en kniv, så jag är helt inlindad och data handikappad. Ethans hosta är värre idag, min förkylning är lite bättre men är fortfarande hängig och trött. Men, när Ethan får hosta tror hans föräldrar att han kommer dö och överdoserar astmamedecin (den som gör honom till en liten djävul), visst fine dom ger honom LITE extra men imorse när jag kom upp har ungen tagit astmatuben med den blåa OCH den orangea sprayet och satt och puffade tio-femton gånger på raken. NEEEEEJ, vad gör du?? "Jag är jätte sjuk jag måste ha puffar". Jag blir tokig, hela morgonen var ett helvete, vad jag än gjorde var fel. Som tur var hade jag ett tålamod av bara h-vete idag så jag pratade lungt och lät honom tro att han bestämde. Det funkade och det har varit bra fram tills nu.

Vi har varit på skolan och lekgruppen, men bara en timme sen åkte vi hem. Barnen var ute en stund och nu sitter vi faktiskt alla tre och gör en pysselbok som Chris köpte i Vancouver till barnen. Jag fick en Svensk hockey tröja, nr 22 Daniel Sedin haha.

Läser Carros blogg, två flickor och ledig 6-9 h varje dag och 30 grader varmt. Känns väldigt lång borta bland alla förkylningar, bråk, gråt, gnäll, sparkar, tjat, huvudvärk, finger som värker, blöjor att byta och jag som gör allt fel.


Tisdag

Alla är sjuka och förkylda! Jag hade barnen mellan 9-13.00 vi var hos Martha och barnen spelade land hockey (eftersom det inte finns is för hockey längre eller snö kvar). Sen kom patti hem, jag sov en timme och drog senare till cafet. Mötte 10 svenskar för att äta semlor och negerbollar. Det var så trevligt och alla var såå snälla och jag fick verkligen en energikick. Fick nummer, vägbeskrivningar och email adresser. Pappa, har otroliga nyheter för dig och din orientering, haha! Drog hem och passa Declan medan jag lagade raggmunkar till mig själv (vägrar äta soppa från burk), han var på lite dåligt humör. Skar mig själv med en kniv över fingertopp och nagel, AJ AJ AJ, bara jag och tvååroing hemma, leee och bit dig i läppen. Sen kom Patti och Ethan tillbaka från simlektionen och vi pratade om en sak som kommer göra detta året helt underbart...

Vi får se om det går att genomföra men just nu ser det positivt ut. Berättar mer när allt är klart..


Gårdagen!

Eftersom blogg.se har legat nere i drygt ett dygn kommer gårdagens inlähh här:..

Okej, ännu en dag. Tänkte på en sak häromdagen, gymnasiet var ju dom bästa åren i ens, i alla fall mitt, liv. Inget slår gymnasiet. Men, enda grejen med just gymnasiet var ju att dagarna gick så förbannat långsamt, man satt på lektion efter lektion och tittade på klockan och räknade minuter, halvtimmar och timmar tills lektionen skulle sluta och dagen skulle sluta. Här går dagarna läskigt fort. Jag har startat min åttonde vecka i Kanada, två månader hemifrån medan det fortfarande ibland känns som att jag nyss klev av planet i Calgary.

Igår åkte Mike hem, eller Keen som vi kallar honom. Hem till New Zeeland för att börja skolan (dom har skeva årstider där) och på fredag åker Martha hem i en vecka och när Martha kommer hem flyttar Vanessa med familj till Colona. Sen är det ungefär 5-6 veckor kvar tills resten åker. Om inte tidigare, för det finns snart ingen snö kvar här så säsongen kommer sluta tidigare. Vi har så mycket vi ska hinna med innan Martha åker hem…

-          Åka till dom andra varma källorna

-          Åka på Scooter tur

-          Hälsa på Vanessa med familj i Colona

-          Sjunga en miljon sånger i Karaoke

Idag är jag som sagt förkyld, inte jätte mycket men tillräckligt. Är livrädd att det ska utvecklas till någon slags inflammation, halsfluss eller liknande. Vi började dagen med en promenad ner till stan, jag la i pengar i en stor klocka som dom kallar ”Happy Hand” (en gubbe som kommer ut i en klocka och joddlar) sen in i affären och handlade en deo till mig. Ethan var exemplarisk och gick utan problem hela vägen dit och hem själv och utan bråk. Han har varit underbar hela dagen idag, trotts föga insatser att göra saker från min sida.

