Mamma och golvet



Tittade på lite bilder som mor och far har skickat, för längesen men har inte riktigt orkat titta på dom. Slängde iallafall en blick på den här bilden och undrar vad i helvet gör en gammal blå, röd och grå trasmatta på vårat nya köksgolv?????  Mamma som retade gallfeber på snickarna, fick dom att svettas så fort hon kom innan för dörren, gjorde så dom slängde om plattor och stod och gapade , använd fantasin! Var kreativ! till dom. Dom viskade till mig "tror du hon kommer gilla detta? Är det så hon menade?" när jag kom upp på morgonen.  Och sen slänger hon på en trasmatta på det nya fräscha golvet! Kan någon hjälpa mamma? Åk hem och ta bort mattf*n och släng ut den, om den fortfarande är kvar.

Var bara det jag ville säga. Godnatt!

GLAD!

Är så glad! Det har varit en sån bra dag. I eftermiddags/kväll tog jag och Sofia bilen in till Cranbrook. Vi åt världensgodaste sushi och jag fick knäppa upp en knapp i mina jeans för att få plats med sista biten. Sen till Superstore och fixade sista presenterna till kusinernas paket. Imorgon skickas det!!! Och sen avslutade med en vaniljlatte på Tim Hortons. Sofias familj ska laga middag åt mig på tisdagkväll för min födelsedag. Dom sa att jag fick välja vad jag ville som jag saknade från hemma och dom skulle göra sitt bästa för att laga det, haha! Jag sa att vad som än är hemlagat blir bra! Sen fick jag sms från tjejerna jag träffade förra helgen och vi ska vara i deras hus först imorgon och sedan gå ut, ska ta med Jamie också!! Smsar och träffar en kille som är trevlig. Barnen är snälla och familjen underbar. Jag är så jävla lycklig!

Har haft det bara bra i fyra måndader nu. Det gör mig dock lite cynisk och jag undrar ibland hur länga man egentligen kan ha det såhär bra, kommer det en stor vändning snart? Jag vill inte. Låt det få vara det bästa året någonsin, ett år fyllt utan problem.

Okej, två små I-lands problem. Sladden till min dator har gått sönder, en ny kostar 900kr (kommer inte köpa) och paketet jag skickar hem kommer också bli dyrt. Men vad är pengar i denna underbara kanadensiska värld!

Bird is the word!

Okej, jag vet inte om detta kallas dåligt "nannyskap" eller vad det nu heter. Declan och Ethan ÄLSKAR ett klipp från Family Guy där dom sjunger "bird sången" och gör konstiga ljud. Det är alltså inga fula ord, inget stötande, jag är med dom hela tiden och dom kollar bara på det klippet. Här kommer iallfall Declan när han skratta helt underbart (observera att det är på samma ställe hela tiden), haha!




Jag tycker jag gjorde ett bra jobb!




Tråk-Torsdag!

Grå, tråkig torsdag. Gud vilken menningslös veckan! Gick ner till dollarstore med barnen och köpte för mina sista pengar annsiktsfärg och några masker, så vi har något att göra. Jag dricker fjantigt mycket kaffe och skäms över min dålga karraktär när jag trycker i mig två knäckemackor med nutella, sköljer ner med kaffe och bara njuter. Springer till brevlådan när jag hör att posten kommer, allt i hopp om att det faktiskt skulle vara något till mig. Även fast jag vet att det aldrig är det. Barnen leker i en dyngsur sandlåda och kommer sedan rakt in med lera runt hela skorna och kladdar ner hela govlvet. Egentligen bryr jag mig inte att det blir kladdigt, men efter 10de gången tycker man att det kanske borde ha gått in i någons huvud att man kan stanna på dörrmattan om man bara ska fråga något.

