Tisdag

Tisdag: 06.45 Barnen vaknar, jag vaknar första gången 07.15 Någon mikrar mjölk till barnen, vaknar andra gången 08.00 Familjen är på väg någonstans, Declan gråter, vaknar för femte elfte gången 09.00 Jag vaknar igen, bestämmer mig för att gå upp 09.04 Möts av fönstren och en utsikt som får mig att le. Dricker kaffe och äter rostat bröd med CheeseSwiss på framför sjön som glimmar 09.17 Familjen kommer paddlande i kajaker på sjön 09.19 Tystnade bruten, friden över 09.21 Byter om från Pyjamas till bikini, linne, shorts och stickad polotröja 09.33 Går ner till bryggan och ser Chris och barnen fiska 09.44 Placerar mig i en solstol underhuset med utsikt över stranden, bryggan och sjön 09.45 Läser Dear John i sittande ställning 10.30 Läser Dear John i liggande ställning på mage 10.55 Får kramp, får sluta läsa och slappna av istället 11.17 Ethan kommer och hoppar på min rygg 11.46 Dom skriker från bryggan och visar att dom har fångat fisk… igen 12.30 Macka till lunch, äter den på bryggan 12.50 Ligger på mage och solar ryggen, lyssnar på min ipod 12.55 Solen går i moln och det börjar regna 12.56 Ligger i sängen och kollar på vänner 13.30 Tittar på ett till avsnitt 14.00 The Office börjar 14.01 Jag somnar i ostbågeställning 15.00 Vaknar 15.05 Går upp 15.33 Går ut och springer, till stora vägen och tillbaka igen 16.01 Kommer tillbaka, är trött 16.15 Chris och barnen fiskar FORTFARANDE, inget har hänt på fyra timmar 16.30 Vi åker ut med båten på sjön, jag sitter i fören och njuter 17.00 Vi kommer i land igen, jag öppnar en öl 17.05 Jag tar ett bad, glömmer sätta i haspen i badet så slösar säkert ett halvt badkar med varm vatten 17.10 Badar i 2 decimeter vatten då allt varmvatten är slut. Läser Dear John 17.20 Går upp. Fryser 17.21 Smörjer in mig, sätter på myskläder och kollar på tv 18.19 Reser mig från sängen och inser att min rygg gör fruktansvärt ont 18.20 Äter grillat, sallad och majs 18.22 Declan spiller all sin mat på golvet 19.00 Chris och barnen tänder brasa nere på stranden, jag läser Dear John i fåtöljen framför den enorma glasrutan. Funderar över ryggen, har blåmärkes ont, men inget syns och jag har inte slagit i den idag 19.10 Vi grillar Marshmallows och gör Smarsh.. Två grillade (smälta) Marshmallows mellan två Grahamskex (digestive typ) och en chokladbit som smälter i mitten 19.20 Barnen behöver tvättas av efter vitt gegga överallt 19.30 Jag och Patti dricker varsin öl och pratar på stranden, pojkarna åker ut med båten och fiskar…igen 19.55 Min rygg gör mer ont än innan 20.00 Jag börjar kolla på Miss Secreat Agent 2 och läser Dear John 21.00 Är redo för sängen, ligger nedbäddad och skriver och är arg för att internet inte funkar. 21.30 Är otroligt avslappnad efter en dag som denna. Förutom ryggen som börjar göra outhärdligt ont.

Angie - rullande stenar

Tittar på Nanny på tv just nu . Saknar tv! Men iallfall, mamma kommer du ihåg hur vi såg och skrattade till Nanny? Haha. Älskade det.

Knarkar denna låten just nu. Jag och mina jäklar låtar till allt, inehållet i låten har inget med det att göra... eller kanske namnet på låten lite. Bara för att jag hörde den på radion när jag körde hem från en grej häromdagen.



Nu: godnatt.


Skunk

Okej, det finns massa skunkar som driver omkring runt huset nattetid. Skrämer mig lite, men va fan men är ju tuff.

Eller, aa okej.... jag kan ju hålla mig inne efter solen har gått ner. Tydligen kan man känna lukten av dom också.

Det är lite Sweet Home Alabama , fast på riktigt här. Coolt!


Underbara hus!

Vi är i huset nu. Ett helt underbart stort vitt hus, ute i skogen, precis vid sjön med privat strand och brygga. Detta kan vara mitt drömhus, vi har ett stort däck uppe med stolar och en stooor glasruta med utsikt över stranden, bryggan och sjön. Har packat upp, sprang en runda och kastade mig sedan i sjön, spelat pingis med Ethan, ätit middag och ligger nu nerbäddad i en king-size säng och kollar på Sweet home alabama. Livet kan inte bli bättre just nu. Saknar mitt nanny-crew lite dock...



Köpte Levi's jeans för 250 kr idag, som sagt... livet kan inte bli bättre just nu.

Forts...

Jag har 100 kanaler att välja på här på tvn på hotellet i mitt rum. Jag tittar på en dokumentär / tv serie om San Q fångar, helt sjukt jag vet. Intressant som fan, men kom igen...