Lagade lunch, varma mackor till barnen och lite te + macka till mig. Sen ringde Chris från Vancouver och vi Skypade med honom. Barnen visade alla sina fula miner, skrek och hoppade. Sen la vi Declan för naptime och jag satte på Wii och Basket till Ethan. Jag ligger nerbäddad under en filt i soffan och kollar på honom när han spelar. 1,5 timme kvar av dagen. En sak är säker, jag ska inte spela Volleyboll ikväll iallafall. 


Sön + Mån

Igår sjöng vi Kareoke till:



och sa hejdå till Mike ,aka Keen, som åker tillbaka till New Zeeland idag.

Idag: Är barn och jag förkylda. Vet inte vad som står på programet. Alla ligger framför tvn och gnäller. Haha

Happy Valentines Day Friends!


Utkast: Feb. 13, 2010


Storstaden Cranbrook

Ministaden Kimberley


Påväg


HD HD HD


Eh, februari väder? Strålande sol och säkert 5-10 grader varmt. Galet.


Jag och Vanessa :)


Dollarstore, världens roligaste affär!


Wheehooo!


Det gjorde våran dag! Haha, efter gårdagen och sen hitta världens bä


That's gay...everybody drink!

Eftersom vi glömde vår enda kortlek i Banff fick vi hitta på andra sätt att spela "drinking games". Vi satte på två YouTube klipp och drack varje gång någonting var Gay. Vi drack i stort sätt hela tiden...




Blandade bilder


Jag försöker lära alla här "Swedish dance". Dansen som jag och Dennis brutalt kör på Kalmars dansgolv. Du hoppar upp och ner, ena knät ska upp lite mer som om du pumpar upp nått samtidigt vevar du din högra hand över huvudet och skakar på huvudet. Detta är otroligt kul, för ALLA PÅ DANSGOLVET gör det numera.
(Detta är förövrigt Rafael, vi kallar honom uncle Ralf eftersom ingen riktigt vet hur gammal han är. Han säger själv 22 inför tjejer, kan sträcka sig till 24 ibland. Men dom som har inside information säger att han är 28 egentligen. Det går även rykten om att Rafael inte heter Rafael utan egentligen Nigle. Ingen som vet, ingen som vet)


Världens farligaste , men godaste, shottar. Jag och Chris!


Hottub + öl = bästa combon


Ölspelet "svampen". Zane i bakgrunden.


Zane färgade sin mustach svart, satte på sig solglasögon och hängde med till puben. Jag visade en video med Gunther för honom, Strrrriiiing Biiikiiiini, dom var otroligt lika.


Giiirls Giiirls!





Fredag!

Vi började dagen slappt igen, bara jag och Dec idag. Sen tog vi en låång promenad upp, sen ner och sen upp igen i bergen. Tog lite mer än en timme. Han satt så fint i vagnen och lekte med bilar, åt lite och fick en pinne då och då. Sen åt vi lunch, eller jag åt, han matvägrar som vanligt. Sen bästa stunden på dagen NAPTIME (sova middag) och vad som är speciellt med fredagar är att jag kan också sova. Vaknade precis efter 1,5 h sovande på soffan (kl är 14.30) och ska snart väcka lillen.

Thank good it's friday!


Torsdag morgon i bilder.


Jag har duschat ikväll igen! Två kvällar i rad, rekord!

