Glad banan!

Bra tisdag. Humoret ar uppat, vadret daremot nedat och det ar KALLT! Slutade halv fyra redan, gick ut i spraret och korde intervaller a la friidrotttjejernas program igen 15 sekunders snabb lop 20 ggr, satt gutt, astma attacken och hostandet efter den kalla luften i lungorna... inte lika gutt. Nu pedikyr, ska ha bla naglar med gult pa haha, tontig som jag ar, go Sverige! Sen blir det sen sushi middag med underbara Katie!

Moonday!

Vi forsoker igen, jag vill blogga, beratta och skriva men jag tycker det ar fruktansvart ovart utan de svenska bokstaverna, tycker ni det ar lika jobbigt och menningslost att lasa det som jag tycker det ar att skriva?
Otroligt bra mandag, borjade dagen med promenad, 10 minuter senare var Declan i en djup somn och jag genom fusen. Hem och lagga barn i sang och jag kollade Schulman show med Thorsten Flinck, mycket interessant. Jag firade mandagen genom att klicka hem 5 klanningar for 500 kr fran Nellys host-rea. Lunch och sen hamta Ethan. Mellanmal for en otroligt glad 5 aring som charmade till sig en bar med choklad efter han atit sin banan och sen lamna honom hos kompis och ta Declan till gymnasten. Gymnasten gick som pa rals idag, gud vad han har utvecklats sen forsta gangen!
Nu har vi lugn stund, Ethan ar fortfarande och leker hos grannen, Declan ligger i fotoljen och kollar pa svamp Bob och aterhamtar sig efter gymnasten. Han ar trottis stackarn.
Ikvall , gym och deg.
Bild fran lordags, Fort Steels halloween grejs som vi tog barnen pa. Davy - Cowgirl, Danica -sig sjalv, Ethan Dart Vader Andra Ethan - Raceforare och Cameron - rappare

Idag lyssnar vi pa

och faller nagra nanny-tarar pa toaletten i smyg.

Skate-park!

Torsdag.
Jag har traningsvark pa traningsvarken, pa traningsvarken, sa ont har jag i ben, rumpa, baksida, mage och armar/axlar. Sjukt gutt egentligen.
Jag knarkar TimTams och dricker kaffe till, kommer vara evigt tacksam till Australien for TimTams. Fick paket av mamma ocksa, bocker till flygresan.. ska bara forsoka spara dom tills dess. Nedrakning till hemresan har borjat, pa sondag ar det tre veckor!! Jag har varit har i snart 11 manader, 3 veckor ar INGENTING.
Dagarna gar ganska fort fast jag kampar med Ethan som ar varre an nagonsin och forsoker pott-trana Dec som har haft bajs-incindenter flera ganger senaste veckan. Det ar kampigt, men nagot positivt maste det val ge eller komma ut fran detta?
Vi ska till Skateparken i eftermiddag med Jamie+barn. Det ar stralande sol och en helt underbar host dag. Kan inte fatta att om tva veckor ska jag inviga mina skidor for sasongen, langtar sa sjukt!!
Snyggare an sahar ar man inte nar man hanger med en 2 aring om dagarna...

Pool!

Jag har sjukt go traningsvark efter forst intervaller sondag, armar/bal mandag och ben/bal/rumpa igar och idag blir det spinning, torsdag vila. Det gar bra nu, om forra veckan var lite down ar denna veckan en kurva uppat. Klarar mig forvanandsvart bra utan en egen dator och raknar som vanligt dagar ner till helgen, 3!!!
Vi ska till simhallen, jag och Jemma med 2 kids vilken minut som helst nu. Vi invantar sno som sags komma vilken dag som helst nu, blir Jemmas forsta snofall, coolt! Annars hander det inte for mycket just nu. Mycket traning och sen utnyttjar jag Jamie och Jemma for deras Hottubs pa kvallarna.