Hotellfrukost imorgon, kanske ett hottub och sen handla mat. Sen en vecka i skogen/vid sjön. Åh, ska bli galet skönt. Köpte världens coolaste rosa Nike löparbyxor som jag ska springa in. Sen kommer förmodligen Chris mamma och pappa och hälsar på och stannar en natt.

Blir lite hattigt skrivet. Båda barnen sover iallfall och Chirs och Patti kom precis hem så ska sova nu.
Är galet trött efter bara  4 timmars sömn inatt.

Cred till kusin John som som kommenterade min Facebook status med skönaste kommentaren, haha.


Lördag, USA IGEN!

Shoppat precis hela dagen. Mer mindre nödvändiga saker men allt as snyggt. Hittade en gigantiskt forever 21 affär och massa annat :) Nike shoppade lite. Ville köpa löpskor fanns Asics och Nike för ca 500 svenska, men inga bra i min storlek.. tråkigt. Beach huset ligger precis vid stranden, vi åkte förbi det innan och lite i skogen. Så ingen mer shopping men löprundor och bad står på schemat, jag kommer vara utvilad när vi kommer hem. Har inte råd att shoppa mer nu heller, men gud vad jag kommer vara snygg i höst och på gymmet :)

Passar barnen nu när Chris och Patti gör den sista shoppingen, Declan sover och Ethan is getting there.
Ta hand om er!

02.04

Jag är en glad liten flicka just nu.
Med några fjärilar i magen.
Ska upp om 5 timmar och åka till Usa.
Ser fram emot det och ska bli skönt.
Men det kommer bli otroligt roligt att komma hem också ;)

Torsdag

Jag kan inte få ur mig en enda vettig rad. Sitter med en blanksida uppe i evigheter men kan inte ens förmå mig att börja skriva något. Går in på Aftonbladet, Hellikopterrån, Markoolio har blivit pappa, Micke Persbrandt talar ut och Alliansen ligger i ledning just nu. Blir inte världen mer spännande än så?

Haft en otroligt dålig vecka, trött, förkyld och mest bara irriterad och arg. Oroar mig för saker jag inte borde och tycker faktiskt att man kunde få lite mer tillbaka ibland, jag är för snäll. Och denna veckan har allt blivit värre. Det är förmodligen ingenting.

Gymmet har blivit räddningen, enda stället där jag kan ta ut mina ilskor (kan man säga så). I en liten källar lokal med heltäcknigsmatta och massa killar, där kan jag slå på boxkudden, göra situps till det värker i magen eller springa på bandet tills spykänslorna kommer.

Åt pizza igår, efter en hel vecka med bra mat åt jag pizza. Magen gick bananas. Spenderade mestadels av kvällen på toan och det är inte bättre nu idag. Jag vet i fan vad vad det är...

Glömt lämna tillbaka min film... igen... många dagar försenad... igen....

Trååååk!

Det finns inget att skriva just nu. Gym, spinning, trött på allt, orkar inte tjejer, var på glassdejt, längtar till usa.

Då ska jag skriva, så in i helvete.


Monday night

Vi kollade på Lejon Kungen hemma hos John idag och brände True Blood till skivor och usb, åt torkad banan och mandlar.
Mer spännande än så blir det inte en måndag kväll.

Knarkar Svenska Hollywood fruar säsong två och älskar Maria Montazami!

Godnatt!


Måndagen som gick fort

Promenad i nästan 3 timmar idag. Barnen fick leka, kasta, springa, peta och bara upptäcka saker själva. Lunch. Sen åkte Ethan med sin farmor och Declan hade en lite nap. Väckte honom (uppvakningstid 1 h tills han på på G igen) och sen pusslade vi. Gymmet i en timme. Omelett och sparris till lunch. Bra dag. Inga kolhydrater i min kropp och bra träning, på lördag och en vecka framåt ska jag leva i min bikini (håll tummarna för fint väder) och då ska det jäklar kännas bra! Ikväll, häng i Johns hus och frå True Blood på dvd!

Onödiga funderingar

Jag funderar seriöst på att köpa en begagnad bräda och boots till inför vintern. Hittar jag något rätt till bra pris så kanske! Jag och Jemma snackade skidsnack i hottubet nu ikväll, åh vad jag ser fram emot skidåkning. Fick lite dåligt samvete att jag skickade hem alla mina vinterkläder då, Jemma har ingenting och hon skulle ha så mycket användning av mkt som jag aldrig skulle använt. Stackarn måste köpa precis allt! Jag ska investera i ett par mer baggy termobyxor, billiga, men så man kan variera och åka bräda i. Sen ska jag och Declan åka skidor och dricka varm choklad :)

Aja, snart ska jag på sol semester. En vecka kvar!!


Efter Usa veckan ska jag bli lugglisa igen och sen är det officielt höst! Varför tog jag inte med denna sjalen btw??


Onödiga funderingar

Jag funderar seriöst på att köpa en begagnad bräda och boots till inför vintern. Hittar jag något rätt till bra pris så kanske! Jag och Jemma snackade skidsnack i hottubet nu ikväll, åh vad jag ser fram emot skidåkning. Fick lite dåligt samvete att jag skickade hem alla mina vinterkläder då, Jemma har ingenting och hon skulle ha så mycket användning av mkt som jag aldrig skulle använt. Stackarn måste köpa precis allt! Jag ska investera i ett par mer baggy termobyxor, billiga, men så man kan variera och åka bräda i. Sen ska jag och Declan åka skidor och dricka varm choklad :)

Aja, snart ska jag på sol semester. En vecka kvar!!