Dagen i bilder:

Vi åkte i rekordfart till Martha och hennes Ethan (kallad Little Ethan eftersom han är ett huvud kortare än min Ethan). Vi skulle baka Alla hjärtans dag kakor. Det började bra, vi hade inget hjärtformat att baka kakorna med.


Mitt i alltihopa när pojkarna lekte och Au Pairerna bakade råkar lilla Ethan smälla igen en glasdörr på Declan. Glasdörr går sönder, blod sprutar och barn skriker. Tror Dec är världens coolaste tvååring, han var så duktig. Tror lilla Ethan grät mer. Plåster på!


Dags för glasyeren på kakorna


Min Ethan (som hellre krigar än målar hjärtan på kakor)


Marthas lilla Ethan


Jag och Declan. Otroligt svårt att glasera kakor + ha en tvååring i knäet. Men fan, jag klarar allt nu!


Så söta kakor! Dock äckliga.

Sen lagade jag köttfärssås eftersom Patti bad mig, det var ont om tid mellan hennes hemkomst och simmningen. Ingen åt den, haha.

Skön kväll

Åh, visst allt är nästan billigare här..förutom shampo, balsam, mat och sånna saker. Varje gång jag köper (som idag ex) tre par trosor, nån budget sminkgrej, deo, kuvert och sminkborttagning går det på rung 500 kr. Sjukt onödiga kostnader. När du kan köpa öl för 25 kr, mat för 60-70, inträde till saker 50-100 kr m.m så ska alla saker som man måste ha vara dyrt. Men men, jag hade 40 min i min ensamhet i affären idag. Älskar att ströva runt och bara titta haha, kanske vet vem jag brås på? Men iallafall, tog min första dusch på ett par dagar och tvättade mitt hår (första gången sen någongång i helgen), sunkstämpel. Har lagt ansiktsmask, skrivit brev, tvättat och donat. En skön kväll. Ska försöka bestämma om jag orkar ta mig iväg nånstans och se en film eller om jag ska vara hemma idag.

Läget just nu

Blogg. se strular. Jag kommer inte in, om jag kommer in och lyckas skriva nått försvinner det.
Chirs har åkt till Vancouver och OS förberedelserna, han är borta i en vecka.
Den 19 mars åker vi till St George och Las Vegas, kommer hem 29 mars.
Martha åker hem om en och en halv vecka för att hälsa på.
Alla hjärtansdag är SJUKT stor här, allt är rött och allt är Valentines day Skating, Valentines day skiinig m.m, man måste ha rött på sig osv. Överskattat.
Killen jag träffar gick med i klubben " fuck valetines day the 14th, its pancake day the 16th, på Facebook, så jag ligger lågt just nu, haha.
Ethan har varit underbar idag.
Jag råkade dunka Declans huvud i taket på bilen, TVÅ GÅNGER, jätte hårt. Han brydde sig inte ens.
Min mobil funkar inte just nu, vågar inte fråga varför.
Jag och Ethan ska baka kladdkaka denna veckan.
Ikväll ska vi på bio igen.
Jag ska inte åka skidor i helgen.
Ethan och Declan har byggt koja (vilket innebär " ta allt du hittar och lägg på ett ställe") så vi ska städa när Declan vaknar.


The tallest man on earth



Sveriges nya stjärnskott..

Kom ihåg vart du hörde det först ;)

Dear John

Vi var i Cranbrook och såg Dear John på bio ikväll. Han också slänga i oss lite Mc Donalds som grädde på moset. Det var inte alls en kärleksfilm som vi trodde, mer bara tragisk. Jag hatar tragiska filmer, med personer det är synd om, min empati klarar inte sånt. Är på ett väldigt konstigt humör just nu. Lyssnade på Halleluja, Chelsea Hotel och Sound of silence i bilen hem. Ska sova nu. Godnatt.
De

Höhöhö


Söndag!