Monday afternoon

Min dator har dott, den ar sonder och jag kommer inte kopa ny sladd till den foren jag kommer hem. Sa bloggen kommer forbli utan svenska bokstaver tills dess, hoppas ni overlever.
Declan sov till 9.45 idag!!! Sen promenad till brevladan, inget paket idag heller. Efter det bakade vi brownies, at lunch, fixade pumpan och gick sedan till gymnasten med honom. Trots att vi kissade innan och en gang mitt i kom det lite kiss efter 40 min och vi fick aka hem. Han som har varit sa duktig!! Nasta gang blir det bloja pa!
Nu lite vila, flingor och Jamie kommer ner nagon timme med sina barn!
Gym ikvall hoppas jag. Igar korde jag friidrottens intervaller som jag snodde fran Toves blogg :) Fick en enorm astmahosta efterat eftersom det var sa kallt ute, med det var det vart.
Vi sag en bjorn i lordagskvall ocksa!!! Jagade den med bilen, stackarn, haha!
Det ar det som hander just nu.

KLAR!


Vad vi gor just nu!

Pumpa utskarning

Ny sondags rutin - skridskor

Jag och Jemma
Jag var mycket battre an jag kom ihag att jag var. Det var Aussie flickornas forsta gang pa is (eller andra), men dom var skit duktiga faktiskt.

Video, huset och Declan




Saturday morning

Lördag eftermiddag, eller morgon för mig. Stor inflyttningsfest hos Jemmas familj igår, slutade sent och vi drack alldeles för många och starka martinis. Drack enorma mängder vatten dock så är inte det minsta bakfylld. Lite lätt ångestfylld dock, blir alltid det när jag har druckit, gillar inte känslan av att vara berusad med "fel" människor. Och gillar inte dagenefter känslan. Poliseskort hem, igen, haha, börjar bli en vana. Dom stoppade till och med bilar när jag satt därbak denna gången.

Borde ta mig till gymmet, ut och springa eller göra något vettigt men det blir nog chips och sängen några timmar. Produktivt liv just nu. Inte det minsta. Kanske en dusch.

--

Sökte högskolan idag, för att mamma tvingar mig (typ), 12 sjuksköterske utbildningar.. skippade skitstäder där jag vägrar bo som Jönköping, Umeå, Luleå och Gävle..

Åkte till hotspringsen ikväll, som moraliskt stöd till Jemma. Ville egentligen bara dra täcket över huvudet. Men att ligga mitt ute i ingenstans i en varmkälla och kolla på fallande stjärnor på en stjärnklar himmel och lyssna på tystnaden är oslagbart.

Nu: sova

två dagar till helg!

Det är frost på tak, gator och bil idag. Det är kallt och jag vill bara krypa ner under mitt varma täcke och stanna där.
Declan började dagen med att från stående ställning uppe på en stol ramla rakt baklänges och slå huvudet i golvet, blev napp i munnen och gå tillbaka till sängen redan klockan nio. Jag gosade ner mig i en fotölj med täcket och kollade gårdagens avsnitt av Kungarna av Tylösand, herregud vad jag älskar det programet. Vilka jäkla människor!

Just nu, Dricker kaffe och kollar på nyhetsprogram, väntar på att Dec ska vakna. Vi får se vilket humör han är på, igår när han vaknade från sin nap var han ett gnäll-monster och matvägrade och bara tjurade.

Igår kväll var jag på spinningpass, körde lite mage efteråt, hottub med nannysarna och sen film med A. Effektiv kväll.

Jag har tagit beslut att köpa en macbook eller en macbook pro när jag är hemma nu, jag skiter i att det kostar, det kommer det vara värt. Jag och min dator bråkar minst fem gånger per dag då det är sådant glapp i kontakten att den bara inte laddas och dör och sedan vägrar laddas upp igen. En mac kommer bli en investering för plugg, resande och skrivande i flera år framöver. Ska spara på dom kommande lönerna lite och sen ta av mina sparpengar och kanske få lite julklappspengar till det? Om jag sedan får någon med studentrabatt att köpa den, blir det ännu lite billigare.



Dennis kommentar när jag sa att jag funderar på att köpa mac, "men då måste du köpa en iphone också". Haha, prylbögen nr. ett. Jag behöver ingen dum iphone, inte än... kanske senare.. men nu är jag nöjd med att inte ha någon svensktelefon alls, kommer bli kaos om flyg blir försenade eller om något händer på resan hem dock då jag inte har någon telefon. Men spänning i vardagen är det bästa.

