Grattis på födelsedagen pappi!


Bilden är tagen precis sekunderna innan jag går in i säkerhetskontrollen på Kastrup för att åka hit. Det är därför pappa ser så nervös ut.

Sverige har äntligen kommit ifatt mig!!!

Kollar på bubblan på Svtplay, skit kul ju. Jag kan gissa på det mesta eftersom jag är ganska off här borta, förutom det som står på Aftonbladet. Men herregud, har någon glömt bort att berätta att Brolle har av VR blivit utsedd till Sveriges snyggaste, hetaste man??? Vad fan har jag sagt dom senaste tre åren, va va? Att han är galet snygg. Har jag fått medhåll av någon? Nej. Men nu passar det.

Ska kolla på resten av avsnitten nu också.



Fråga; Kan någon kolla upp hur jag gör för att rösta här bortifrån??

För att avsluta kvällen roligt

Buss mellan Uddevalla och Göteborg

Två tjejer ~15 sitter och diskuterar killar.
Tjej 1: Hur är det mellan dig och Patrik?
Tjej 2: Jag har gjort slut.
Tjej 1: Va? Shit, gumman, varför det?
Tjej 2: Ja, alltså… Visst, han hade moppe och så, men… han var helt enkelt inte den rätte.

Bänk, Helsingör

Två tjejer ~17, sitter och diskuterar skolan.
Tjej 1: Men vadå? Fick du hem en sån lapp från CSN?
Tjej 2: Nej, jag fick aldrig det!
Tjej 1 (upprört): Neej, inte jag heller! Och jag hade ändå… typ… ja, mer än 100% frånvaro.
Tjej 2: Shit…

 

Källa: Tjuvlyssnat.se


Grattis Mor

Till min mamma på morsdag!

Ja, det är fortfarande morsdag härborta så jag kan skriva det lite sent (svensk tid). Var jätte trött imorse vid skype och mådde inte alls bra. Hann med ett kort grattis men här kommer ett större.

Mamma, jag älskar dig. Jag tror alla kan gå i borgen för att du är väldigt speciell men trots det så jäkla älskad av alla. Jag kan säga att jag är den enda som har haft en mamma som har i 20 års tid påmint mig om att sätta på mig mössan om det är lite kyligt ute eller påmint mig om att äta, för annars dör man. Oj så jag har varit arg på det, tills en dag Ingrid påpekade – Gud vad jag älskar att komma hem till dig och bli tillsagd att jag måste ha varma kläder på mig och tillfrågad om jag vill ha mat! Även Dennis tycker så mycket om dig mamma, han pratar ofta om Kerstin och hur rolig och snäll du är. Du mamma för alla och det kan behövas ibland! Lika väl som vi kan skratta åt dina gulliga kommentarer så älskar vi dom!

Vi har så olika (och starka) åsikter om det mesta, men även många åsikter och saker vi tycker lika om som för oss samma. Jag vet inte om du har märkt det, men din åsikt väger alltid tyngst. Även om jag inte alltid gör på det sättet du vill eller det du tycker hade varit bättre så är det dom sakerna som är svårast att genomföra om jag vet att jag inte har dig bakom mig. Det är därför jag vill att du ska vara open minded för allt, för jag har en miljon idéer och ”farliga, testande och knasiga” grejer jag vill göra och gör. Men jag måste ha dig bakom mig, jag vill att du alltid ska finnas där och aldrig säga ”vad var det jag sa”, att upptäcka saker och missar på egen hand gör en starkare.  Sen att det ibland är bra att någon drar ner mig på jorden igen är en annan sak. Men jag vet att du försöker göra ditt bästa för att stött oss i precis allt vi gör. Och vi är så glada att vi har just dig som mamma.

Det är du som har fått mig att inse att man ska se positivt på det mesta, att allt går att lösa och att ibland är det bara att bita ihop. Jag vet att du tycker att du har blivit gammal och grå, men det tycker inte jag, jag ser ingen skillnad. Jag skiter i vilka kläder du har på dig, vilka glasögon som sitter på din näsa eller vilken färg ditt hår har. Det viktigaste för mig är att du alltid är min mamma och alltid komma fortsätta vara samma positiva, påhittiga och snälla person. Du vet vad ”mys skjortan i garderoben står för”. Du hade på dig den varje kväll, det var det finaste du kunde ha på dig i mina ögon. Vi satt i soffan och kollade på tv, du i hörnet vid lampan, pappa i fåtöljen nära brasan och jag liggandes i soffan med huvudet i ditt knä och luktade på skjortan.

Vi, ja jag vet att jag kan tala för min bror också, älskar dig mamma. Du är den bästa mamma vi någonsin kunnat ha och vi älskar dig och uppskattar precis allt du gör för oss. I svenska A i skolan höll vi tal en dag, ett hyllningstal, det tog mig länge innan jag kom på att jag ville skriva om dig men tillsist gjorde jag det. Och vilket tal det blev, tre eller fyra sidor långt och en massa underbara minnen och fina lovord. Sen kom jag hem och skulle visa och jag tror vi började bråka istället. Så talet åkte in i skåpet i skolan och låg sedan där till studentdagen, jag tog då ut det och skulle hem och visa dig men häften av talet var borta. Jag önskar så att du hade fått se eller höra det för det var magiskt.

Men vi älskar dig. Vi älskar dig för att du är den finaste mamma på jorden, för mig, för David, för barnen i skolan, för kompisar och för pappa (hihihi). Du vill alla väl och jag hoppas alla förstår det. Tack för allt mamma, vi älskar dig och saknar dej till stjärnorna och tillbaka.

Grattis på morsdag.

 

(sen att jag har Sverigen hemskaste och elakaste humor får du leva med ;)


Hur kul är inte detta??



Skämtet har tidigare figurerat på nätet. På torsdagen dök det i morgontidningen Nyheter i Oskarshamn.
Chefredaktör Ulf Carlsson är måttligt nöjd. På något sätt hade bilden på fittgratängen hamnat i annonsarkivet. Och på något sätt hade någon sedan stoppat in den i en helsidesannons för Ica Maxi.
– Vi tar väldigt, väldigt allvarligt på det. Vi har haft möten hela dagen för att strama upp våra rutiner för sådant här. Det är inte acceptabelt att sådant här kan hända, det är helt förjävligt, säger Ulf Carlsson upprört.

"Väcker mycket munterhet"

Samtidigt har han svårt att hålla sig för skratt:
– Vi förstår givetvis att det här väcker mycket munterhet. Vi kan också kan se roligheten i det, men det hade varit mycket roligare om det inte hade varit vår tidning som den hamnade i, säger Ulf Carlsson.
Ulf Carlsson suckar lätt.
Han vet hur länge dylika misstag lever kvar i läsekretsens kollektiva minne.
– För 64 år sedan var det en annons som det fortfarande pratas om. Det var en kvinnoförening som lottade ut handdukar och så kan ni förstå vad handdukar blev i stället med ett korrekturfel.


Källa: expressen.se

SATC maraton, dag 2

SATC maratonen fortsätter idag. Tur det. Jag är förkyld och har spenderat hela dagen i soffan. Stör mig på att dom har klippt bort massa scener i avsnitten, kan dom alla utantill haha, för att få plats med en miljon reklampauser. Men skönt att ha nått att slötitta på. Ska bara försöka vila upp mig nu i veckan så jag är helt hundra och mår bra tll fredag när vi drar till Kelowna. Nu ska jag fortsätta att titta på sex and the city...


OC - here vi come

Min överlevnad ikväll är ett sex and the city marton på Cosmopolitan kanalen. Jag är ena stunden super varm för att i andra frysa skit mycket. Mina ögon rinner, bihålorna gör ont och jag har huvudvärk i form av ett jätte tungt huvud. Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller om min kropp bara spelar mig ett spratt, har ju hänt förut. Detta vågar jag knappt säga eller tänka, men om jag känner efter riktigt noga gör min nedre högra visdomstand sig hörd. Jag fixar inte det. Det är det enda som inte får hända, inga visdomständer här, inga infektioner i munnen. Snälla.

Jag dricker te och ligger i soffan. Första gången på HELA dagen det är tyst här. Det har varit hockeymatch, skrik, gap, stamp jag får inte en lugn stund någonstans. Det började redan imorse när Declan väckte mig klockan halv tio av trumspel och att gå omkring i högklackade skor väldigt dunkande. Mina äldsta barn ska aldrig behöva ha rum under deras småsyskon, vi behöver sova och få lite tystnad ibland.

Jag hade gärna gått ut för några drinkar ikväll men jag pallar inte. Mitt huvud är helt slut och min kropp vägrar resa sig från soffan. Jag dricker pepparmints te och lyssnar på barnen som skriker där uppe. Är ganska överlycklig över att få knarka lite serier igen.