Igår var vi elva personer ute vid WitheSwan igen. Det ösregnade och vi satt i den varma poolen och bara njöt. Jag drack en öl och sov sedan hela vägen hem. Att det fortfarande är elva personer som kan samlas en onsdagkväll är otroligt, men det är fel personer. Det är inte Britt, Andrew, Zane, Chris och Martha. Vi -järngänet -vännergänget. Gud vad jag saknar dom. Men jag klagar inte egentligen för det är så jäkla underbara människor kvar också, men vänner man klickar med från första stund och som man kan vara lika naturlig med som sin egen familj med. Det är ovanligt och jag tycker vi alla skulle flytta till en stor lägenhet och bara bo.

Jag står i köksfönstret och bloggar om precis ingenting, If it makes you happy spelas på Spotify och jag tittar på barnen. Mina älskade barn. Ethan som cyklar runt, runt, runt på gården och Declan som leker med en grävskopa i sandlådan, jag kan inte ens föreställa mig att lämna dom. Ethan frågade mig häromdagen om jag var gift och hade barn. Jag svarade att var jag inte och nej, inga barn. Han tittade på mig och sa, jo nu har du det! Du har ju oss! Underbara unge!

Snart ska jag laga varmkorv med bröd till dom. Sedan ska Declan sova och jag ska måla Ethans annsikte som Spiderman, har kollat bilder på internet, men med mitt betyg i bild och oförmåga att måla överhuvudtaget kommer det nog inte bli speciellt likt. Ska visa bild på resultatet sedan. Nej, en kopp kaffe till bara.


TRÅK!

Regnet bara öser ner, två dagarn nu. Tråk. Barnen är förkylda. Skickade iväg Ethan till mormor några timmar när Declan sov, så fick några timmar för mig själv. Han är iofs vaken nu men bara ligger i sängen och tittar på tv. Det verkligen ööööööser ner. Har pratat med mamma, Dennis och David, det är det som håller mig vid liv. Kontakten med hemma.

Ethan sa att jag hade en stor rumpa idag. I samma menning klämde han in att deras gamla dagis fröken också hade en stor rumpa. Men han och Declan hade minsann små rumpor. Tack polarn, schysst.

Kan inte cykla idag, inte springa och inte simma (för det gjorde jag igår). Det får bli lite mage/rygg och rumpa hemma på golvet med medecinbollen.

Simma!!

Regn, regn och regn. Patti hade ett lite smärre sammanbrott på morgonen då hon inte har sovit ordentligt på flera nätter. Tycker synd om henne och försöker att förklara att ta din tid på morgonen, jag tar barnen. Mer regn. På med gummistövlar och regnjackor (yes, första gången jag använde regnjackan, mest för att barnen skulle ta på sina dock för jag behövde den inte egentligen) och sedan packa in barn i bilen.

Vi träffade Jamie, den nya aupairen. Trött som få men snäll :) Mina barn visade sin bästa sida (inte) och vi ska vara glada om vi någonsin får komma in i det huset igen, haha. Vi gav nog henne en chock. Sedan hem och käka mackor till lunch, naptime och quiet time. Liten utflykt till posten och sen hem och titta på massa roliga youtube klipp. Sen kom barnens morfar på besök (dom träffar honom typ en gång om året) och vi hade en underbart stel och pinsam, påtvingad konversation tills Patti och Chris ääääntligen kom hem.

Hemmagjorda hemburgare till middag, min favvis. Sen gick jag faktiskt om simmade själv. 50 längder, 40 min, 1200 meter. Känner mig stolt och avslappnad. Nu ska jag kolla på lite lost och sen sussa sött.

Leende :)

Vaknade med ett leende på läpparna nyss. Har nog A-L-D-R-I-G hänt innan, mitt morgon humör är inte kul. Det enda jag vill göra på morgonarna är min egen grej, käka, sminka, klä på (kläder som jag valt ut kvällen innan, för att slippa tänka). Men idag, första gången någonsin vaknar jag upp, är fortfarande trött och med allergiska ögon men jag log och jag är glad oc kände för att prata med folk. Haha, fan vilken lyx för folk som alltid vaknar upp såhär.