Efter Usa veckan ska jag bli lugglisa igen och sen är det officielt höst! Varför tog jag inte med denna sjalen btw??


Plattångat håret för första gången på flera år


Bilder lördag


















Circle of life


Alla kusinerna! Ethan Declan Levi, Gabriel, Lola, Lynden, Jerge/George (franskt uttal)

Sööööndag

Idag - en äkta söndag. Det är höst i luften, det är lite regnigt och inte alls sådär påtagligt varmt som sommardagarna. Försökte förklara för Jemma, aussie flickan, att det känns att hösten är pågång, det ligger i luften. Vadå, menar du att det blåste svara hon då. Dom förstår inte årstiderna, deras vinter är på våran sommar och då är det väll mellan 0-20 grader beroende på vart i lander man bor. Dom tycker det är kallt nu, hur ska dom klara sig i snö och -25, det blir en upplevelse för dom.

Iallfall käkade vi en stadigt lunch på Mc D och gjorde därefter väldigt lätt shopping. 5 par strumpor och en topp. Har fått beröm för mina jeans flera gånger, nu senast av Chris, Vad uppklädd och fin du är säger han. Haha, ett par jeans, en randig tröja, sjal och skinnjacka.. det går jag med i skolan hemma, helst med högklackde stövlar till. Gud vad han skrattade!

Fem arbetsdagar med barnen och sen åker vi. Fy vad jag ser fram emot det. Det ska bli så skönt och roligt att komma iväg! :)

Dagen och kvällen

Dagen började ganska dåligt, var helt galet bakfull på egentligen ingen dricka alls. Hur kan man bli bakfull när man inte ens var full kvällen innan? Och nu pratar vi inte lite snurrig, trött och illamående utan helt total handikappad, kan knappt röra mig från sängen. Har aldrig varit såhär innan, brukar vakna upp och vara pigg. Nehe, nu har man blivit gammal också...

Vi åkte iallfall ut till en stor flod (Kootneys) och körde 4-hjuling i skogen, letade massa fina stenar och njöt i solen. Hela dagen med hela Chris famillj. Mys. Bilder kommer på söndag..

Kom precis hem från Jemma, var där och glodde film. Blev stoppad av polisen påvägen hem, coolt, första gången någonsin jag har blivit stoppad på kontroll. Lät ungefär såhär..

Vart har du varit ikväll? Hos en kompis i Forest Crown
Vart ska du nu? Hem, till Norton Avenue
Har du dricka i bilen? Haha, nee...
Lyser med ficklampan
Har du druckit något ikväll? (tänkte svara vatten för och djävlas, men höll tyst) nej
Okej, kör iväg.

Haha, inget kolla på körkort, internationellt körkort, blåskontroll eller nått.
Aja, kom från en hemmakväll framför soffan helt själv i bilen och allt så kanske såg pålitligt ut. (eller det var ju det också, men ja)...

Några bilder från bröllopet part 2


Jag och John
''
Hela bröllopet, jag gömmer mej där bakom

Äntligen fest. Daaansa!




John och Lasse dansar loss, jag dansar med Kalle i bakgrunden


Gruppshott, alla killarna...och jag... som vanligt dåra

Antligen fredaaaag!


Dagen i bilder


Var på banken, i 30 min med barnen för att inse att jag inte kunde göra något eftersom dom behövde mitt pass och ungarna höll på att riva stället. Lämnade barnen hos Jemma för att åka till banken och få allt fixat, fick mina pengar insatta (hoppas jag) men gud vilket projekt. Sen lekte vi hos Jemma tills allt blev lite för kul och vi fick åka hem...

Och slappa framför en film istället. Declan i full utrustning som vanlig, glasögon på.

När dom vaknade upp gick vi crazy med kameran

Sen störde dom tjuriga granngubben, IGEN, detta händer cirka 5 gånger per dag. Haha

Sen avslutade dom med going crazy on the slide.

Spara!

Smet in till campingens pool idag med alla ungarna. Perfekt temperatur i vattnet och perfekt djup så alla kunde leka ostört medan jag och Jemma satt och solade. Nej, tror jag var mer i vattnet än barnen faktiskt.. älskar att bada!

En timmes spinning som faktiskt var bra idag. Inte dödande bra men fick upp lite flås iallafall. Ska nog skriva upp mig för onsdagsgruppen i höst och försöka gå varje onsdag, då får man en liten lagom spark i baken.

Imorgon ska jag till banken för jag har sparat!!!! Jag har senaste två/tre månader lagt undan 700 (eller 1000 om man räknar med att jag spenderade 300 i Calgary av dom) dollar, ca 5000 kr som ska in på mitt konto. Är lite shopping pengar och förhoppningsvis till en flygbiljett till Vancouver. Jag är ingen sparare i vanliga fall men faktorn att det inte finns något att köpa här gör mig gott och med tanke på att min lön är ganska dålig ger jag mej själv en applåd.