 

OCH HAR GLÖMT BERÄTTA DET MEST OTROLIGA AV ALLT. GISSA VILKEN STAD VI SKA TILL PÅ VÅRAN LA TRIP????? ORANGE COUNTY, OC, SERIEN JAG HAR FÖLJT, KNARKAT, SETT OM OCH OM IGEN I FEM ÅR. KAN NI FATTA ATT JAG SKA DIT ELLER? ÄR DET EN DRÖM SOM GÅ I UPPFYLLELSE ELLER VAD?


Dagens träning

Uppvärmning 10 minuter snabbt på Crosstrainen

Först 3 ggr 15 Biceps och 3 ggr 15 triceps på maskin

Med hantlar 5 snabba biceps, 5 snabba ut i sidorna och fem snabba armarna rakt ut framför dig och rotera. Gör 4-5 rundor snabbt.

Gör sedan detta program, allt efter vart annat utan avbrott (mer än för vätska)

Piltes boll 25 snabba framåt, 25 snabba åt sidan och 25 snabba åt andra sidan

Utfallssteg 20 tillsammans eller 20 på varje ben (gärna med 5 kg vikt)

20-30 knäböj (helt med 5 kg vikt)

10-20 armhävningar, knä eller vanliga

Rygglyft, 10 med händerna på rumpan, 10 med händerna vid öronen och 10 med armarna rakt ut över huvudet, 10 vid öronen och 10 på rumpan

20 situps där du ligger med benen rakt över golvet, upp och lyft och tillbaka ut (inte nudda golvet), även kallad pumpen.

Gör detta program snabbt, med tempo (men utan fusk) 3-5 ggr.

Nerjogg 10 minuter på maskin och stretch

Känns sjukt bra att vara igång igen!


Gymmet

Skulle gått upp vid kvart i nio och befunnit mig på gymmets ENDA pass jag kan gå på idag. På grund av dålig karraktär är klockan nu halv elva, men jag är iallfall påväg dit nu. Ska bara...

Fan om jag så ska sparka mig iväg dit varenda eviga dag så ska jag dit. Nu jävlas ska det tränas så blodsmaken i munnen frodas eller nått. Vad fan vet jag.

Flygbiljetterna är hittade 16-21 september. Lite över 3000 blir det tur och retur. Längtar så mycket! Vi ska försöka ta någon natt i St Barbara eller San Diego också :) Fan living the dream! Och Kelowna nästa helg! Sen Calgary Standpead i juli, mamma och pappa kommer, sen Dennis kommer och sen LA :)

Sommaren kommer gå fort fort fort!

NU SKA JAG GÅ!


Bra tooooorsdag!

Två bra saker har bestämts idag. Jag har äntligen köpt gymkort, Kimbo slutar som sagt aldrig förvåna mig. Jämföra med Malkars hemma är som ett skämt där det går pass från 07.00-21.00 och jag kan gymma mellan 05.00-23.00 i ett hela dagen. Här är det två spinningpass i veckan (man måste sätta upp sig och gå veckovis alltså varje vecka) och ett corepass (mitt på dagen en onsdag). Sen är många av passen dagtid, så kommer inte kunna gå på mycket  alls. Detta betalar jag mer för än för ett gym hemma där jag kan gå när jag vill, gå på vilket pass som helst m.m. Aja, känns sjukt skönt att komma igång igen iallafall.

Andra saken som är bestämd är att vi ska åka till LOS (fucking) ANGELES i september. Förmodligen över Marcias födelsedag, runt 21 en tor-måndag ska vi försöka få ledigt. Underbart underbart!!!! Jag, Jamie och Marcia!!

Var ingen golf idag, regnet öste ner. Jag och Jamie åkte istället in till Cran och såg Sex and the city två. Inte lika många tårar som i första filmen då jag kom ut efter tre timmars konstant (högt) gråtande ut biosalen. Med röda ögon och sa till alla utanför att "åh så bra" "åh så sorglig" m.m. Haha. Johan skämde. Sen backade jag in i en stolpe med hans bil och kunde inte komma därifrån. Då grät jag ännu mer (i flera timmar) och svor på att aldrig köra bil igen. Hahaha. Inte lätt att vara arton ;)

Sleepy time!!


Kärlek till familj(erna)

Efter att ha pratat med Patti om gym osv och konstaterat att priserna var väldigt höga åkte dom för att göra nått med hockey, sätta upp Ethan på lista för hösten eller liknande. Jag hade ett underbart skypesamtal med fulla kännigar från hemma. När dom kommer hem kommer Ethan med ett kuvert och i det ligger presentkort på gymmet på 250 dollar, det är alltså drygt 2000 kr och ett kort där det stod tack för allt idag, du tar så bra hand om pojkarna och vi älskar dej så mycket kramar och så familjen. Drygt halva gymkortet så det första jag ska göra imorgon är att köpa gymkort nu :) Är så glad. Tackade en miljon gånger och Patti bara, men nej det är du vi ska tacka och bla bla.

Åh, jag har verkligen världens bästa familj!!!!! Nej, jag har världens bästa (två) FAMILJER!!!!!

Klockan är halv nio. En dusch och sen sängen.


Resterande delen av dagen

Declan grät när han vaknade. Grät och grät. Blev lite bättre och då ramlade han självklart på asfalten på gården och skrapade upp knäet. Min tvååring med fläskläpp och plåster på knä och armbåge.

Eftersom Ethan inte fick någon uppmärksamhet för Declan var i fokus hela dagen har han varit hemsk! Slagits, sagt dumma saker och pratat i ett i ett. Patti var ensam med barnen så jag hjälpte henne med att duka, middag och sedan duka av.

Jag är så trött att jag bara vill falla ihop i en liten hög och sova tills imorgon. Klockan är sju, måste härda ut till nio iallfall. Skulle hottubat med Jamie men jag orkar inte. Kanske lite choklad (bättre på Kanadamagen) och sen sova?

Har kollat gymkort nu, det kostar 3100 om man har typ hälften av sakerna och 3900 för allt, i 6 månader. Jag vill så gärna, saknar det sjukt mycket och jag vet att jag kommer använda det. Men ska jag? Det blir ingen resa till Britt då och förmodligen mycket annat jag får dra in på?


Midsommar 2006. Köpingsvik, regn och tält. Smal och glad. Lol.

Hemsk dag!

Klockan är halv ett på eftermiddagen. Detta är det som har hänt.

Declan hade gråtfest när Patti gick imorse, helt oprovecerat och helt utan annledning. Vet inte om ni vet det, men ett gråtande/skrikande barn är något av det värsta som finns. Hjärnan blir knäpp efter ett tag. Finns inget att göra, både jag och Ethan busar, han skrattar men börjar sedan gråta SKRIKANDES igen. Han har bara bestämt sig för att göra denna dagen hemsk.

Vi ska sedan gå till lekparken och möte Jamie+barn. Jag är inne och packar lunch och snacks medan barnen är ute och leker, jag har dörren öppen och hör dom hela tiden. Declan börjar gråta, jag kopplar direkt detta är inget gråta för att gråta skrik detta är allvar. Jag rusar ut och möts av en tvååring som har blod i hela munnen, jag skojar inte. Munnen är liksom öppen eftersom han gråter och den svämmar över med blod, det sprutar överallt.

Blod, skador, gråt - det stressar mig inte. Däremot är jag orolig för tänder, tandkött och mun eftersom det är så pass mycket blod. Jag torkar, torkar, torkar och sköljer. Blod på papper, glas, golv, tröjor, armar, klocka - Överallt. Jag ringer till slut deras mormor, just in case att det skulle vara något allvarligt. Hon kommer på momangen, då har det precis slutat blöda och jag har konstaterat att det är bara en enorm spricka i överläppen. Ethan har kastat en hink på honom.

Vi ger honom en isglass att sutta på och fem minuter senare är det ganska bra igen. Vi knallar iallafall ner till parken, han dör ju inte av att sitta i vagnen liksom och väl där leker han som aldrig förr. BANG. Declan ramlar ner från en leksaksbil som alla pojkarna leker på. Hans handflata rivs upp och lämnar en stor hudflik hangandes. GRÅT GRÅTGRÅT. Jamie drar bort hudfliken medan jag tröstar. Sen bryter helvetet ut. Han gråter helt hejdlöst, dregglar, hulkar, hypeventilerar och vägrar att göra någonting. Inte vagn, inte promenad, inte knä, inte dricka, inte äta, ingenting. HAN SKA BARA GRÅTA. Okej, han är trött, hungrig, har ont och allt det där. Han måste sova.

Dom andra mammorna i parken ger mig sånna hemska blickar att jag funderar på att aldrig återvända dit igen. Jag lämnar Ethan med Jamie och tar ungen i vagnen och går hem. Han somnar efter halva vägen och nu ligger han i sin säng och sover.

Har för första gången idag fått mat i magen och suttit ner. Fyra timmar kvar, vad som helst kan hända...