Ska träffa Jamie för första gången om några timmar. Ska bli spännande :)

Kör på måndags tema -måndag natt

Måndag natt. Kom precis hem från lite filmgos med några kompisar. Är allergisk och skämdes för att jag kisade hela tiden, men ville inte riktigt berätta varför. Mina ögon har varit allergiska sen jag vaknade imorse, trötta, stora, kliande, röda och allmänt bara vill vara stängda. Har nyst ett antal gånger och sagt "bless you" till mig själv (eftersom barnen inte gör det).

Jag är lite förvirrad över vad som pågår just nu, kanske mest för att jag inte hade räknat med detta alls eller kanske för att jag verkligen inte vill bli blåst/dissad. Jag dissar folk, okej, jag har aldrig blivit dissad. Har avslutat varje relation med Hjärtat helt och huvudet högt, sen kan man ju undra hur nyttigt det är på en skala 1-10. Det kanske är min tur nu, eller kanske inte. Vi får se, känns lite bättre när jag vet att det kan hända iallafall. Jag har ju egentligen ingenting att förlora, förutom...ja...min värdighet dåra..host...harkel...hrrr...

Och ja, läs med en stooor nypa salt.

Godnatt Kanadensare och Godmorgon Svennar

Tråk men bra måndag

Måndag kväll. Igen. Har inte mycket att skriva. Det har varit en kanon dag, snälla barn, massa bra bus och lek och ikväll händer absolut ingenting, har träningsvärk så det sjunger om det och ska kanske kanske kanske gå upp och jogga i morgonbitti. Satsar 200 kr på att det inte kommer bli av!


Jag vill också åka till Malta med mina bästaste tjejkompisar <3

Måndag morgon

Måndag morgon, igen. Det är något speciellt med måndag morgon, det är den tröttaste morgonen av dom alla. Mest för att man vet att man har en hel vecka till nästa helg och nästa sovmorgon framför sig. Har lite lätt träningsvärk, dels från cyklingen och dels från lite core+rump träning framför en film, med en medecinboll på golvet i mitt rum igår. Jag ska fan slimma upp mig igen nu, jag är trött på att vara slapp och fläbbig. Mitt hår står åt alla håll, precis som det alltid gör på morgnarna och jag har valt mysbyxor och en skön tröja idag. Vet inte vad det är för väder än, men tycker mig kan skymta solen sticka fram. Förmodligen är det kallt. Nu ska jag käka frulle, två knäckemackor med Kaviar och Cheerios flingor med mjölk.

Ha en bra kväll!

Söndageen

Ännu en helkul kväll. Haha, jag som skulle gräva in mig, stänga in mig i mörket, inte umgås med någon och bara nöta Lost avsnitt hela helgen. Jag som trodde att jag skulle vara ensamare än Morran i mumintrollet och bara ha tid för mig själv. Kul är det. Så jäkla kul.

Vaknade upp imorse, eller mer dagtid kanske, av en pågående hockematch utanför min dörr. Papa, Ethan, Chris och Declan med Granni på bänken som hejare. Chris födelsedag idag, hela 39 år och han får nog sin utlimata födelsedag - hockey med barnen på förmiddagen - lite tårta och sedan golf i eftermiddag/kväll. Jag fyller tjugo om en vecka och tre dagar, så gammalt, så himla gammalt. Igår fick jag "råd" av en 21åring, det är tydligen väldigt stoooooor skillnad på att snart fylla tjugo och på att vara 21. Sånt gör mig arg, man kan aldrig mäta erfarenheter och man ska aldrig ge andra råd om sådant man inte har koll på, speciellt inte om man knappt känner personen.