Patti ska ringa tandläkaren också. Så hoppas på att få en tid och att det inte är för dyrt... det kan det fan inte vara, bara lite slipning... skulle jag gjort gratis om en liten utländsk flicka kom till mej.

Vet att mamma sa en gång att hon blev spådd och hon sa att hon skulle få två barn, en spara och en slösa. Jag har funderat mycket på det där, vem som är vem...

Kvällens funderingar

Varning till alla: Se absolut inte eat, pray, lov med Julia Roberts. Slösade bort 2,5 timme på INGENTING, en film om precis INGENTING i 2,5 TIMMAR!!!!!!! Enda coola var att hon Tuva från Skilda världar är med och faktiskt spelar svensk, efter filmen Jemma " Så är alla i Sverige blonda med blå ögon". Jag borde få betalt för varje gång jag hör det OCH det värsta av allt... Men asså du är ju inte blond, blåögd eller blek.. Du är mörk, mörk och med grå ögon. Då svarar jag bara att jag är förmodligen adopterad och att jag faktiskt aldrig har sett bebisfoton på mig själv, det får tyst på dom flesta. Blåsta människor. Hade en interessant disussion när vi campade om vart Sverige låg.. Lucie hade inte en anning, hon gissade att det låg någonstans i Europa (osäker gissning för hennes del), Wil visste för han har varit där (fusk), John lyssnade jag inte på och Jemma hade inte en jäkla anning (googlade när vi kom hem så nu vet hon). Fan vad dåligt pålästa folk är.

Är orolig över min tand som har gått sönder lite. Inte alls bekvämt och orkar inte deala med problem just nu. Jag körde hem från Cranbrook, lämnade av Jemma, åkte hem till mig, bytte om, sminkade av mig, borstade tänderna, kissade och kröp ner i sängen på exakt 36 minuter. Tänker ju inte slösa bort mer dyrbar tid och sovtid efter 2.5 framför INGENTING. Ja, jag säger det igen...2.5 INGENTING.

Nu ska jag sova!
Godnatt

YES!

Jag har äntligen börjat bli smalare! Yes! All träning har gett resultat både på kropp och själ. Inte smal men fitt igen, skön känsla att slippa känna sig äcklig hela tiden, nu ska vi hålla detta. Jag firade med glass idag till efterätt.

Vi har legat på stranden hela dagen idag. Jag älskar det och barnen älskar det. Sen spenderade jag en bra timme på gymmet men det som dödade mej mest var cykelturen hem. Fy fan vad jag hatar att cykla i uppförsbacka och vet i fan om inte min Cresentcykel hemma hade vart bättre drag i än dessa jäkla mountianbikes.

Jemma vill gå på den sena bio, startar halv tio i Cranbrook och jag är superduper trött men har ju faktiskt lovat. Nån ny kärleksfilm med Julia Roberts. Vi får se...

Vi ska åka en eller två dagar tidigare till USA, stanna vid ett enormt shoppingcenter med bla Hollister i (Löööve Hollister), så snälla skicka mera pengar. Nej, men det ska bli super kul att komma iväg några dagar, sen ska vi bo i ett stort hus precis vid stranden och åka till vattenland , tivolis och bara bara slappa och jobba på brännorna.


Ny vecka!

Måndag Månadag. Tiden går fort. Solen är här och jag är glad för jag blir brun och barna är ute.
En gång skrev vi dikter i skolan en av killarna skrev såhär om sommaren:

Sommaren är här och jag är glad
På sommaren visas bikinibröst
Men titta noga för dom försvinner i höst.

Jag skratta alltid när jag tänker på det. Chris syster ska få bebis i mars. Dom är här och hälsar på, hennes äldsta barn heter Levi, tänker alltid på Levis jeans.

Vi åt kinesmat med Katie, Kirsten och annan tjej idag. God mat men sjukt störig (men söt) unge. Sen hade PROs blåsinstument och trum - orkester konstert precis utanför där vi åt. Kul. Aldrig kan man få en lugn stund. Har hittat bra julisar till några. Nån kanske det bli till nån, vi får se.

Ethan har beställt en ryggkliare från Sverigen, det är det enda han vill ha. Så det ska han få av mej har ja lovat.

Is by the way daydreaming about Vancouver right now. It's have to happend. Please!

Så var det måndag imorgon..


Söndag

Somnade elva igår kväll och vaknade tio idag. Sjukt skööönt! Behövde en god natts sömn.
Shoppade jeans och bhar i Cranbrook idag, jeans 32 dollar KAP. Sen 3 nya bhar för 52 dollar, men fy fan vad skööna! Hon hjälpte mej med storlek m.m. och jag hade fan ingen anning om att en bh kan vara såhär skön. Så ut med alla gamla HM skit och in med LA Zenzas! Älskar dom redan! Sen solade lite i trädgården och ikväll ska jag och Jemma ut och jogga och sen hottuba!! Yehaa!
Detta har varit bästa och skönaste helgen på länge!