Tisdag

Ungarnas nya favvosyssla är att cykla i rampen. Ethan är kanon duktig och bara slänger sig ut för rampen. Declan gör mest annat men försöker trampa runt lite här också. Blev mest bilder på Dec idag, tog hur många som helst på Ethan också men dom blev bara suddiga. Kolla filmen längst ner också, Declan verkligen glider på cyklen (han är två!!!) och Ethan slänger sig ut i rampen.

För övrigt idag gjorde Ethan och jag fruktsallad, han var så stolt att han fick skära vattenmelonen själv! Sen spelade vi någon form av bolldatten i trädgården i EN TIMME, svetten rann på pannan efteråt. Men kul var det! Declan har matvägrat och gråtit mest hela dagen. Nu ska jag, Katie och Jamie in till Cranbrook och se Shrek 3, eller är det 4?











Marys Ville och M-V falls
























Ikväll somnar vi sent till..


Typiskt mig

Jag tänkte ta en liten promenad och körde till en skit fin plats med massa utsikt. Tanken var att kunna ta massa fina foton och visa här på bloggen. Kommer upp dit och kommer på, fan glömde sätta i minneskortet i kameran. Tog istället en liten tur till Cranbrook, älskar den vägen, och köpte en Elle tidning och en Womens Health tidning, lite choklad, shampo och sånt skit jag behövde. Skönt att få det gjort.

Det är säsongsavslutning på Lost här ikväll. Håller mig undan ALLA Tv apparater, har fortfarande ca 4 avsnitt kvar innan sista avsnittet. Ska börja ladda inför det och kolla på dom nu! Dom säger ju att det är en bra upplösning och att skådespelarna grät för det var så bra när dom läste manuset. Så jag har höga förväntningar.


Tankar om helgen

Bra kväll igår. En kille komenterade varför ingen rättar mig när jag säger fel "it's because you are good looking".

Helgens matingtag, Pizza, hamburgare och pizza igen. Blöh. Ge mig riktig mat tack! Jag kämpar för att inte lägga på mer vikt, men i denhär miljön är det nästan omöjligt. Det är liksom svälta eller frossa.

Jag kollar på ALLA avsnitt av Schulmanshow. Åh, vet att jag tjatar, men gud var jag älskar den människan!

Jag saknar och vill ha en köpt Delicato negerboll. Typ nu! Gärna raggmunk, fläsk, lingon och grädde också.

Gradparty ute på en strand, jag skippar. Nejtack, ute och frysa med 16-17 åringar. Hellre sängen.

Ska lägga upp bilderna från Sannas visit imorgon!

Godnatt


Saknar sol, vältränad Elsa och långt hår! Lite hemma, mamma och maten också.

Idag är det jag och Declan som hänger


Golf!

Golfen var superkul! Spelade med Sofie (tjejen från Sverige) och två andra brudar. Jag var hyffsat kass men kul var det. Det var dock sjukt kallt och frös så i slutet att jag höll på att avlida. Kan se charmen att golfa i värme i 2,5 h men inte riktigt i kyla. Avsultades med mat, lite lottdragning, en cider och klasskaka. Hoppas på finare väder, att jag får spela med samma ladies och att jag blir bättre så ska det nog bli ännu roligare dom kommande torsdagarna.

Imorgon trotsar jag hals och ska gå ut! Weiho mer The Edge, yeha yeha yeha!

Antal...

Gånger jag har sett Ett småkryps liv denna veckan: 10

Gånger jag har sett Bee movie denna veckan: Ca 6

Gånger jag har satt handen i bajs denna veckan: 2

Gånger Ethan upprepar saker innan man måste skrika ”Stop repeating things”: cirka 7

Gos i soffan: 2 Ett med Ethan och ett med Declan

Gånger Declan säger Why: I stort sätt efter varje sak jag säger

Gånger jag har somnar i soffan under filmtajm: 1

Hundar på gatan att vara rädd för: 0

Hundar barnen är rädda för: 3

Antal nya ord för Declan: 1 (Igår när vi lekte grabbade han tag i mitt ena bröst och skrek BOOBIES, jag är fast i ett hem med för många män)

Glassar vi har tryckt i oss i veckan: 3 (var)


Torsdag

Ethan och jag kollar på "Ett småkryps liv" för tionde gången denna veckan. Det är självklart en gammal VHS film också, så efter varje gång måste vi spola tillbaka den, kolla eller spola över reklamen och sen kan vi titta. Detta gör vi cirka två gånger varje dag. Vad gjorde man innan DVDn kom?

Imorse tog vi en runda med cyklarna. Ethan ramlade över en sten och grät ett tag, sen kunde vi trampa vidare. Kom hem och bakade blåbärsmuffins med båda två, vilket kaos. Declan kastade i i stor sätt allt som gick i bunken och Ethan stod och skrek på honom hela tiden. Dom blev iallafall helt okej till slut, barnen gillade dom och det är huvudsaken.

Nu sover Declan och Ethan målar lite och kollar på filmen, ja...ni vet ju vilken. I eftermiddag börjar jag spela golf, hur nu detta ska gå. Förra gången fick jag ryggskott och kunde inte röra mig på några dagar. Ska bli skitskoj iallfall och ser fram emot det!

Ingen sol idag, ganska grått och tråkigt. Declan kom in hela tiden (när dom lekte ute) och sa Cold .. cold. Jag förstår dom, hade inte hellere velat vara ute när det är ruggit och lite blåsigt. Ser ut som det kan klarna upp dock och det hoppas vi på tills golfandet börjar.

godnatt.


Förkyld?

Declan har varit gnällig, gråtit och haft sig hela dagen. Han kastade ner sina nappar bakom sängen och dom bara gick upp i rök. Kunde inte se dom någonstans. Gråt vid eftermiddags napen. Fick ligga på govlet med ficklampa och hockeyklubba och fick til slut syn på och ut en.

Ethan och jag låg sedan och kollade på ett småkrypsliv i soffan och gosade. Sen gjorde vi mellanmål, en smoothie med bär, jordgubbar, mango, yoghurt, mjölk och banan. Han drack två stora glas.

Jag är trött idag, lite snorig, halsont och allmänt hängig. Men ska på bio med Jamie ikväll iallfall, jag har inte tid att bli sjuk nu.

Har skypat med först Dennis, mamma och sedan Martha idag. Declan visade Martha att han minsann kan skrika YEAH BABY! Haha.

En timmes jobb kvar, städa upp, diska och kanske spela lite baseball.

Pajbak

Hade som sagt barnen sent idag. Ethan är just nu (klockan sju på kvällen) med sin mamma på magicshow. Declan och jag åt chokladpudding och sen tog han ett långt bad och nu ligger han med sina nappar i sängen och ska nog somna snart. Jag är så stolt att han faktiskt kan vara helt själv med mig nu, han börjar inte gråta när dom lämnar honom och jag har som sagt gett honom (eller båda) middag, bad och nu på med pyjamas och i säng. Känner mig som en liten mamma idag haha. Regnet har öst ner i tre timmar nu, det blir tydligen ofta så i bergen - sol på förmiddagen och regn/åska på eftermiddagen/kvällen. Suger lite, men ska nog ha Declan till iallfall niotiden så blir en lugn och skön kväll framför American Idol där ännu en "idol" gjorde en hemsk cover av Halleluja.


Misslyckad pajbotten


skinka/kassler, broccoli, sojamjölk, ägg och sojaost


Perfekt resultat. Ethan åt halva själv!

Om rökdebatten

Jag läser på Aftonbladets hemsida. Rökförbud utomhus och förbjudet att spruta champagne. Ett fritt Sverige håller på att bli ett land med bara regler.

 

Det jag har märkt att jag älskar med Sverige är just denna friheten att faktiskt kunna göra vad jag vill, inga dumma regler som hindrar mig från att vara lite ”spontan”.

 

Ett exempel här i Kanada är badhuset. Jag klarar inte av det. Det är betydligt mindre än ett badhus hemma, allt är i samma rum och du kan övervaka ALLT från ett håll. Det går runt minst tre eller fyra livvakter och säger till H-E-L-A tiden när man gör något fel.

 

Jag får till exempel inte gå in i badhuset med kläder på, även fast ett av mina barn är ute i vattnet, jag måste alltså stå vid ingång till poolen och glo. Jag får inte sitta på den enda stolen när ingången heller (eftersom jag höll en tvååring i famnen hade det varit skönt att sitta ner) för där ska en lite väska för första hjälpen ligga. Vill jag sitta får jag alltså gå bort till andra sidan badhuset.

 

Jag får inte heller ha vatten i min mun ”då jag lär barnen att ha vatten i munnen, och det vill vi ju inte”. Vi får inte vända på en gummibåt upp och ner, fråga mig inte varför. Och man får inte ta i parfymflaskor, mat eller annat ENS I OMKLÄDNINGSRUMMET. Jag hade en parfymflaska stor hög som ett äpple med mig, den fick jag lämna i receptionen, för tänk om jag hade tappat den!