Ett rus av lycka varje gång jag dundrar fram i min van upp till skidberget. Startar dagen med lunch, macka och en twix. Upp med stolsliften, jag tappar min vante men till min lycka hade Mike 2 stolar bakom lyckats rädda den och jag slapp frysa min hand till is. Två killar i backen jag undviker, en Martha undviker och vi gör stora omvägar, haha. Helt okej väder, vi åker fortare idag. Paus, varm choklad. Zane, Chris och Mike kommer upp med oss. Martha och jag krockar, killarna blöter ner oss med stora bromsningar där snön flyger. Jag lär mig att snurra ett helt varv samtidigt som jag åker. Lyckan är oöndlig. Jag vill stanna här för evigt, med samma människor och med SNÖ. Jag hatar att det bara är till "låns".

Om Melodifestivalen

Kunde inte sagt det bättre själv ... LÄS

Grattis kusiner!

Pratad med mamma nyss och eftersom jag är helt bortom flötet om vad som händer hemma som tex.

Att Sveriges största bloggare har gjort Sillisar
Att Melodifestivalen har börjat
Att det är gigantiskt mycket snö
Att Nicke gjorde en kanon tävligt i veckan

m.m

Så hade jag ingen koll på att mina söta små kusiner har fyllt elva i veckan! Så grattis kusiner! Jag kan inte förstå att ni är så stora (ojh, vad farmors aktigt det lät) men ärligt, jag kommer ihåg när jag brukade ta min kickbike och sparka bort till eran lägenhet vid långviken och leka med er efter skolan. Eller senare, ta bussen ut till metropolen och leka med er! Jag hade gärna lagt ut en bild på er men man vet aldrig vad föräldrar tycker om sånt ,och jag vill inte få ett argt samtal av min mamma imorgon, så jag gör inte det.

Men Grattis Grattis Grattis till er!

Hörde att Annie hade tränat med Kajsa Bergqvist, det var min största idol när jag var elva tror jag. Bra höjdhoppare, var ihop med en regissör OCH gjorde reklam för tuggumin (Extra också!). Hur funkar träningen för er nu? 

Massa kramar!

Var är min svenska?

Träffade en tjej och en kille från Danmark igår kväll, eller imorse (det var faktiskt närmare morgon). Vi pratade engelska, svenska och danska blandat och det gick kanon. Hon sa hela tiden, prata svenska, jag förstår. Men jag kunde inte, jag hittade inte min svenska, den var som borta. Varje gång jag försökte kom det ett ord och sen pratade jag vidare på engelska. Det händer ibland efter några öl. Men gud vad jag skämdes, fick ursäkta mig och förklara att det var lättare för mig att prata engelska just då. Någon annan som är utomlands, händer detta er med? Eller är det bara jag. Det är en äcklig känsla att inte kunna prata sitt modersmål, det är som att det aldrig har funnits där. En sjuk känsla. Det händer ibland när jag är väldigt trött fast då tvärtom att jag knappt får fram ett engelskt ord, enligt Martha pratar jag tydligen lite svenska i sömnen ibland också ..

Btw, trevlig kväll igår. The edge och massa nya kontakter. Älskar det! Brittney är världens goaste människa inne på krogen. Elsa, lets make some new friends och så går vi och efter ett varv känner vi dom flesta. Britt presenterar mig alltid på samma sätt, "Hi this is Elsa....SHE'S FROM SWEDEN" . Vi spelade otroligt mycket Fosball (jag har hela tiden sagt fotball , fotballtable, men det heter tydligen Fosball?). Mitt lag var team Sweden, vi vann fat jag gjorde ett oräkenligt antal självmål, alltid bra att ha bra lagkamrater.

Ikväll, mys och MASSA TJEJSNACK hos Martha med Vanessa. Imorgon, skidåkning!!!

Fredag, äntligen helg!