Camping, brokeback style

Igår vildmarks campade vi. Precis vid ett stor flod och vattenfall körde Brokeback style. Det var galet coolt. Jag, Jemma, Lucie, Will och John. Killarna hade med käk, korv med bröd och sen potatis, pumpa och rotfruktsgrjes i folie, sen några öl på det under himmelen och framför läger elden. Galet coolt. Dock var det sand vi tältade på så precis allt var saaaaand! Och tillskillnad från förra gången då jag höll på att frysa ihjäl svettades jag som en gris, vi låg dock tre i mitt tält och väldigt tätt så det var förmodligen därför. Känndes som att jag egentligen inte somnade fören det var morgon.

Vid nio gick vi upp och gjorde bacon och ägg macka till frulle. Packade ihop allt. Det kom ner ett gäng kossor och joinade oss och drack lite vatten och vi tog med halva stranden hem. Vi gjorde en mini hajk till vattenfallen, coola som fan och sen åkte hem. Kul kväll att spendera en fredagkväll på! :) Ikväll ska vi grilla hos Pattis föräldrar och sen ska vi uuuttt! The Edge, here we come. Har fan inte varit där på heeeela sommaren.

I keep dancing on my on

Jag och Jemma golfade idag. Vad tror ni hände efter 3 hålet? Börjar ös regna såklart. Har jag spelat golf en enda dag denna sommaren utan att himmeln har öppnat sej? Nej. Men, Cool tjej, gillar som fan. Lik mej. Känns bra! Dåligt att vi är lika jäkla klumpiga och virriga båda två, men vi håller ögonen på varandra, haha.

Avslutade med sweetpotato fries, ranchdip och en öl. Så var det fredag imorgon igen. Hujeda mej vad tiden går fort. Halva augusti färdig och sen åker vi till USA!!

Godnatt.

Hela dan, varje dag!

Jag kommer behöva en ny laptop inom två månader, min kommer rasa ihop vilken minut som helt. Vad göra?
Ingen jävla anning.

Etahn är förkyld, snoret rinner hela tiden. Och han torkar av det med handen och torkar sedan av det på fotöljer, tröjor osv. Ska vi slå vad om att jag kommer bli förkyld nu?
Känns som om tiden står stilla just nu. I eftermiddag kommer jag anntigen gå till gymmet eller gräva ner mej i min säng och sova. Jag kommer förmodligen göra det förstnämnda först och sen det andra. Jag har ätit waay för mycket skit idag för att jag ska kunna slappa med gott samvete.
Ibland känns allt så fruktansvärt menningslöst medan andra stunden allt känns så otroligt menninsfullt, det är en hårfin barriär ibland. Dom fick i förtroende äta popcorn i deras hemmagjorda strutar framför en film nu i eftermiddag. Efter en liten genom gång att hålll struten uppåt hela tiden, inte upp och ner och sitt stilla, gick det fem minuter innan bådas popcorn strutar hade hällts ut både en och tre gånger.

Folk vill campa i helgen. Folk vill dricka i helgen. Folk vill ha roligt i helgen.
Vad jag vill göra? Ligga under täcket och sova, är helt slut.
Vad kommer jag att göra? Förmodligen följa med gruppen, jag är inte tillräckligt stark för att missa något kul.

Popcorn är upplockade, filmen snart avstängd och vi kanske ska försöka gå en promenad eller nått. Orkar jag ta en fight om påklädning, cykel, skor eller liknande? Kanske, kanske inte. Vad hände med dom månaderna när allt var så bra, inga bråk, skrik eller liknande. När blev allt såhär. Missförstå mig rätt, jag älskar barnen, det är fine med bråk, skrik och dåliga dagar, det är bara otroligt tröttsamt och slitigt att ha en dålig dag, varje dag .

Torsdag

Barnen går crazy-bananas här just nu och jag har faktiskt ingen större lust att stoppa dom. Declan skriker  NOOO och blir super arg för allt jag säger eller ber honom göra, det tär. Ethan lyssnar aldrig och ignorerar, man får upprepar saker 5-6 gånger och börja gå mot honom innan han får tummen i röven och gör det, att han sedan är höglujd och skriker hela tiden gör bara huvudvärken större.

Det var egentligen det jag ville skriva.
Hej

<3


Fort Steel








Innan jag gick pa brollop

Ja, jag vet att jag ser skit konstig ut haha.

Några bilder från bröllopet










Nu somnar vi!


Lååångt inlägg

Jobbig och konstig dag. Declan började dagen med att spy stackarn, sen sov han i två timmar. Ethan lekte ganska bra i början men sen.. usch, han är så van att vara aktiverad hela tiden och vi kunde inte riktigt göra något eftersom Declan sov, vädret var dåligt och så. Vi gjorde lite bokstäver, kollade lite film, spelade fia men sen gick det över gränsen för honom han kunde inte sitta still och bara drog runt och stökade, slogs, puttades och rev grejer.

Till sist vaknade Declan upp och vi åt lunch, hade bakat lite scones som Declan fick och det gick bra. Men den sjuka ungen imorse var som bortblåst och H-eeeeereguuud vad dom härjade vid bordet. Kastade mat, skrek, slogs med skedar, sjöng, sparkade varanda under bordet, sprang omkring och SKREK SKREK SKREK. Efter en miljon försök rann det över för mej GOOOO OUTSIIIDE NOOOOOOW! -But Elsa, I'm not finish my lunch. - Are you full or are you gonna sit down and eat? - I'm good. Okay, GOOOO OUUUUUUUUT! Kände mig som en stressad mammma i en dålig film. Det värsta är att Declan kan prata nu också och reta Ethan tillbaka eller backa upp honom mot mig.