 

Klart att det ska finnas lagar, regler och andra saker som utgör fara för dig och andra. Att köra för fort, att ha bilbälte på sig, att inte ta saker osv. Men regler om små skit grejer som mest bara gör folk irriterade.

 

Jag är ingen rökare och jag är heller ingen stor champangesprutare. Men jag skulle aldrig säga till en kompis som vill röka vi vårat bord att hon inte får det. I min lägenhet – ja kanske, men utomhus. Vi lever faktiskt i ett fritt land, där LUFTEN ÄR FRI. Sen att man självklart inte röker i närheten av barn ex. det är moralsak. Och ja, alla tänker inte likadant med säg till då, är det någon som sitter (kanske ovetande) och röker nära ditt barn, knacka denna person på ryggen och be den fimpa. Jag kan inte tänka mig att någon skulle fortsätta om det är så.

 

Nej, jag vet att ingen har bett om att få rök i luften när man äter. Precis på samma sätt som jag inte har bett om att sitta äckligt nära någon stinker svett (lag på att ha deo kanske), ett barn som skriker, kastar mat eller beter sig illa, folk som pratar lite för högt eller sitter alldeles för långt ut med sin stol.

 

Men kom igen, en uteservering, en fest på en strand eller på en tågstation. Det är offentliga platser. Ja, folk kan vara allergiska. Samma sak med jordnötter eller andra saker. Ska vi förbjuda det också då eller? Tar någon upp jordnötter i närheten av en person som är jätte allergisk kan denna dö på stört, den effekten har inte rökning (om du inte utsätts för den hela tiden) och du kan faktiskt välja att kliva två steg bort om du står på en station eller perrong och väntar.

 

Jag tycker nästan lite röklukt hör till en varm sommarkväll på krögers.  Och passar det inte, ja men gå där ifrån då. Sitt i din ensamhet, utan röklukt, vänner eller någon som kanske spiller öl på dig och lev i en perfekt bubbla. Så funkar inte världen, tyvärr.

 

Och spruta champange. Hur ofta händer detta? Behöver vi en lag eller regel som säger att vi inte får det? Jag tvivlar starkt på att någon går fram till en okänd person och sprutar ner denna ifråga med champange, det händer på fester osv. Är du i mitten av en sådan fest eller i närheten av en båt med brats från Stockholm under Stockholmsveckan i Visby, är det så JÄVLA jobbigt att få lite alkohol på sig? Isåfall, flytta på dig. Gå där ifrån.

 

Hur långt ska den lagen räcka? Ska någon som vinner OS, VM eller SM guld inte kunna spruta champange på prispallen? Nu ska det tydligen bara gälla på krogen till en börja med, men det är fortfarande början till ett samhälle med för mycket lagar. Passa det inte, åk inte till Hultsfred, sitt inte på en uteservering eller åk inte till Sthlms veckan.

 

Jag finner det underligt att unga tjejer/killar eller vem som helst kan sitta på internet vid en blogg och mobba folk, skriva lögner och skapa rykten. Allt för tryckfrihetslagen. Men inte fan kan någon sitta och ta en öl och en cigg på en uteservering en sommar eller spruta champange på sin födelsedag. Vad händer om jag spiller en öl eller sprutar min öl, är det samma sak – att inte hantera alkoholen varligt?

 

Uteställen är och kommer alltid vara uteställen där sådana saker pågår. Förstör inte oviktiga saker, lägg energi på kvinnomisshandel, barnmisshandel, äldreomsorgen eller något viktigt. Snart kommer vi sitta i ett Sverige där man inte får göra något på offentliga platser och helt plötsligt är vi också ett av alla land där allemansrätt och friheter är bortglömt.


Underbara dag!

Helt underbar dag. Började jobba 11.30 och då körde vi Patti till jobbet och sedan direkt till parken i Marys Ville. Där mötte vi upp Jamie+ Ethan, Spencer + två tjejer och Andy+ två tjejer. Barnen lekte och vi satt på picknick filten och pratade i solen/skuggan.

Nu är vi hemma. Ska ha Declan till senare idag, Patti jobba sent och direkt efter jobbet så ska hon ta med Ethan på en trollerföreställning så stackars Dec får stanna hemma med mig. Ethan har även simmlektion så ska försöka ha honom redo att åka med sin mormor vid halv sex tiden.

Ska laga broccoli och skinkpaj till middag snart.

Lasse min man!

SKÄMT! Lasse Winnerbäck kommer på sin turne i sommar ta med sig Laleh, Melissa Horn, Ane Brun och Sophie Zelmani.

Fan fan fan.

Gah, Lasse ta en vända till Kimberley och Kanada, kan sträcka mig till Cranbrook. Lovar att jag ska ta med alla som jag känner. Cirka tjugo pers. Men kom igen då ?
Ni som läste förra bloggen vet att jag kallade Lasse för min man, haha. Sjukt kul ju. Min man kommer iallfall inte ses av mig iår, tror det är första året på fyra eller fem år som vi inte ser honom? Och med dom tjejerna med sig, gah!

Jag får ont i magen, huvdet, kroppen och allt annat av att tänka på det. Föreställ er rysningar från Miss Li och Winnerbäck "om du lämnade mig nu" på Skälby. Det var en låt! En duettt. Eller kom kom änglar och tvivel med Lisa Ekdahl från Lindköping. Två låtar! Nu fyra helt galet bra brudar och massa låtar.

Hur ska det gå.. hur ska det gå, hur ska det gå.

Efter den konserten på Skälby raggade jag och Dennis upp ett par från någonstans i Sverige, Ann-någonting och robban, dom hade en liten son hemma som hette Dylan. Dom älskade Winnerbäck och var säkert 4-6 år äldre än oss. Vi gick hem till Dennis lägenhet och drack jägershots och Robban spelade på Dennis gitarr, en jätte fin sång han hade skrivit till sin Ann-någonting och massa Winnerbäck låtar. Stämmningen var på topp. Dom betalade sedan taxi in till stan och vi fixade in oss alla före (i en enorm kö) på Vallen tack vare Dicken och mina bara ben och sen dansade vi och och pratade hela kvällen. Winnerbäck - brings people together.






Lördags bilder

Bilder lördag. Ni vet när man har en riktig jävla snygg-dag, hade det i lördags kväll. Bättrade inte på sminket under kvällen och var bara allmänt snygg, älskar sånna dagar. Och härliga sommarkläder också + nya brillor från underbara Linn.




Bilderna gör sig inte rättvisa för fem öre. Damn it! Aja, det var en bra kväll iallfall, minus ett antal creepy lokalare.

YEAH BABY!

I lördags kväll när vi alla satt i bilen, vi hade precis stannat och skulle hoppa ut. Ethan skriker nått om att nu ska han banne mig cykla. Då hörs ett - YEHA BABY klart och tydligt från baksätet. Declan! Alla vänder huvudet mot honom och han bara ler.

Det enda han kan säga klart och tydligt, utan sludder eller krussiduller är...YEAH BABY. Men han gör det bra.

Jag undrar vem som lär mina barn allt sådant. Ethan har börjat kalla sina pungkulor för Yelly Donuts och kan helt plötsligt skrika AJ mina Yelly donuts kom ikläm om vi är ute och cyklar. Är någon i närheten är det bara att le och trampa vidare.

Ungarna är underbara.

Vi pratade häromdagen om att mina föräldrar ska komma och hälsa på i juli, försökte förklara för Ethan att dom kanske inte är jätte bra på engelska. Det gör inget säger han, jag kan lära dom! Åh, underbara unge.

Idag har vi lekt i vattenspridaren, ätit mat ute och bara njutit av solen hela dagen. Jag är, om möjligt?, mer brun än innan och otroligt trött på allas kommentarer om det. Hur ska jag kunna hjälpa att alla andra på denna jord är födda som blekfiar. Barnen har fått bonnabränna, nacke, underarmar och vader bruna och resten kritvitt, precis som det ska vara!

Lever för mottot Black on the outside white on the inside numera . Thiihi!

Kortklippt

Vi pratade om kort hår idag, på tjejer alltså. Jag fick helt plötsligt en helt hemsk flashback från högstadiet, min kropp frös till is och jag visste om jag skulle skratta eller gråta. Har inte tänkt på det på flera år, men såhär var det iallfall.

Jag var hos Frissan, Helen och Jessica, som låg precis över gatan från Vasaskolan i en källarlokal. Dom hade alltid specialpriser hos studenterna och jag var hos en av dom riktigt unga studenterna och skulle klippa mig. Hon frågade hur jag ville ha det och jag skulle bara toppa mig sa jag och bla bla bla. Medan hon shamponerade mitt hår och jag låg där i stolen och tittade upp i taket fick jag för mig att jag ville ha förändring, här skulle ske nått stort. Varför inte liksom?