Fick iallafall en underbara komentar av katie igår... "Hur fan gör du, du har fått både Chris och .... nu. Du får ju alla snyggingar." Jag gör inte ett skit, jag försöker vara ensam och kolla på Lost och bada i chips-smulor, men någon vill annorlunda. Och uttrycket att man "får någon" låter ju lite äckligt diffust också, jag vill inte se det så. För så är det inte. Jag vet inte vad som kommer hända och det passar mig ganska bra just nu, lite lagom med spänning i vardagen kan ju aldrig aldrig skada någon.

Mitt i natten

Klockan är åtta minuter i tre. Vem fan är uppe såhär tidigt , eller sent kanske det blir? Klockan är elva hemma och min föräldrar dricker säkert söndags kaffe. Nu ska jag sova. Godnatt


Minst sagt början på nått bra

Igår eftermiddag/kväll satt jag med tandborsten i munnen och en svensk bok som mamma skickat i handen på toaletten. En mycket ovanlig vana jag skapade hemma, speciellt på morgnarna innan skolan kunde jag tillbringa alldeles för många minuter sittandes på toastolen och bara läsa och svälja tandkräm. Iallfall, efter jag hade rest mig, tvättat händerna och tittat mig i speglen bestämde jag mig att det fick vara nog, ingen kommer komma hem och knacka på min dörr och fråga om jag vill komma ut och leka. Detta får jag ta tag i själv.

Några timmar senare satt jag med en öl i handen runt ett av barborden på The Edge med helt nyfunna (och lite gammelfunna) vänner. Jag har en början på en ny period. Nu är jag fortfarande lite rädd att ta ut för mycket i förskott men jag är galet stolt att jag har en sådan socialförmåga att nätverka och ha kul med alla!

Halv tre fick jag skjuts hem och till och med en godnatt puss utanför min dörr, herregud vilken kliche men det är sådant som händer här på andra sidan jorden och som sagt Kimberley slutar aldrig att förvåna.

Imorse hoppade jag upp på en cykel, utan hjälm efter att ha provat två stycken och insett att jag inte vill se ut som en av medlemarna i familjen kantarell när jag cyklar på gatorna, och trampade sedan till Marys Ville (5km). Lätt som en plätt, nerförsbacke i skogterräng hela vägen (tanken att ramlar jag här slår jag ihjäl mig slog mig några gånger men face the fear) och björnarna hägrande. Jag sjöng med till allt i ipoden (säkert jätte högt eftersom jag inte hörde mig själv) för att skrämma bort björnarna och var helt säker på att det skulle stå en stor bjässe efter varje sväng och bara vänta på att få äta upp mig. Det enda jag kan skryta med var att jag såg en ekorre och höll på att bajsa på mig på kuppen, då jag faktiskt trodde att det var en björn.

Hemvägen var ett ####?????+++++!!!!! snällt sagt. Jag vet inte om jag har fått dålig kondis (förmodligen) eller om det bara var ren ovana. Herregud vad jobbigt, björnrädlsan hade förvandlats till en otrolig trötthet och fick släpa mig och cykeln upp för djävulska uppförsbackar. Var helt slut när jag kom hem, men detta ska göras igen, tills jag klarar att cykla hela vägen dit och hem utan att dö lite på kuppen. Men lite mer än en timmes motion får väl vara bra för dagen. Och ett otroligt lårskav och träningsvärk i benen imorgon kan det ju vara värt.

Ska sluta ta upp eran dyrbara tid nu och återgå till mitt *harkel* spännande liv. Jag och Katie ska på Lacrosse, jaha säger jag och följer med. Tack och hej!


Go Go Vagi...

Jag lever i perioder, epoker eller vad ni vill kalla det. Dom senaste fyra månaderna har varit en, en av dom bästa faktiskt. Men jag visste att den skulle ta slut och idag gjorde den det tyvärr. Imorgon börjar en ny period, jag vet inte hur den kommer utformas än, men jag ska börja dagen med en cykeltur och det måste ju bara båda gott. Jag har varit med om så mycket, bra, dåligt, roligt, sorgligt ALLT, dom senaste månaderna känns som en hel livstid. Jag har njutit så mycket och jag har försökt dela med mig om i stort sätt nästan allt. Vissa saker kanske kommer fram om några år eller så stannar dom och dör i Kimberley när jag åker hem.