Helt okej dag. Declan var med mig och Martha för shopping i Cranbrook. Haha, han var så snäll och så söt. Självklart la han en jätte bajs mitt i alltihopa också, men det hör väl till med småbarn gissar jag. Alla trodde han var min unge och irritationen växte och till sist fick Martha bära runt på honom, jag ser inte tillräckligt gammal ut för att ha barn!!

Sen var vi ute, spelade lite wii och åt lite lunch. Patti kom hem lite efter fyra, skönt. Jag är redo för utgång nu. Ska bara ha lite middag i magen och sen kommer Martha och Vanessa hit, så går vi över till Britt och co och sen ska det ölas.

Ha en bra helg folk!

Vanlig syn från vardagsrumsfönstret



Men usch vad jag hatar dom!

Dom två värsta stunderna i mitt liv

1.) Jag stänger av värmen i mitt rum på kvällarna för den låter förbannat mycket i intervaller. Det gör så man sover några minuter, vaknar, somnar osv. Det innebär att jag sover mellan först fleecelakan, ett TJOCKT duntäcke och en extra stor filt på nätterna över mig. Det tar några timmar att arbeta upp värmen men när man gjort det stannar den där inne hos mig. Tänk er nu att stiga upp från en ypervarm säng med perfekt temperatur i till ett kallt rum som stått utan värme en helt natt. Det är det första värsta stunden i mitt liv varje dag.

2.) Ofta är jag så frusen att jag bara springer upp, sätter på värmen och sen in i duschen. Där står jag i ett litet badrum på kanske 2-3 kvadratmeter och bara ångar värme. Dagens andra värsta stund är när jag ska ut ur duschen, varenda människa fattar ju att det är kallt att gå ut från en dusch i 40graders värme till att gå ut i vanlig värme. MEN, ovanför "där man kommer ut från duschen" sitter en värmegrej som blåser eller en luftkonditionering av något slag. Den grejen blåser rakt på en och det är inte skönt alls. Badrummet är så litet så det finns liksom inga andra torkalternativ. Det är dagens andra kallchock.

Allt inom loppet av 20-30 min. Och detta är alltså självvalt, jag behöver inte frysa på morgnarna om jag inte vill. Men jag sover hellre bra på natten och är lite kall på morgonen än att vakna av ljudet hela tiden.

Bah

Jag har fortfarande svårt att förstå att nu, när jag går och lägger mig, kommer min mamma förmodligen precis till jobbet... Det där med tidskillnader förvirrar. Mina klockor går fortfarande olika, så typiskt mig att inte orka ta tag i en sådan enkel sak att ställa om några klockor. Men, det är lite spänning i vardagen.

Idag lyssnar jag på Kent, mest på vinternoll2 av någon anledning. Jag sjöng Kom Änglar jätte högt på vägen hem från Brittneys hus, allt för att skrämma bort det äckliga rådjuret som stod och tittade på mig. Jag hatar dom. Dom skrämmer mig. Det funkade inte, jag sprang förbi det och kände mig jagad hela vägen tills jag var innanför dörren.

Imorgon är det Playgroup igen. Fan vad barnen har gjort mkt denna veckan.

Måndag- Lek och hockeyspel hela dagen hos Ethan och Martha
Tisdag - Playgroup och is hockey
Onsdag - Skidåkning i 5,5 h / nana
Torsdag - Playgroup och lek med Bella
Fredag - Ethan gymnastik och Dec Cranbrook med oss brudar

Skulle du hellre gå på dagis. Va VA VA??

Bilder från skidåkning i SOLSKEN










Hemsk dag + bra dag

Hemsk dag igår. Tänker inte ens nämna.

Kan berätta det roliga vi gjorde:
- Strong Start/Playgroup
- Gjorde loppor
- Spelade hockey ute på rinken

Detta tog hela dagen, sysselsättning 9-5 men ändå hinner barnet var svinigt.