När jag vart tillbaka i stolen och hon torkade mitt hår frågade jag "är det försent att ändra sig", nej absolut inte sa hon. Jag vill ha det kort, jag vill klippa av det sa jag. Sagt och gjort, allt hår föll till golvet och jag cyklade hem med en as tuff, centimeter kort frilla. Vet inte hur mamma och pappa reagerade, dom sa säkert att det var fint. Dom skulle inte våga annat, mina fina föräldrar.

Iallfall. Dagen efter var det skolans årliga friidrottstävling på Fredriskans. Jag var bäst i allt, självklart och jag skulle vinna över alla, såklart. Alla berömde mig för mitt hår, visst var dom chockade men tror många tyckte det var coolt att jag verkligen hade gjort det.

Höjdhoppet, Ulf (min svenska lärare) och Jennica (musiklärare) hade hand om det. Jennica stod med protokollet och Ulf vid ribban. När det var min tur, jag hoppade in så mycket senare än alla andra, och jag började springa fram mot ribban. Då tar Ulf sats, springer ut mitt framför mattan och skriker inför hela skolan, "STOPP, STOPP, DET ÄR TJEJERNA SOM HOPPAR NU, DU FÅR VÄNTA PÅ DIN TUR". Jag saktade in, fattade inte riktigt vad han menade, jag? Jag var ju tjej. Hela skolan höll andan, skulle han inse sitt misstag...till sist bröt Jennica tystnaden och sa "Men Ulf, det är ju Elsa, ser du inte det". Jag hoppade inte mer den dagen, jag är inte ens säker på om jag genomförde dom andra grenarna. Jag satt bakom höjdhoppsribban och grät. Han kunde inte ta tillbaka det, skadan var redan skedd och jag hade fått det svart på vitt - jag såg ut som en kille.

Det var första dagen som kortklippt och jag bestämde mig för att aldrig klippa av det igen. Aldrig. Ulf förnedrade mig inför hela skolan, jag som var bäst, skulle imponera blev istället misstagen för en pojke och fick inte hoppa. Klart han bad om ursäkt, han var ledsen och allt det där. Mamma skrattade, tyckte det var helkul. Typiskt mamma, att skratta och tycka att det var ironiskt. Jag kunde inte se det roliga i det, jag bara grät och ville ha tillbaka mitt hår.

Men nej, det var det inte. Att vara 14 år, fönedrad och fängslad med en kortfrilla som får en att se ut som en pojke. Det var fan inte kul. Inte någonstans. Jag vet inte varför, men jag blir upprörd när jag tänker på det. Sen gav han mig bara VG i svenska också, ett MVG tycker man ju att han kunde bjussat på (dels för att jag faktiskt var värd det) efter det incidenten. Jag kommer iallfall aldrig mera ha kort hår. Aldrig att jag skulle ge någon en chans till att göra samma misstag igen, aldrig.

Sen att Ulf faktiskt var en fenomenalt bra lärare (utom i betygssättning) är en anna historia. Skulle kunna skriva en bok om roliga saker som hände på svenskalektionerna. Men det ska jag inte. En hemsk historia får räcka. Mamma, om du (nästa gång vi pratar) säger att...ame..det var väl inte så farligt, ta det med en klackspark eller se ironin i det, då kommer jag bli arg.

Tänk om någon skulle skrika "akta dej för flodhästen" eller se upp för hitler" om du gick in i ett rum. Misstog dej helt fullkomligt för något du inte är. Skulle det va kul...va va VAA?

Nog om detta. Godnatt faktiskt


Gah, detta är bara sååååå bra! Gah asså gah!


Dåligt bloggande

Förlåt för dåligt bloggande. Brist på motivation för att göra nått överhuvudtaget.

Lördagskvällen var bra, förutom alla läskiga killar som var på mig, jag måste sluta klä upp mig. Killarna här är inte vana vid det, dom blir läskiga och helt till sig. Jeans och tröja nästa gång. Betlade inte för många drinkar iallfall. Usch vad hemskt det lät, det är verkligen inte så att uttnytjar folk för det. Dom bara kommer som en öppningsgest med en öl eller liknande eller om jag står i bara och ska köpa nått säger dom att dom betalar. Jag löste det med iallafall att sippra på samma öl i två timmar och ursäktade mig med att "jag har faktiskt en drink redan". Promenad hem med Jen och Lauren, tog förevigt med kul. Kom hem efter tro och sov länge.

Små skit problem.

Idag träffade vi Marcia aupair från Kelowna. Varför kan hon inte bo här. Underbar tjej! Vi åt middag på the Sully och sedan åkte hem till Jamie och badade hottub och pratade i tre timmar.

Min hud är skrynklig och jag är trött. Äter flingor och kollar på vänner. Ska snart stänga mina små blå för några timmars sömn.

Jag har föresten sett en björn. Mer om allt imorgon.

Thåström love

Varje gång du öppnar käften är det som att se en dålig film man sett förut
och varje gång du öppnar käften får den där filmen bara sämre och sämre slut
Man undrar hur du orkar?
Man undrar hur du kunde bli såhär?


Inget är på riktigt. Inget är på riktigt. Ingenting är på riktigt
Ingenting är viktigt. Ingenting

Och varje gång du öppnar käften sprids en stank över stan
Varje gång du öppnar käften är de som att stirra ner i en kloak
Man tycker lite synd om dig
För vem ska orka bry sig tillslut


Sirqus Alfon

Påtal om Hultan så såg vi domhär gossarna också. Framför allt på typ leksaksinstrument.

Jäkligt grymma. Jag, Inkan och Ylva dansade loss.





Bilder:


Blev fotad av en tidning för att jag såg ut såhär


Kent fans?


Bästa bild jag någonsin har tagit. Under mannen med den vita hatten, sista låten, Kents spelning och med konfetti som smakade salt.

Nu ska jag seriöst försöka sova. Godnatt

Hultsfred 2006


(50 min in börjar "Fuck Forever", typ. 1,30 in publikhavet där jag stod)


(Kolla på början och sedan 4,50 slänger han ut sin gitarr och från 6min och lite framåt, hoppar ner från scenen igen)


(Hoppar/ramlar ner från scenen efter ca 1.45 in och slutet haha " glad att jag blev insläppt i landet ikväll")

Här stod jag. Elsa 16 år. På en av Babyshambles och Hultans mest omtalde spelningar. Pete Doherty fastnade i tullen för han var drogad och full. Klockan två på morgonen (eller var det tre) ramlade han in på scenen och sjöng till tidig morgon. Lyckades ramla av scenen två gången under spelningen, sluddrade, drack och dansade. Han hade ett långt nät linne, en rosa tröja över och en hatt med en sverigeflagga i när han ramlade in på scenen.  Jag önskade att han skulle spela la bella, det gjorde han inte, men jag var glad ändå. Livet lekte och jag var lycklig. Underbara minnen!


Lugn fredag, andra veckan i rad!

Lugn, slapp dag. Inte mycket gjort. Linns paket kom.

Mina älskade solglasögon.

Och som den underbara människa hon är hade hon skickat med tre helt underbara armand från Snö of Sweden (ett av mina favvis märken) och en påse Zoogodisar. Tack älskade Linn. Jag lägger upp bilderna på armbanden sen (dom är helt underbara).

Jag gick/sprang en runa, var i Cranbrook och köpte en Bikini med Coronatryck på, kul tyckte jag. Fjantigt tycker säkert mina föräldrar. Duschade och i säng innan tio, sjätte dagen i rad. Hoppas på att få ändring på det imorgon dock.

Nöjd med min lugna tillvara för tillfället och ska kolla på vänner, lite youtube klipp och fortsätta skriva lite.

Bilder från Lake Wasa









Hela dagen var egentligen som ett stort skämt. Jag hade en stor ryggsäck med mej (oklart varför) en tygpåse med leksaker, en tygpåse med kläder och handukar + en stor kylbag.

Jag kör fel först, glömmer svänga av. Ethan har kommit in i en period med en miljon frågor och upprepar allt femtioelva gånger. Elsa, du glömde svänga av. "ja jag vet"... Elsa, varför glömde du svänga av? "jag vet inte.." Elsa, du glömde svänga!..."JA". Jag gör en sväng. Elsa, vad gör du? " Jag kör tillbaka för jag missade svängen"...Elsa, Varför då? "Så vi kan åka till stranden"...Varför missade du svängen Elsa. Och så håller det på. Väl nere på stranden var det helt folktomt, jätte varmt och allmänt perfekt.