Det känns konstigt att mitt liv ska fortsätta, med andra människor och ska ta en annan vändning. Jag vet att den kommer göra det och jag är väldigt öppen för det också men det är konstigt. Idag lämnade Martha, sista av "vårat gäng" Kimberley och det känns tomt. Väldigt väldigt tomt. Men vi har haft så underbara stunder tillsammans och fler kommer det att bli, det är inte slutet....det är början på nått nytt och någonting underbart.

Denna bilden får sammafatta ett numera avslutat kapitel. Go Go Vagina!



LoooooooooooovE

För tillfället lyssnar jag sönder


Candy for your eyes?

Okej, jag vet att jag inte är hemma längre. Vet ionte hur långt efter jag är med saker ibland, men det här (citat någon jag inte kommer ihåg) KAN MAN JU BARA INTE MISSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (en miljon utropstecken).


Facebook - klubbarna

Haha, okej, jag har suttit på Fejjan (facebook) och kollat runt på alla inbjudningar jag har fått till klubbar/grupper. På Facebook kan vem som helst göra en klubb eller grupp och samla medlemar som tycker likadant. Många klubbar är helt random och gjorda av helt random personer. Här kommer bara några ex på inbjudningar jag har fått och som jag skrattar åt (och tänker, fan vad det stämmer) :

"Vi som blir glada när vi ser en fin rumpa" ( Måste tilläggas att Karl Hamerin är medlem, någon som är fövånad?)

"I Don't need a reason to hate people" (Mitt motto till 100 procent)

"Palacemannen" (40 årig gubbe som står och dansar fyra timmar i sträck fre-lör på palce och dricker redbull)

"Vi som vrider på värmen mer och mer när vi duschar" (Vem gör inte det liksom? tänkte jag och blev medlem, sen kom Lisa Nyström och komenterade, Nödvändigt Elsa. Love that girl)

"Komsi... Komsi lilla kissemissen...MEN SKIT I DET DÅ ÄCKLIGA KATT JÄVEL" (Hur många har inte tänkt den tanken när katten bara dissar dig och vänder rumpan åt dig när du försöker hälsa?...erkänn nu)

"When I run I hold my boobs" (Klubben har över 13 000 medlemar, behöver jag säga nått mer?)

"Where the hell do all my socks go" (Mest för att det är det jag har undrat sedan jag kom till Kanada)

"Ja, jag vet, jag såg det på Facebook" (Okej, någon som har Facebook som inte har använt denna menningen?)

"Det som händer på fyllan räknas inte" (Den som gjorde denhär gruppen måste ha gjort något riktigt svinigt)

"I hate when teachers erase chalkboards but miss spots" (Detta kunde förstöra en hel lektion för mig när jag gick på högstadiet, speciellt under Stefans lektioner. Han missade alltid något. Ofta sa William till att han skulle ta bort den, så det var nog inte bara jag som hade tvångstankar)

"I join many groups because they makes me say.....OH MY GOD THATS SO TRUE! " ( Bra sammanfattning på allt eller hur?)

 

Jag har för mycket fritid. Godnatt! :)


Tack världens bästa kusiner för världens bästa paket!



Jag kan numera frossa i Lakrits! Fick även fler kort att sätta upp på min kort-vägg som har utökts från ett vykort på en älg till faktiskt hela 10 kort. Och så självklart ett par underbara örhängen att ha i sommar. TACK TACK TACK!

Helt vanlig sommardag, I APRIL

+24 grader varmt och strålande sol. Jag misstänker även att det kan vara temperaturen i skuggan, då våran termometer i solen stod på nästan +34 grader. Det är så varmt, semestrvarmt, så som det när man är utomlands.