En sak till..

Hur kunde jag veta att mina älskade föräldrar skulle kommentera inlägget nedan.
Älskar er och kan inte vänta till jag kommer hem.
Snart är det bara fyra veckor :)



Godnatt. Vi hoppas på en natt med braaaa sömn!

Helgens största händelse!



Ethan har tappat sin första tand! Vilken upplevelse! Han ville dock inte att tandfen skulle komma och ta den, så hon kom bara med lite pengar och tanden fick han behålla! Bra deal från bådas håll, ingen ledsen pojke och tandfen slipper spara på ännu en barn tand!

Såg Life as we know it på bio ikväll, bra film. Galet snygg huvudperson, jag grät i slutet som alltid. Med motivationen "dom är ju så lyckliga" pinsamt med va fan, det bara kommer. Jag gråter mer åt lyckliga människor än ledsna, låter konstig men ja. Imorgon, onsdag, ett steg närmare helg. Bring it!

tisdag i bilder


Var en mycket bra nanny idag. Var ute ur huset redan klockan tio och först lekte i grannens lövhög och kastade löv i massor. Dec älskade det!

Glad kille!


Sen gick vi till Nature trail (et) som jag fortfarande inte kan hitta en bra översättning på, natur spåret, spring spår i skogen. Dec hittade såklart en enorm sandhög att glida nerför och jag blev 5 år igen och jagade runt honom där tills han skrattade så han grät

Jag ville ta kort i den fina solen. Declan såg jätte ledsen ut och sa bara noo. Så det blev bara ett påtvingat kort.


Sen kom Jamie och vi gick på en timmes promenad. Sen hem, och Dec har varit utan kissincidenter hela dagen idag :D, och Dec sov och jag gjorde världens mumsigaste lunch. Kokt sparris, broccoli, majs och champinjoner och mixa med spaghetti och alfredo sås. Åt framför Johan Falk. Sen hämta Ethan och lek hos Jamie massa 6 barn!


Vi hann med att bygga ett litet hus av kartong precis innan Chris kom hem. Så jäkla kreativ dag, bra jobb Elsa. Tack tack.

00.50

Klockan är halv ett. Jag har försökt sova i tre timmar, vänt vridit och vänt igen, hatar det. Är trött, gäspar, kan inte fokusera men det är lögn att somna. Börjar tänka på hemfärd, mat och flygresa, blir nervös och exalterad. Måste gå på toa, sen är det kört, är klar vaken och kroppen verkar inte ha en tanke på att sova snart.

Om jag pratar med mina föräldrar imorgon kommer dom fråga varför jag inte sover om nätterna. Pyttsan, som att man kan hjälpa om man kan sova eller inte, läste någonstans att har man inte somnat 40 min efter man gått och lagt sig ska man gå upp och göra något annat, dricka te eller varm mjölk, läsa en bok eller ta ett glasvatten och sedan gå och försöka igen. Att vrida och vända på sig hjälper inte mot nått.

Påtal om föräldrar pratade jag med mamma häromdagen, vi har inte pratat på ett tag och hon frågade vad jag gjorde. Det var lördag eller söndagmorgon , runt tolvtiden, och jag hade varit uppe i flera timmar, käkat frulle och precis duschat och krypit ner i sängen en stund. Precis som man får göra på helgen. Men är man mamma och pratar med sin 20åriga dotter på andra sidan jordklotet så måste man tydligen passa på att ge dottern lite skit och dåligt samvete för det.