Sen har han humör som en hormonisk tonårstjej. Gum Elsa, Gum... - No hun, you are not having gum, you havent been eating anything all day... AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH, springer till sitt rum och smäller i dörren, helt två gånger (just in case we didnt't hear it the first time) och sen SKRIIIK och gråt och tandagnisslan. Ett annat exempel, Declan please clean up your mess we gonna go. NOOOOOOOO. Do you want me to help you? NOOOOOOOO. We must clean up, okay. Då spärrar han ögonen i mej och morrar/skriker fram OKEEEEEEJ, are you cleaning up? NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, spring till rum, smäll i dörr och gråt. Detta händer cirka 5-10 gånger om dagen.

Iallafall, Jemma kom förbi. Vi packade in barn i hennes bil för att åka till parken. Precis när vi kom dit öppnade sig himmelen och det började ösregna. När Jemma skulle backa ut blev hon liksom inklämd av en annan bil som kom bakom henne och inte väntade utan försökte klämma sig förbi bakom och hon fick köra fram igen och backade självklart in i en vägg med sidan. Hela bakdörrssidan av Spencers svarta, skinande truck REPAD!

Stackars tjej. Gråt, gråt, gråt och nu snackar vi en tuff tjej som mej som inte gråter i första taget. Spencer kommer i polisbil och hon är livrädd. Usch han var super arg i början (Spencer har HUMÖR och kan bli skiiit arg) och i polisuniform och Jemma gråter. Han lugnade ner sig efter ett tag iallfall och var faktiskt ganska snäll. Han får väl öva sig nu på hur det är att ha tonårsdöttrar, haha.

Declan deckade för en andra sovstund och Ethan deckade framför en film, Spencer och Jemma satt i trädgården och pratade och jag försökte hålla låg profil. Tror allt löste sig till sist. Barnen har varit hemska hela eftermiddagen och Declan grät i timmar, tyckte det var deras fel dock. Han mådde inte bra, dom skulle varit lite med daltande med honom idag. Så jag rymde ut ur huset och åkte till Cranbrook och handlade små grejer jag har tänk att jag behövt i månader. Bla, äntligen ett par pyjamasbyxor! Körde hem, lyssnade på countrykanalen på radion (vi har bara en fungerande radiostation), såg solen gå ner bakom bergen och allt var rosa, vit(molningt), lila och helt underbart vackert. Då kom det nästan en tår av lycka för att jag ska stanna. Fan vad töntig jag är. Måste tuffa till mig lite snart. Men inte än.

Min tvättkorg är för första gången på länge TOM. Och jag har lyckas färga en blå/vit skjorta så den är beige/vit, alla färgkombinerade trosor med vitt i har blivit beiga. Vad fan hände? Hur ska man tvätta något som har både vitt och nån jätte färg? Tur att det inte var något jag verkligen älskar, då hade jag skrikit. Första tvättincidenten någonsin på kanske 5 år, så det kan väl ändå vara ok. Förutom en gång när vi krypte Johans alla kläder till min storlek, det var kanske inte heller så smart... men bra för mig.

Orkar inte läsa igenom vad jag har skrivit. Säkert massa stavfel m.m. Men ska försöka sova snart.
Godnatt och kram på er.

Plötsligt händer det


En tvätt utan en saknad socka!

Winnerbäck

Råkade ramla över Winnerbäcks album "tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen".

Vad kunde egnentligen passa bättre än det just nu?


Mamma, detta vill jag ha när jag är hemma!

Köttbullar med mos och makaroner

Köttfärsbiffar, lök, potatis och brunsås

Carbonara

Köttfärssås och spagetti

Köttgryta med ris

Korvstroganoff

Tacos med tacokrydda

Kroppkakor

Beasås och kött

Mackor med ost, kaviar, skinka, korv m.m.

Mjölk

Filmjölk med mussli och russin

Kanelbullar

Negerbollar

Rånkex

Gott kaffe (helt med hemmabakad kaka)

Kranvatten

Saker som absolut inte får finnas hemma (jordnöttssmör, nutella, vitt rostbröd, creme cheese, äppeljuice, Cheerios flingor, hamburgare, korv, pepparonistavar, tomatsås m.m.)

 

Tack!


Velpelle nr 1

Okej, jag är världens värsta velar just nu. Vi får se vad som händer. Jag har gjort mitt valt till Kanada familjen, imorgon pratar jag med Sverige familjen och sen får ni veta när allt är klart. Men det blir nog bra!

Igår var vi på grillpartaj för Jemma fyllde 19, när dom blåste ut ljusen råkade hon tappa sin 2åring i marken. Som taget ur en film from Americast funniest home videos. Och det bästa är - ATT Shari FILMADE så det kommer upp här så småningom.

Idag chillade vi i parken, sen började det ös regna. Alla barn och Nannie hem till mej. Sen poolen på campingen, smet in med alla barn. Declan kramade lilla Ethan idag och sa LOVE you, haha. Så jäkla söt.