Elsa, jag vill åka hem.."varför de vi kom ju nyss...LEK FÖR I HELVETE!!!" ... tio minuter senare....Kan vi åka hem nu? ... "varför vill du åka hem, du har ju kul här. Fortsätt istället. Vad ska du göra hemma?" ... Leka i sandlådan. Jag trodde ungen skämtade med mig....DU HAR HELA STRANDEN FÖR DEJ SJÄLV!!!!!!!!!!!

Elsa, varför kommer inte Ethan?... "för dom kunde inte komma idag, dom skulle göra annat"...Elsa,  jag vill att han ska komma..." Ja, jag med. Men nästa gång så. Dom kunde inte idag" ... Varför det? ....."För dom skulle till Cams skola"....Men jag vill att Ethan ska komma...."Ja, nästa gång så!"....Men jag vill idag..."mm, men nu gick inte det"....Varför det?....."För dom skulle till Cams skola" ... Men jag vill att dom ska komma hit!

Aldrig nöjd ungen! Efter tre timmar tjat orkade jag inte längre och packade ihop två ungar och en miljon sandkorn.

Ethan i bilen...Elsa, varför var vi tvungna att åka hem...."för du har tjatat i tre timmar om det"....Elsa, jag önskar vi kunde bo här..."varför det?"......Eller i Las Vegas.

Väl hemma. Elsa, kan vi åka till Ethan? Kan vi gå till mormor? Kan jag få mjölk? Kan jag få frukt? Kan jag få kaka? Kan jag få glass?

NEJ, UT OCH LEK I DIN SANDLÅDA UNGJ*****VEL!

Detta upprepnings och frågningsfasen är värre än alla bråk vi har haft. Jag fixar det inte, min hjärna svämmar över! Aldrig är han nöjd, vi gör saker åtta timmar varje dag, men vill ALLTID göra nått annat vad vi än gör. Bortskämda och älskade unge!

Dagens roligaste

Ska kanske ej läsas av barn.

Jag skypade med en kompis som jobbar på en bar i Sverige. Han hade dragit med en tjej hem efter jobbet och kommentaren om hur dagen efter var:

"Asså Elsa, hela rummet luktade Beasås och Samlag"

Jag vet inte hur jag ska kunna samla mig igen efter den kommentaren.

Tvivel

Tänker på Winnerbäck låt, tvivel, och några rader som passar in precis på hur jag känner mig just nu.

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?


Allt är egentligen hur bra som helst. Men det är fan nått som stör, det är nån jävla tvivel i min kropp just nu. Något
jag inte tycker om eller vill ha där överhuvudtaget. Jag och Katie käkade middag upp i skidbacken, sen köpte
take away kaffe och satte oss upp på ett berg som har en liten berg i solen. Tittade ner på Marys Ville och pratade.
Katie är som jag, jag gillar henne. Vi klär oss typ likadant (dom enda två som är "finklädda" i Kimbo), har samma
elaka humor och tycker kanske lite väl mycket om människor. Iallafall. Sen svängde vi förbi en kille som av
någon annledning hade massa saker som var mina, dagens pinsamaste stämmning. Usch. Kom nyss hem dock,
äter lite persikogodisar och är ganska nöjd med livet. Men det är fan nått som stör?!

Jag skrattar så jag gråter...

Alex Schulman snackar i radio varje onsdag. Jag lyssnar på gammla klipp. Detta hade jag totalt glömt bort.... Helt galet kul. Ingenting för barn under 15 (tror jag, jag vet inte hur petiga folk är, dom lär inte förstå det "roliga i det" ändå) eller humorbefriade människor. Kalla mig sjuk i huvudet men jag kan fan inte sluta skratta!



Min humor till 100 %

Min bästaste vän



Denna bilden kan förmodligen beskriva hur underbart det är att umgås med honom.
Jag saknar...
Hans skratt
Hans sätt att bli arg på mig om jag är kritisk och säger " Elsa kom igen nu för fan, du lever bara en gång"
Hans förmåga att alltid få mig på bra humör
Att gå på stan med honom och vara tvungen att stanna en gång i minuten för att hälsa och prata med folk
Hans sätt att upprepa saker som har hänt, Everybody has to know!
Att äta kanten på hans kladdkaka
Att lunch på hamnkrogen
Att dela en flaska rött och äta en god middag, bli fnittriga och sedan gå ut
Att stå på ett dansgolv och vifta med ena armen och titta på varandra och skrika med i sången
Att han vet vad jag tänker hela tiden
När han kommer instormade och vill ha vatten klockan tio på morgonen för han har fått för sig att börja jogga
"Elsa Elsa, lyssna på denhär låten! Du kommer älska den"
Hans övertalningsförmåga

Gah Dennis Nilsson! När kommer du till Kanada?

Saker jag tänker på just nu

- Ser fram emot golfkursen, som jag just betalade och startar nästa torsdag
- Jag och Jamie ska på hästridningstripp denna eller nästa helg. Jag kan nästan säga att jag aldrig suttit eller varit i närheten av en häst (utan rädsla iallfall), men dom ska tydligen vara snälla
- Jag har träningsvärk så jag håller på att avlida. Varje gång jag har suttit/legat ner en längre stund kommer jag knappt upp
- En snygg Italienare jobbar utan för vårat hus, först trodde jag han var ung, sen gammal och nu vet jag inte längre. Snälla gud säg att han är under 25!
- Jag är brun igen, och är väldigt glad för det
- Ikväll (läs onsdag) hade Anton och Viktor en av deras underbara grillfester i Vickleby. Jag var inte där. Det suger *PIP*
- Ingwing har startat midsommarplanerna och undrade om jag kommer hem till dess (icke sa nicke). Jag villllllll!!!!! I våran stuga med knarktjejerna bredvid, knäppa Lindöpingskillar på andra hållet, käka grillkorv och potatissallad i tre dygn, bada naken och sova trångt. Kan jag få en hembiljett över midsommar veckan tro?
- Jag vill ha mina spikskor, zoogodiar, nappar, svenska böcker och andra haribo saker. Har cravings efter svenska saker just nu. FLÄSKPANNKAKA!
- Ethan var på intruduktion i skolan idag och Declan sov, inte mycket nannygöra idag dock
- Jag och Jamie har en miljon grejer vi vill göra, bla hästturen då, åka på gummibåtar i forsen, kanottripp, hajker och andra saker. Allt kostar dock pengar. Mamma och pappa, köp en lott och skicka halva vinsten hit tack!
- Jag ska simma ikväll, tror jag. Är det bra för en kropp full med träningsvärk (och choklad) ?

Declan tema!







Han är så stor nu. Klättra, hoppar och hänger på allt. Han kan till och med gunga själv nu. Allt har hänt på fyra månader. Idag sa ha GET MONKEY, COME CAM, DECI, DEC...helt klart och tydligt. Han sa inte ett ord när jag kom och idag pratar han hela tiden. Åh den underbara gullungen!

Beach 2011 ?

Jag sitter i mitt rum, på en pilatesboll med en medicinboll på golvet bredvid mig. Beach 2011 håller på att forma sig, ja 2010 är förmodligen redan körd. Jag tränar bål och kollar på filmen ”he’s just not that in to you”, stänger av. Orkar inte kolla på mer filmer. Vill ha en riktig kärleksfilm, något som tar mig med storm. Skulle behöva något överhuvudtaget som tar mig med storm just nu. Jag orkar inte messa någon eller ringa. Jag vill inte göra nått, vill bara träna, äta och sova denna veckan. Några dagar iallfall.

Lyckades iallfall åstadkomma cirka 300 situps i olika former, 25 repetitioner. Rumplyft 60 stycken med boll, ca 100 rygglyft och några armhävningar. Har sådan träningsvärk efter igår och värre lär det bli, andra dagen är ALLTID värst.

Har lekt i solen hela dagen, först här och sedan hos Ethan och Jamie. Åt varmmacka till middag, ingen orkade laga nått. Klockan är halv nio. En dusch + hårtvätt, en skål med flingor och sen sängen och en film är planen. Det är otroligt skönt att vakna utvilad på morgnarna ibland!


Glömde...



Har ju glömt att berätta något av det roligaste som hände förra veckan!!!! När vi var i Marys Ville med Ethan, Ethan, Declan och Jamie och skulle till skolan och hämta Cam. Påvägen hem åkte ena hjulet av, helt utan förvarning. Plopp sa det och så åkte det av. Jag tar upp kameran och fotar. Jamie tittar på mig och säger " Elsa, du vet att din unge är i vagnen va?" Ojh, juste...så tittar jag ner i vagnen och där sitter Dec lutad mot kanten och tittar upp på mig och har inte alls förstått vad som hade hänt. Han fick åka på mina axlar hela vägen hem dock (lång promenad) och var glad och nöjd.

Back on trackS!


Medan Declan sov och Ethan lekte med kompis gjorde jag super god lunch. Koka pasta, stek samtidigt champinjoner, kassler/bacon, lök och vitlök i panna. När pastan är klar, häll ut vatten och ställ tillbaka på plattan med låg temeratur. Blanda ner svampblandningen + riven ost. Låt mixas ihop. MMMM!