Det kommer vara svårt att komma hem och ha föräldrar igen, att ha någon som ber en att ta på sig jackan, tjata om jag sover för länge, är bakfull, inte kan somna, inte äter rätt eller smyger in handen i chipspåsen på kvällskvisten. För mig har det blivit en omställning att komma hit och få föräldrar som litar på att jag kan klä mig och äta själv, att jag sköter mig och bara skrattar när jag äter choklad på kvällen eller kommer hem sent när jag ska upp tidiigt för dom vet att jag tar ansvar och sköter det jag ska. För Jemma har det blivit tvärtom, hon har kommit från en enormt slapp familj och har klivit in i en familj där det tjatas om att det är kallt ute, att hon sover för länge och smsar henne dygnet runt. Inget fel med det, men jag saknar det inte. Jag är nöjd. Ännu roligare är det att se Jemma drivas till vansinne av Spencers mamma som tjatar om precis allt och kanske inte riktigt har rätten till det?

Vad vet jag. Otroligt knepig situation. Vad tror ni mina föräldrar kommer säga nästa gång vi pratar? Nu höjde jag rösten lite för mycket, var lite för provokativ, men inget illa menat. Det är fakta, det är tankar. Det är snart ett på morgonen och det skrivs, att skriva på natten är bäst. Det är mycket saker ni inte vet genom bloggen, inga hemska saker överhuvudtaget, men småsaker som detta om familjer, relationer osv. Dels för att det blir för långt att skriva och mycket att förklara och dels är det är stor skillnad på vad som är personligt och privat och hur utlämnande jag kan vara mot mig själv och framförallt andra.

Nu ska jag kissa igen och sen försöka sova. En sak jag saknar med hemma är att kunna gå upp mitt i natten och koka te eller äta rostat utan att väcka någon, men det funkar inte här. Vill inte riskera att väcka någon med mitt te kokande mitt i natta. Ett glasvatten, kanske en film och så kommer det bli en enorm tung och trött dag imorgon.

med tanke på...

detta inlägget, tror ni jag kan sälja mitt "left over hår" till Kisse då hon numer verkar ha samma hårfärg som mig.



(för att undvika HBM (humor befriade människor), håret kommer från min hårborste, så nej jag tappar inte hår och det vita är från borstens botten)

Thanksgiving

Tack vare en enorm matkoma och en stor mat-bebis orkade jag inte blogga igår kväll. Men här kommer bilderna!


Declan råkade hamna bredvid dom hembakta frallorna, gud vet hur många han han trycka i sig innan vi upptäckte. Han åt INGEN middag alls.. too bad for him ingen efterätt.



Pap skärde upp kalkonen, Ethan hjälpte till och petade på ben och drog och höll på att få fingrarna av skurna

Kalkon, stuffing (fyllning, bröd och kryddor), kokta morötter i kanel, potatismos, gratäng med ost och broccoli (MUMS), sötpotatis gratäng, brunsås, hembakta frallor och cranberries. Till efterätt brownies och min nya favorit PUMPAPAJ!

Hela min Kanadensiska familj


Idag tog jag och Jemma en 4 h trip till Eureka i USA, hur coolt är inte det att bara kunna köra över gränsen. Värsta rednex stan någonsin, vi skulle köpa glass och upptäckte att kvinnan bakom disken hade ett stort gevär liggandes bredvid kassan. Då åkte vi hem och jag lämnade äntligen tillbaka mitt Visa. Har kollat 3 Johan Falk filmer ikväl/eftermiddag och planerar att starta en 4de nu.

Facerape - ett steg längre

Igår kväll gjorde Jemma något som har fått mig att skratta hela dagen. Jag var inne på min facebook medan vi gjorde oss iordning hemma hos henne igår kväll, gick ut för att gå på toa. Precis i dörren vänder jag mig om och säger, skriv inget skit på min status nu, inget jävla facerape. Facerape är "våldtagen på facebook" att någon skriver opassande saker på din status uppdatering som att man gillar män (om man är kille), att man gillar yngre tjejer eller äter choklad med ketchup på alla konstiga saker som får en att må lite dåligt ett tag.

När jag kommer tillbaka från toan kan jag andas ut, Jemma har inte skrivit någonting.

Efter 5-10 min ploppar en ny händelse upp "Patrik Carlsson gillar din nya relations status", vad i helvete tänker jag och upptäcker att Jemma har inte facerapat mig, hon har tagit det ett steg längre och har ändrat hela min profil, hela mitt liv inför alla 300 vänner. Jag var numer gift, lesbisk (intresserad av tjejer), mitt syskon är Jemma m.m. Asså fan vad jag skrattade, sjukt ku var det eftersom jag inte hade en anning om detta.