Har vart på gymmet två dagar i rad nu, köttat!! Och har träningsvärk. Buhu.

Snodde Jamies DVDer (massa bra) nu när hon ska på semester i 2 veckor, lyxsis!

Fredag kväll i Nelson



Vet ni vad det värsta med denna bilden är? Att jag är spiknykter och har en påse på huvudet. Jamie däremot var allt annat än nykter, efter denna bilden slängde hon pizzan i påsen och försökte sätta på den på huvudet igen.


Jamie och Jemma med pizzorna i högsta hugg.

Två bilder lyckades jag åstadkomma. Imorgon laddar jag upp bilderna från idag, men det tar en jävla tid och tid slösar vi inte och det har jag inte tid med just nu. Carpe Diem och allt det där.

Kram och godnatt

Nelson - spontan roadtrip

Vi tog en spontantrip till Nelson igår, tre tjejer, jag, Jemma, Jamie och så John..
Bilresan var rolig i sig. När vi nästan var där var det polisbilar precis överallt, hippis vandrande på gatan, liftare med skyltar, mer hippes (asså riktiga hippies med gitarrer på ryggen, med minibussar(sånna där gamla som vanar), regnbågsfärgade sjalar, dreads, hattar och långt hår) dom var precis överallt. Vi kör förbi poliserna, men panikar lite för vi har några öppnade ölflaskor i bilen men vi täcker över dom ganska bra. Sen kommer en lång trafikkö där poliserna kollar ALLA, John börjar frenetriskt leta efter sitt körkort. Hittar det ingenstans. En miljon svärord, böter på 2000 kr. Men när vi sakta rullar fram händer det omöjliga, poliserna vinkar förbi oss. Och vi försätter resan efter några djupa andetag.

Sen checkade vi in på ett klassiskt motell, tog några drinkar och gick ner till stan. Allt var stängt eller tomt. För hela staden var på HIPPE, RAVE och DROG festivalt där vi hade kört förbi. Folk har tydligen laddat hela året för detta och klubbarna bestämt för att stänga denna helgen för att ingen kommer komma ändå. Vi hittar en pub, MEN, Jemma fyller inte 19 för på söndag och självklart kollade dom Id. Vi tog take away grilled cheese och gick hem.

Idag, sovmorgon, sen varmakällor as coola! Lunch, färja över sjön och sen bergpasset hem som skumpade så mkt att alla blev åksjuka. Blev stoppade av hästar och såg inga björnar. Hem för middag och sängen.

Bra helg trots allt :)

Allt och ingenting

Det har varit galet varmt idag, säkert upp mot 35-40 grader i solen. Jag har typ feber, är kall och tar på mig kläder och går upp på övervåningen för att dricka te. Blir varm och dricker kall vatten istället, går ner fryser igen och dricker mitt te. Mår inte bra usch. Knarkar diverse "sinus och cold" tabletter (förmodligen mer på en dag än vad en vanlig människa gör på en livstid) och fortsätter kolla outsiders. Någon kvinna tror hon kan pratar med hundar medan en snubbe sätter upp osynliga murar runt hans hus för att skydda sig mot dumma andar.

Lagade laxfile till lunch idag, dränkte den i paprikakrydda, basilika, vitlökskrydda, havssatlt och peppar och åt med kokt broccoli + sockerärter. MUUUMS! Tacos utan bröd till middag, det börjar klarna med maten. Berättade jag om incidenten igår? På restaurangen, jag käkade kyckling med beasås och pommes efter sista tuggan är nere svullnade magen och jag fick sånt magont att jag höll på att dö. Vi delande ändå en efterätt men bad att få grädde och glass bredvid men herregud, var nära på att åka in till sjukhuset. Det är någonting jag inte tål eller någonting min mage reagerar mot och den blir som en stor gravidmage och gör så ont. Men det funkar bra så länge jag äter bra, men man måste väl kunna få äta nått onyttigt ibland om utan att det ska krisa?

Vaknade föresten av en jordbävning igår morse som egentligen bara var en vattenspridare. Jag var så trött att jag bara lyfte huvudet såg siffrorna 5.22 på alarmet och sedan tänkte, fan jordbävning hoppas inte huset rasar över mig, jag är för ung för att dö och somnade sedan om. Men det var som sagt bara vattenspridaren som inte hade något vatten i röret och fick allt att skaka. Nu åskar det igen och jag ska faktiskt sova.

Har ni tänkt på att sommaren går mot sitt slut nu. Skynda att älska, lyssna på höstvisan och njut nu går det mot mörkare tider.



Pratade med Dennis innan, 40 min på skype. Jag vill åka hem, men hur fan ska jag någonsin passa in bland dom igen? Haha! Tre månader kvar, med så mycket kvar att göra.

tupplurs polare

Dagen har bestått av egentligen ingenting. Ethans morfar kom och hämtade honom vid två och då var Declan redo för att sova en stund. Jag somnade i soffan och han i sängen, vaknade två timmar senare av att han stod vi dörren och skrek ELLSAAA! Haha, sen lekte vi med lego och kollade på film. För första gången i detta huset blir det nog en lugn eftermiddag, Ethan är totalt deckad av sin spruta och har redan somnat i sittande ställning. Declan njuter av mammas fulla uppmärksamhet och jag har hyrt andra säsongen av vänner och köpt halstabletter. Halstabletterna gjorde så att hela min mun tappade känslen och den smakade bajs, men halsontet försvann banne mej. Man ska alltid ta EXTRA strong, tro mig.