Satte på mig friidrottskläder och begav mig till friidrottarenan i Cranbrook. Stod och njöt av doften av friidrottsbanor ett tag. Svarta, hårda banor, mitt ute i skogen, bergtoppar runt mig och ekorrar springades överallt. Aldrig har jag tränat på det sättet, men det underbara med friidrott är att det är samma vart du än kommer. Sprang 100-200-300-200-100 och joggade ner. Skulle köra styrka och fick en helt otroligt kramp i ena vaden, det var väl kroppens sätt att visa att "du kan inte bara sluta träna och sen börja igen, du får väl för fan hålla igång hela tiden" eller nått. Låg på marken och skrek, helt galet hemsk, ni som har haft riktig kramp vet att det gör så ont att man inte vet vad man ska ta vägen. Låg iallfall i närheten av en vägg och lyckades till slut trycka upp vaden mot väggen och så låg jag i tio min typ. Sen släppte det. Men har en stor klump  ena vaden nu. Haha. Jag älskar't! Träningsvärk och klumpar/ont i vaderna imorgon, så gutt!


Bra måndag!

Måndag morgon. Sol och lite vårväder. Humör på topp. Har sovit som en gud inatt!

Klockan är tio och barnen är redan ute och leker i sandlådan. Ethan ska förmodligen till en kompis några timmar idag, jag hoppas dom hämtar honom innan halv elva så att jag och Declan kan ta en promenad till simhallen kanske. Vi har ingen bil idag. Gör dom inte det får det bli en lång promenad istället, Declan älskar ju som sagt att sitta i vagnen.

Har inga planer för veckan alls. Är faktisk väldigt skönt! Ska försöka ta mig till banorna ikväll, om jag har energi till det vill säga. Känns som en ganska onödig körning för att bara träna, men så har ju folk det hela tiden hemma. Bara jag som är bortskämd med att cykla eller köra jätte kort.

Jahaaaw Jahaaaae. Har jag sagt att familjen kanske ska flytta till Marys Ville? Det är typ det bästa som skulle kunna hända, Ethan skulle bo på samma gata som ALLA hans kompisar och jag skulle bo när Jamie och Katie. Dock inte gångavstånd till pub osv, men det är skitsamma. Marys Ville är bättre!

Sen en tid tillbaka..

Jag har suttit med word uppe och stirrat på en tom skärm alldeles för länge nu. Skrivit saker, läst, markerat och tryckt på delete. Melissa Horn är den enda som kan sätta ord på saker idag:

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är  

Klockan är 20.22, jag ligger i sängen redo för att sova. Och är väldigt nöjd med det för tillfället. Denna veckan ska jag vara bästa nannyn någonsin. Vi ska hitta på massa skoj (om vädret tillåter). Och jag ska till friidrottsbanorna i Cranbrook och springa 200 m intervaller. Sen kommer jag förmodligen inte kunna gå på några dagar och ja, sen är det helg igen. Gud vad tiden går.


Gårdagens godbitar






















Dagens chock

Kommer alla Kimberelybor får. Idag ska jag faktiskt klä upp mig när vi ska på fest. Målade naglar, ringar, smycken, halsband, nitar, leggings och smink! Nu jäklar.

Vi börjar kvällen hos Jamie med hottub och öl. Sen ska vi på 18års fest, inte någon som fyller 18 men för lite mindre barn. Så skippar förhoppningsvis puben idag.

Tonight has to be a good night!

Och sen somnar vi till...



(fotnot: fredag, hemma, sängen innan elva. VUXENPOÄNG!) (fotnot 2: eller tragiskt, för jag har inga kompisar?)
(fotnot 3: Katie har varit här, så jag har en kompis. Vi tog bara ett moget beslut att ta en tidig kväll) (fotnot 4: FÖR VI HAR INGA KOMPISAR).

Godnatt

Dagens dagens i bilder...

Frulle: Chokladmousse


Väder: Snö



Sötis: Declan


SNÖ!

Snö, snö, snö. Ska försöka ta en bild för att få er att förstå att det är snö ute 6 maj, snö på träd, mark, bil m.m. Körde hem från Cranbrook igår kväll, det värsta jag har gjort någonsin. Snöstorm och dimma. Körde i 50 hela vägen och hade en hel karavan med bilar bakom mej. Jag och Declan kolla på Beemovie, Ethan är på gymnastiken. Ska hämta honom vid tolv och sen åka till Jamie med alla kidsen. Jag vill ha sommar och sol nu!

Hemdatum bestämt: 14 november åker jag hem. Förhppningsvis tillsammans med David!

Mål att uppnå..

Saker att ha gjort till nästa födelsedag:

-          Besökt Calgary

-          Hälsat på Vanessa eller Brittney

-          Haft en ny, likvärdig, förälskelse i Canada

-          Kommit på mitt nästa mål i livet, flytt, resa, utbildning (och genomfört det)

-          Åkt skidor(igen)

-          Tatuera mig

-          Bestigit berget Fisher

-          Besökt Martha i England

-          Att vänjt mig av alla dåliga vanor jag har fått i Canada men, behålla lugnet i mig jag har fått här

-          Njuta av en svensk vår till 100 % (med uteserveringar, blommor och värme)

-          Vara tillbaka i friidrotten, på något sätt!

 

Saker att ha gjort/mål att uppnå innan jag fyller 25:

-          Hoppat fallskärm (sittandes på någons mage)

-          Tagit (eller iallfall påbörjat) ett motorcykel körkort

-          Flyttat hemifrån (helst till en annan stad, men Kalmar är dugligt)

-          Påbörjat en utbildning jag trivs med

-          Varit i Australien

-          Besökt, vart full och spelat i Las Vegas

-          Gjort en roadtrip genom Sverige

-          Genom fört en mini-triatlon

-          Köpt något riktigt j*kla onödigt som jag älskar

-          Varit på skidsemester

-          Sett minst ett band, jag gillar, live om året

-          Pratat i radio

-          INTE ha gift mig eller skaffat barn

-          Träffat och pratat med Alex Schulman


TACK

Tack för alla gratulationer! Tack storkusiner för tidningar. Tack farmor och farfar för brev och pengar. Tack mormor för brev och pengar. Tack mamma och pappa för golfkurs, smink och kläder. Tack kanadensiska familj för pedikyr och presentkort. Tack Dennis och alla som gjorde filmen. Tack för alla (över hundra) Grattis och "hoppas Kanada är bra" hälsningar på Facebook. Tack Linn för fin sång! Och tack alla kanadensiska vänner för sms!

En toppen dag! Jag har firat med att druckit kaffe ätit brownies och en muffins, bara för att! Mormors och farmors brev kom idag också, sån jäkla timing, båda på min faktiska födelsedag! Jag är glad och idag ska vi först ut och äta och sedan blir det nog en drink på The Edge efteråt med tjejerna. Looove it!

Dagens finaste sång



Tack min vän <3

TAAAAAAAAAAACK!

Jag kom precis hem från en helt underbar middag med svenskfamiljen. Åt tacos och prinsesstårta. Dom sjöng och jag fick ett helt underbart silversmycke som står för lycka till på resor, dom stödjer alla ungdomar att resa framtills 30. Kom hem och hela köket var pyntat med rosa girlanger och blommor, min dörr hade rosa och en barbieballong och Patti hade gjort chokladmousse med jordgubbar och lite vitchoklad (för hon vet att jag inte gillar tårtan här osv)!! Min dator funkade inte så skulle kolla min Facebook lite snabbt och lägga ut videon från min förra födelsedag när jag klickar på Dennis youtube länk. Jag sitter med Patti och skriker, gråter och skrattar samtidigt som jag försöker få i mig en chokladmousse. Kan inte sluta le och kan inte sluta gråta. Ni är helt underbara, jag älskar er så mycket allihopa!

Här är videon från min förra födelsedag när Sofia och Lisa tyckte synd om mig (som skulle vakna ensam) och kommer till mig klockan sju på morgonen med ägg, varmchoklad och sång. (Måste bara älska kommentaren "vad ska vi sjunga" haha, när dom väntar på att jag ska öppna). Men det var nog det bästa uppvaknadet jag har fått hitills.



Och dom har gjort det igen, misstänker att Lisa och Fison ligger bakom min nya underbara video lite också. Och såklart Dennis Nilsson, hur han gör det, det vet i fan men han lyckas fan alltid lura och överaska mig på mer och mer konstiga och härliga sätt. Jag älskar er iallfall till stjärnorna och tillbaka och saknar er till tusen! Här kommer mina födelsedags hälsningar från Sverige:

 


Sista dagen som tonåring.