Men det är inte slut. Jag orkade inte sitta och ändra min profil så jag lät mig vara gift och lesbisk för ett dygn och sedan gick vi ut. Men när jag imorse öppnar datorn har jag ca 15 ny händelser där folk önskar mig Happy birthday och Grattis, ha en bra dag m.m. Jemma har ändrat min födelsedag också och jag hade ingen anning. Ni kanske inte fattar ironin i detta, men jag har garvat hela dagen för vet ni vad det värsta är... att folk som har skrivit grattis m.m. är mina närmsta vänner!!! Och Kimbo vänner som var ute med mej i maj (när jag fyllde år) och firade mig.

Hur underbart roligt är inte dethär??? Hur pinsamt är det inte för mina kompisar när jag efter ett tag sätter upp på min status " fyller inte år idag", vilket underbart sätt att kolla vilka som är ens vänner ;) Haha, nej detta är humor mina vänner! Jag kan fortfarande inte sluta skratta åt det.

Elsa

Jag känner mig som Carrie, sista säsongen av Sex and the city. Jag har tappat mitt "Elsa" halsband som jag fick på min student och har haft på mig sedan dess, har helt ärigt inte tagit av det från min hals. Jag känner tomhet och känner på min kala hals hela tiden, det var mycket känslor i det halsbandet. Mamma, jag beställde ett nytt, det kommer med posten snart så när jag kommer hem kommer ordningen vara återställd, men fan vad jag saknar det. Det är jag och en del av mig.

Puss hej

Lördag morgon

Jemma och jag tog oss ut igår kväll. Efter några öl och många skratt i mitt rum körde Patti in oss. Sen spelade vi biljard, dart och dansade hela kvällen. Mycket lyckat! Spencer hämtade oss runt 2 snåret och körde hem oss.

Vaknade runt 10 tiden, lite lätt tung i huvudet. Jag har tryckt i mig många mackor med Cheese Wiss, det är fan Guds gåva till människan, till det mjölk. Mjölk är bäst dagen efter, lenar gutt!

Ska nog sova några timmar till , vi tar nog oss ut ikväll också. Man lever ju bara en gång och allt det där.

TGIF

Min spellista idag:

American Girl - Tom Petty and the Heartb.
Piano man - Billy Joel
Go your own way - Fleetwood Mac
On the radio - Regina Spector
Kärleken förde oss samman - Lundell

Tryckte precis i mig en av våra blåbärs/jordgubbe muffins och mums vad goda dom blev! Perfekt krisp!
Eftersom muffins och negerbollar är det lättaste man kan göra med barn så kan man nästan säga att jag är lite av en muffins och negerbolls expert numera! Kan jag skriva det på cvt? Jag kan inte sköta en kassa men fan vad jag kan göra goda muffins (med hjälp av 2åring) och rulla negerbollar.

Nu ska jag se Kungarna av Tylösand, eventuellt äta en till muffins och jäsa i nån timme till mr Dec vaknar.


Muffins med Dec

Efter sex dagars missad bloggläsning har jag missat att Hugo och Paow nästan har gjort slut! Skandal!
Haha, borde lägga ner all denna bloggläsning men känner mig lite conection till Sverige när jag gör det, tragiskt men sant.

Imorse bakade jag och Dec muffins, eller han gjorde. Så jäkla söt är han, me help, me do it, me help you! Och det gjorde han, han gjorde allt nästan själv, med lite hjälp såklart! Sen fick han i uppgift att lägga två blåbär på toppen av varje muffins, jag började diska och plocka undan m.m. och när jag kom dit var han nästan klar och det var fan helt rätt, två blåbär på varje muffins! Ungen är ett geni! Haha, han älskade det iallfall, han hjälpte mej att sätta in plåten i ugnen, försiktigt eftersom det är varmt och sen diskade vi allt tillsammans.

Sen ville han sova, me have a sleep, så då fick han det!