Idag har det varit plus grader och strålande sol. Jag har åkte skidor med Ethan och Britt och Chris. Chris är Ethans nya idol, han går runt och säger Dude och Mate hela tiden nu med lite engelsk brytning. Vi åkte från 10-15.30 fattar inte hur ungen orkade, han bara följde efter Chris, haha! Jag är helt slut. Ska käka och sen knalla bort till Britt och co för en film .

Skööön kväll

Första kvällen på länge jag har fått vara ifred. Har legat i sängen och tittat på två avsnitt av Familjen anorlunda och käkat skumtomtar. Klockan är bara nio och jag ska bara vänta på att min annsiktsmask ska torka och bli färdig, sen ska jag sova. Otroligt skönt att ha tagit det lungt både lördag och måndag nu.




Tiger balsam

Jag är inte jätte sugen på att spela volleyboll ikväll, dels för att jag har ont i axeln och dels för att jag tycker det är t-r-å-k-i-g-t. Så jag satte på mig skor, varma kläder och ipod i öronen och SPRANG! Vilken underbar känsla. Enda kruxet är att vi bor i mitten på ett berg, det finns inga raksträckor. Man kan välja på att anntingen börja springa uppåt och sen neråt på hemvägen eller börja springa neråt och sen vara tvungen att springa uppåt på hemvägen. Jag valde det sistnämnda, fråga inte varför. Från vårat hus är det en JÄTTE brant backe ner, sen ner till affären / Chris jobb är det en lång härlig lite sluttande nedförsbacke. Det tog mig ca 7 min hemifrån att komma ner dit.

Uppåt var värre, den lilla sluttningen var väl helt okej. Jag tänkte hela tiden, bra träning, snygg rumpa, snygga ben, det tog ca 14 min att ta sig upp för den (ungefär dubbelt så lång tid). Sen sprang jag en liten raksträcka och sen kom den stora backen, jag klarade 2/3 av den, sista var omöjligt det brände i mina stackars små ben. Men tyckte ändå det var bra gjort av mig att springa i nästan tjugo minuter i uppförsbacke när jag inte sprungit på sex-sju veckor.

Nu har jag smörjt in mig själv i Tiger Balsam, tog massa små gratis påsar på hotellet i Banff. Min axel + ben och rumpa i förebyggande syfte. Jag stinker och min kropp liksom fryser/värms på samma gång av balsamet. Det är en härlig känsla.

Bilder från skidåkning, söndag


Jag! Observera nya skidglasögon. Alldeles för dyra (750 kr), men alldeles för snygga också!




Mitt fall!


Har party i bilen med mina svenska cd skivor!

Måste sola

Slapp dag. Körde över barn + fyra påsar med skridskor, varmakläder, allergisaker, allergimat m.m till Martha. Vi knöt på grabbarna skridskorna och satte på Declan varma kläder. Sen åkte pojkarna skridskor i trädgården och Dec lekte från klockan 10.30-14.00 med paus för hot dog + kaka till lunch.

Ikväll ev volleyboll eller solarium. Min hud är HEEE*******ETE !!!!!

Dålig dag

Har hemlängtan idag. Vet inte varför. Skidåkning var helvete, dimma, man såg en meter framför sig hela tiden. Jag ramlade och min axel är numera inte riktigt som den ska. Middag hos Pattis föräldrar och sen karaoke. Gick hem elva...alla undrade vad som var fel med mig. Är inte alls 100% idag så ska sova och hoppas på bättre humör imorgon.

Av kanske fyra veckors gladhet är det kanske inte konstigt att det kommer en dipp då och då, men jag gillar dom inte. Första gången jag har hemlängtan såhär och första gången jag stör mig på saker och är irriterad. Jag vill inte vara så, hatar detta humöret. Vill vara glad. Man ska verkligen inte skriva när man är på dåligt humör (en anledning är för att man ororar sin mamma, haha) så godnatt.

RSS 2.0