Jag kommer ihåg min 13 års dag väl, väldigt väl. Att fylla tretTON, tonåring och börja högstadiet, byta klass och man var så stor. Att man inte förstod hur liten man egentligen var. Man trodde att man skulle vara så för alltid, ha samma kompisar och tycka samma saker. För att inte tala om när man fyllde 15 eller 16 och började gymnasiet. Man var ju vuxen och kunde göra hur man ville, eller? 18 var en chill dag, solen lyste och jag, Dennis, Annie och Anna var på Bistrobar och Dennis bjöd mig på en vodka/apelsin juice och sen tog jag en öl. Bara för att. - Jaha, har du redan börjat dricka på vardagar, det var ju en bra vana, muttrade pappa när jag kom inte på kvällen och var överlycklig att ha tagit min första öl lagligt på puben! Första gången jag kände mig vuxen på riktigt var sommare efter studenten. Då var det på riktigt, först då kunde jag faktiskt göra allt jag ville.

Jag kommer förmodligen skratta åt min barnslighet eller saker jag gillar nu när jag är 25. Men jag tror inte barriärer kommer vara lika stor som den är under tonåren. Tonåren formar dej för livet, lägger grunden och ribban för hur du kommer vara. När du som sagt går ur tonåren ska du förhoppningsvis ha hunnit skapa dig en karraktär. Det tycker jag att jag har och jag gillar den och jag ska fortsätta vara Elsa. Även om jag hellre hade sett mig själv som tonåring några år till (det är liksom mer okej att göra vissa saker då, än nu när man faktiskt typ är vuxen) så kommer det bli roligt.

Jaja, ikväll ska jag på middag på svenskfamiljen. Ska bli trevligt. Barnen är typ snoriga och sjuka och vi gör absolut ingenting. Kul dag!

Hektiskt måndag

Ös regnade och var snöstorm om vart annat hela dagen. Byggde först en koja med barnen, hels köksbordet. Lektes med i några timmar. Solen tittade fram, slänge ut barnen i 30 min. Äta lunch en timme (Avbrott en miljon). Mysa ner barn och mig i soffa och fotöljer framför en film , en timmes sysselsättning. Lägga lille att sova och baka muffins, måla och pyssla med Ethan. Återstående två timmar. Hatar att ha barnen inne hela dagen, vi är ute 5-6 h (om inte mer) en vanlig dag. Det ska tydligen vara värre väder imorgon också. Blä!

Åt middag. Sen till simhallen med Katie, vi lekte oavbrutet i 40 min och hottubadde i 20 min. Vidare till puben och ta en öl med Jamie, hennes kanadensiska mamma Shari, Patti och två andra mammor. Kom hem och fick sms från tjejerna på gatan om jag ville bada hottub. Klart jag ville, gå över gatan och snacka lite skit. Hem och sova.

Imorgon födelsedagsmiddag, onsdag födelsedags öl ute och torsdag middag ute med Patti :) Jag fattar inte vart all tid ta vägen, varför har dygnet bara 24 timmar?

Försöker sätta upp mål att ha uppnått innan 25 och innan nästa år. Några förslag?

Ikväll somnar jag till..



Som påminner om denna tiden för exakt ett år sedan. I en etta, men en snickare i lägenheten mitt i mot mig, en Johanna och Robert nednför mig och ett öppet vindsfönster. Det var en galen och kul tid, eller kanske mer en galet kul tid. Iallfall kom jag hem en natt efter det hade varit alldeles för många personer i min lägenhet på förfest, förmodligen var det en onsdagkväll. Jag och Johanna satt på golvet i min lägenhet/mitt rum och tog ett glas rödvin, tömde ut det sista ur en rutten baginbox och skvallrade om allt. När hon sen hade gått och det var färre timmar tills jag skulle börja skolan än till läggdags öppnade jag vindsfönstret och ställde mig på en av Davids svarta tältstolar. Sen stod jag där och lyssnade på låten i repeat några gånger och kollade på ett dött Kalmar. Sen somnade jag. Och gick förmodligen inte till skolan dagen efter. Bara ett vanligt minne sådär.


Söndag, most boring ever

Mitt "döende" magont har nu övergått i ett smått vanligt magont och illamående. Jag kan inte bli sjuk. Jag vill inte bli sjuk! Barnen har varit bråkiga och stökiga hela helgen och jag har mest försökt undvika dom, speciellt idag då min mage gör ont och Ethan kan närsom helst hoppa på den, ge den ett slag eller putt. Ja, han har lite problem med våldet den ungen, det går bra så länge han är sysselsatt och stimmulerad men blir han uttråkad eller uppjagad blir han jäklig våldsam. Hade det varit min lillebror hade jag nog gett igen ganska rejält några gånger, men nu är det ju inte det så man får bita ihop istället.

Nog om det. Blev arg på en full kille igår kväll, ännu argare i morse och nu i eftermiddag/kväll har han lyckats göra mig förbannad. Vad fan är felet på killar som beter sig som tjejer och som bara stor ****or. Klockan är iallfall sex och jag funderar på att sova. Är det illa att gå och lägga sig så tidigt?

Magen!!

Hade en nära döden upplevelse inatt. Jag vaknade vid halv fyra av en otrolig smärta i vänster sida av magen och bak på vänsterdelen av ryggen. Kunde inte somna om, det krampade och jag var helt säker på att det var blindtarmen eller nått annat som skulle göra att jag skulle vara tvungen att åka akut in till sjukhuset och opereras. Bara tanken fick mig att nästa börja gråta. Lyckades iallfall somna om sporadiskt under natten fram till åttatiden. Vaknade och hade fortfarande ont. Ringde mamma på skype för att försöka fråga vilken sida blindtarmen sitter på. Inget svar. Googlade min symptom och fick reda på att blindtarmen sitter på högersidan och inte alls har riktigt dom symptomerna.

Iallfall, låg och läste om hel sida om magproblem. Blev kallsvettig av allt jag "kunde ha". Haha, hittade iallfall en diagnos på mina andra magproblem, inte laktos, katarr eller stress. Bara en helt vanligt Känslig mage, folk kan tydligen ha det.

Känslig mage:
Vid känslig mage, dyspepsi, kan man ha ont eller känna obehag upptill i magen i samband med att man äter, eller känna ett hungersug i den så kallade maggropen. Man kan också bli snabbt mätt, känna sig uppspänd i magen, illamående eller ha lättare halsbränna eller sura uppstötningar. Det är ovanligt att de beror på något allvarligt. Ofta går det inte att hitta någon orsak till besvären och då kallas det för funktionell dyspepsi.

Funktionell dyspepsi kan bero på en ökad känslighet i magsäckens och tolvfingertarmens känselnerver. Tidigare kallades denna sjukdom för magkatarr. Det är inte en korrekt benämning eftersom katarr betyder inflammation och det finns inte det vid funktionell dyspepsi.

Aja iallfall. Efter jag hade stigit upp och ätit lite och kissat blev det bättre. Det är inte helt borta dock, det känns som om någon har slagit till mig, liksom lite efter-ont just där. Är lite rädd för att det ska bryta ut igen så sitter helt stilla i sängen och undviker hastiga rörelser. Känns lite som muskelkramp eller nått jag vet inte.


En uppsvälld mage efter en stor middag. Blev mobbad hela kvällen för att jag såg gravid ut. Aja, magen är bara skit (eller hur Linn?, haha vi båda har problem med våra maggisar).

 


I want you, Im not there

Detta klippet kan vara en av dom bästa scenerna någonsin. Sen att det är en av världens bästa låtar gör ju bara saken bättre.


Lördag 1 maj!

Ganska bra kväll igår. Kanske något glas för mycket, det är ganska ovanligt för mig men ibland händer. Ingen större skada skedd dock, alla andra är så fyllda att ingen märker. Förutom Lance i baren som skrattade och hällde upp ännu ett till glasvatten till mig när jag egentligen vill ha en vodka/lime. Jag märker det idag dock, huvudet är lite större och kroppen lite tröttare.

Har hemlängtan. Det är kallt ute och tråkigt. Jag behöver sol och värme snart. Winnerbäcks rader är det enda som egentligen kan sätta fingret på denna dagen:
 

Ont om rutiner, gott om dåliga vanor.
Gott om kitchiga planer.
Jag lever för stunden, precis som du.


Jag lyssnar på Fredrik och Filips sommarprat (har snart lyssnat igenom alla), det ger mig otroligt mycket inspiration. Till precis allt egentligen. Kajsa Bergqvists var jobbigt, fick stänga av, samla kraft och sedan lyssna på igen. Friidrotten, min älskade friidrott. Måste komma ihåg att fråga om det finns någon arena i närheten så jag kan springa lite.

Jag filar lite på en tatuering som ska vara gjord inna jag lämnar landet. Den enda jag ska ha, någonsin och det ska stå för allt. Den påminner mig om pappa och om mitt liv och som jag ska leva resten av mitt liv. Med att Fånga Dagen.


RSS 2.0