I eftermiddag passar jag Jamies kids också , hon ska till Calgary till släkt för Thanksgiving. John ska till sin bror i Edmonton och Wil ska träffa Lucie också i Calgary. Så Jemma och jag blir ensamma i helgen, vi planerar en storartad natt lördagnatt med poliseskort hem från puben 3.30 från Spencer har vi blivit lovade!

Jag är tillbaka!

Nu är jag tillbaka! Idag anlände ett fungerande nät och jag är överlycklig. Dagen till ära tog Declan en nap på 3 timmar och jag har försökt läsa en miljon bloggar och se vad folk har gjort dom senaste dagarna. Helt ärligt vet jag inte hur vi överlevde utan internet "förr i tiden", skrämande men sant.

Vi har flyttat , är instalerade och allt är faktiskt mycket bra. Svårt att skriva allt som har hänt senaste dagarna men mycket har varit runt flytten och få allt i ordning. Idag hämtade jag Ethan från skolan med cykel, dom har hängt på Decs vagn efter min cykel och Ethan kan cykla på hans. Känner mig som en super mamma, haha!

Huset är mycket bättre än det förra, fräschare och jag har mer utrymme och så vidare. Visst är det längre ifrån allt, men på det stora hela mycket bra. Förutom att vi bor precis bakom björnarnas favvoställe att hänga på så jag är rädd hela tiden.

I helgen är det Thanksgiving och vi ska ha stor kalkonmiddag. Barnen bråkar mycket som vanligt men dom är fruktansvärt söta vissa stunden så det gör inte så mycket. Jag har varit förkyld i nästan två veckor men började träna i måndags igen och har nu träningsvärk i hela mig, så mycket att jag vaknar av att det gör ont när jag vänder mig i sömnen, men gutt äre.

Ikväll ska vi käka middag med John, Wil och company .. vet inte riktigt varför men det blir trevligt. Vi hörs snart igen för internet min vän är här igen!

Im alive

Jag lever, inget internet tills onsdag. Vad gjorde vi utan tv, internet och telefon nar jag var liten´
jag vet inte. ar hos john och far mer true blodd avsnitt att kolla pa i min ensamhet. aja, hors snart!

Fredag och (inte) äntligen helg

Det är stressigt nu. Vi har flyttat hela dagen, packat upp och jag har hållt ungarna borta under perioder. Hamburgare från A&W till middag, lite sova och sen shoppa mat. Hem och duschade och packade lite till. Upp till John och Wil med Jamie och Jemma (mycket rolig sak hände, berätta senare, kissade nästan ner mig av skratt) för middag (kyckling à la Wil, sallad, bröd och nudlar , till efterätt minibrownies med grädde från sprutflaska) och kollade Footy? massa killar i minimla shorts och massa tacklingar från Australien, grande final så det stort för de stackars aussiefolket. Jag stannade en period, flyttgubbarna kommer 10 imorgonbitti och jag vill sova. Mätt efter två middagar och trött efter en jobbig vecka. Imorgon får jag dubbelt så mycket space att röra mig på och bor nära björnarna som driver runt i Marys Ville just nu, ska fan se dom!! En mamma med två ungar.

Mycket rörigt inlägg, jag vet. Men jag är otroligt rörig just nu, jag gick vilse i mataffären idag, inte en gång heller utan hela tiden.. fick Jamie att springa fram och tillbaka för att jag hade hjärnsläpp och inte kunde komma på vad någonting fanns. Men efter imorgon är vi flyttade. Sen kommer det ta dagar, veckor eller månader innan vi får internet, tv och hottub.. om det ens händer.. eller internet får vi. Hoppas löftet om Tv till mig håller i sig!

Klockan är halv tolv. Ett avsnitt True Blood (som är galet spännande just nu) och sen sova.
Jag har en känsla av att jag kommer vara tröttare på måndagmorgon än jag borde vara efter en helg.


Flytt!

Vi har flyttat, burit och lastat precis hela dagen. Jag är slut. Körd. Done for the day!
Middag:pizza.
Sen Cranbrook med Jemma för att komma ut ur huset lite

RSS 2.0