Jag ska duscha (behövs efter några dagar) och sedan bara vila ikväll.

Outsiders

Jag har hittat Webb Tv. Så varje kväll ligger jag och glor svenska tvprogram. Har avverkat Cleo och är nu inne på Outsiders (haha, fattar ni, inne på out..., aja) och har avverkat följande program:

Att få barn när man själv är ett barn
De är supermammorna
Jag älskar att vara naken
Jag är född vid en gåva
Glasflickan och någonting-pojken
Jag och min snopp

Fatta vad mycket sjukt det finns i våran värld ?

Dåligt uppdaterande

Gårdagen spenderades hemma hos Jamie med hennes pojkar och även med den nya nannyn Jemma.
Kvällen spenderades i Cranbrook med Jamie, Jemma, Sofia och mej för middag och sedan lite rundtur i Kimberley.
Idag har jag en liten förkylningskänsla i kroppen som jag inte gillar och pojkarna bråka HELA tiden, det är något som har kommit upp senaste veckan dom slåss, brottas, slår varandra, skriker, puttas och kastar saker, dom skulle behöva en övervaker varje sekund. Men det funkar ju tyvärr inte så, man kanske måste få bråka om vissa saker även om jag försöker vara en lite dealare och förklara så snällt jag kan USE YOUR WOOOOOOOORDDDDSSS FOR FUCK SSAAAAKE KIIIIIDDDSSS... ungefär så. Kanske lite snällare.

Ethan ska ta spruta idag, jag ska inte följa med. Men lika glad är jag för det. Igår opererade jag ut 7 spetror från Ethans hand och en halv från Declan innan han bröt ihop och lät den andra halvan sitta kvar. Hur mycket jag än lockade med gummibjörnar och hemmagjorda sånger.

Vi ska egentligen inte göra något idag, bra tror jag, det har varit så jäkla mycket hela sommaren så dom behöver en dag med bara lek... sen får vi ser hur länge dom klarar sig utan bråk. Kanske bakar vi lite negerbollar.

I helgen ska vi till Fernie men boysen, ska bli kul. Har inte varit där mer än åkt igenom och förhoppingsvis följer Jemma med också!

Kort fakta om dagen

Anntingen är jag påväg att bli sjuk eller så har jag en tvådagars bakfylla. Lyckat.
Jag myser i sängen framför Cleo och en kopp te med honung.
Jag införskaffade mig idag min första hårborste någonsin och borstade håret efter första gången på hur många år som helst.
Barnen är roliga men trotsiga :)

Oh ohoh

Okej, jag slutar aldrig förvånas här. Kanadensare har inge ölsinne och det finns bara all in som gäller på party, såsom bröllop etc. Jag önskar att jag kunde skriva precis allt som hänt eller ens berätta för mamma, men med tanke på att dom 30-40 människorna som läser min blogg här dom människorna jag ska träffa och ha omkring mej för resten av mitt liv kommer inte det hända. Kanske skriver jag en bok om det när jag är gammal och börjar mogna, uppföra mig och allt det där. En mycket trevlig kväll iallfall.

Med tanke på gårdagen mådde jag ganska bra idag faktiskt, sov till halv tolv (nytt rekord!) och sen inte rört mig ur sängen på hela dagen. Gick upp och åt middag klockan 7, sen upp till skidbacken för att titta på bergen men det har brunnit nu igen och hela staden är täckt med rök och jag kunde inte se dom. Köpte en kaffedrink istället och sen körde en sväng och lyssnade på Matchbox 20. Tänk att det ska behöva ta 9 timmar att återhämta sig efter två dagars drickande.

Barnen har bråkat konstant och Patti kallar dom Terrible 2 (dec) och Testing 5 (eth), jag hållar tummarna för att dom inte har den synen på saker imorgon, jag oooorkar inte. Hoppas även på fint väder så kanske vi kan ta en tur till stranden, tycker jag börjar bli lite blek nu. Finns det något som heter brunorexi? Isåfall tror jag att jag har det, jag ser inte själv hur brun jag är och bara ääälskar att sola och bli brunare. Haha, normalt ?

Ska försöka sova nu, efter kaffet (som ja, det var inte mitt smaraste drag idag) som verkar sätta in lite. Blir lite webbtv och gos med Baltis.





















Gårdagens dagens


Varför jag aldrig lockar / gör något med mitt hår kom jag ihåg igår, för att det tar TID. Iallfall, tänk bort flottigt ansikte, det är otroligt svårt att ta kort på sej själv. Jag var snygg iallfall.


Vit blus nedstoppad i vippkjol med skärp!

Mina snygga tår för dom som har missat.


Nu ska jag på bröllop :) Jag är nervös, för jag måste gå ner igången med min dejt i slutet. Usch. Men, ciao!

RSS 2.0