Körde Sanna till flygplatsen på morgonen. Hejdå, vi vet att vi ses snart igen! Sen hem, och samma rutin. Fruktsallad med banan, äpple och jordgubbar, massa vatten och saft, lek i vattenspridaren, sandlådan och på cyklarna. Sen kom Martha och Ethan några timmar, vi åt lunch (rester) och barnen lekte. Eftermiddagen var lugn, Ethan fick hela tre kakor idag, vet inte varför men jag var på ganska bra humör och han hade uppfört sig hela dagen. Oreos kan inte skada någon.

Sedan en liten promenix till en byggarbetsplats, barnens favorit syssla – att kolla på maskiner som gräver, låter, rör sig och lyfter saker, jag har inte varit jätte förtjust att stå i minus grader och snö och glo på maskiner i timmar. Men IDAG när det var varmt hade dom unga killarna dragit av sig tröjorna. Så nya favorit sysslan för både mig och barnen – husbygget nere på hörnet med en liten Bobcat som lyfter stenar och kör i terräng och tre (varav två snygg) avklädda män som sliter i solen med sina tvättbrädor. Vi stannade där ett tag. Ungarna lekte i gräset, kollade på maskiner och jag, ja kollade på barnen och slängde väl ett öga på byggarbetarna…eller var det tvärtom?

Åkte sedan till golfbanan med familjen. Vi käkade middag och sedan började jag min golfkarriär. Utav 20 slag satte jag EN perfekt, men det var ett hejdundrande slag, 150 meter, säkert skitdåligt men det var ett bra slag. Annars missade jag bollen och torrslog i luften säkert ett 50 tal gånger och låtsades att det bara var ett testslag. Helt plötsligt kom familjen rådjur och passerad två meter från utslagsplatsen, rakt över gräset, bollar och förbi alla golfspelare som slog på bollar. Kimberley slutar aldrig förvåna mig.



Ännu en dag i solen med vattenspridaren väntar


Morsan, är du inte stolt över dina coola barn ?


Lör - Mån

Så, nu var jag här igen. Noll blogg inspiration och hundra procent bloggtorka. Ska göra en liten snabb resume:

Lördag: Hämtade Sanna i Cranbrook, grät och pratade massa. BBQ hos Martha, alla var där. Massa prat, hamburgare, öl, skratt och lek. Jag ramlade när jag försökte styla på en treårings cykel. Tog Sanna till The Edge, för att visa. Det var hela tre personen där inne, klockan tio en lördagskväll så det var bara att traska hem igen.

Söndag: Jag och Sanna begav oss på en roadtrip. Först Banff för att titta på stan och äta middag. Sedan Lake Louise, där jag var den enda som hade shorts haha. Och avslutade med Radium hotsprings och kaffe + donut på Tim Hortons. Jag körde hela tiden, utan en timme i mitten, vilket är 4-5 h (varav trei sträck) och det gick kanon. Jag vill aldrig mer höra "att jag är har för lite körvana" eller nått annat, jag kan köra och blir man trött stannar man ett tag. Få mig aldrig mer tvivla på min förmåga och göra mig orolig i onödad.

Måndag: Sanna och jag packade mackor till lunch till oss och barnen och gick till parken. Vi var där mellan 10-14.00 . Sedan bakade vi kanelbullar, lekte med barnen, fixade med mejl/telefonsamtal, gjorde fruktsallad till barnen och städade ett ton sand. Sedan middag, Cranbrook och nu massa choklad och vänner avsnitt.

Bilder från Roadtrip kommer snart. Fick mitt paket idag, Patti har gömt mina presenter (pga av min dåliga karaktär) och Sanna och jag har smyg smakat på godiset. Har även hittat mer grejer till mina kussar. Nu ska vi fortsätta mysa. Godnatt!

Känner ni också att ni bara vill dö ibland?


Snabb resume!

Äntligen helg. Tiden springer iväg.

Har varit 20 + och sommarväder här idag, ungarna lekte i sandlådan och sprang genom vattenspridaren hela dagen.

Igår hade vi girlydejt jag, martha och våra "kanadensiska mammor" dinner and movie.

Idag var vi i dom varma källorna som luktar ägg, men trevligt, med Martha och Katie.

Imorgon kommer Sanna och sen BBQ.

Har även börjat samma ihop saker till ett paket (så småkusiner om 10-12 veckor kommer det ett paket till er), ja, det tar så lång tid och har inte skickat det än. Men lovar att det kommer ett.

Godnatt på er. Första fredagen sen jag kom (och är i Kimbo) jag inte druckit , sovit hos Brittney och varit på The Edge. Klockan är halv elva, jag är nykter och ska sova. Haha.

BJÖRNARNA ANFALLER

Dagen har varit bra som sagt. Förutom allt är björnarna vakna, är överallt och har barn. Jag är livrädd. Chis och Patti såg en i torsdagskväll när dom åkte hem från middagen. Sofias kille såg en på cykelvägen från Kimbo till Marys Ville, det dödade och åt en katt mitt framför ögonen på honom. Så inget skogen, naturen eller liknande på några veckor. Däremot ska Martha och jag försöka se en från bilen, vi får helt enkelt lägga ut lite rå fisk någonstans och sedan köra fram och tillbaka från Kimbo-Marys Ville. Jag vill verkligen se en! Men inte utan en bil mellan oss. Usch, usch usch. Även massa prärievargar ute och springen i flokar. Jag är verkligen inte i Kalmar längre.

Idag käkade vi middag hos Reid med Martha, Sofia (svensk), hennes kille James och en annan tjej. Goa brudar, precis som jag var när jag var 16, vet inte om det är bra eller dåligt. Ibland kände jag för att klappa dom på kinden och säga "lille vän" medan andra gånger ville jag bara skrika "you go giiirl". Haha.

Annars lyssnar jag på dåliga låtar, drömmer konstigt, skriver tonvis med skit, pratar massa med Martha, försöker sysselsätta mig hela tiden och att inte tänka för mycket. Det går över, det vet jag, det vet du, det vet mamma, det vet mormor...men vägen dit känns otroligt lång just nu. Så för att göra allt lite bättre, en lista på saker att se fram emot:

- Sanna kommer
- Jag, Patti, Martha och Shari ska på bio i Cranbrook imorgon, girls night out!
- Jamie kommer
- Jag börjar på min vuxna golfkurs med middagsavslutning i slutet på maj
- Kimberleys "stads fest"
- Mamma och Pappa kommer
- Sommaren och värmen
- Jag fyller 20 (börjar få lite vuxenångest nu)
- Mammas paket som hon skickade

Några saker, stora som små. Men det hjälper. Nu ska jag sova, min tredja tidiga kväll denna veckan! Night night!



Högskolan, sista dagen, klart jag söker

Sökte högskolan idag. Varför? Haha, ingen anning, men det gjorde jag iallfall. Jag kommer i vilket fall som helst inte ha tid att 1. komma hem 2. hitta lägenhet 3. söka studiebidrag och 4. flytta igen. Sökte iallfall, sjuksköterska, beteendevetenskap (VILL), socionom, litteraturvetenska, journalistik och turism. Jaja, livet är för kort för att glömmas bort. Jag är tjugo (snart) och vet ni vad det bästa med att vara tjugo är? Att man kan göra vad man vill, men behöver inte planera allt i flera månader innan, känner jag för att göra något är det egentligen bara ekonomi som kan hindra mej. Och nej mamma och pappa, man sabbar inte för andra bara för det.

Aja, vi cyklade till parken idag, lunch och sedan har Ethan suttit klistrad framför tv i två timmar. Tror inte han är riktigit frisk, hoppas inte att vi åker på en förkylning nu lagom till det fina vädret och Sannas hitkomst. Declan har sovit i 2,5 h nu så det är nog något som inte riktigt stämmer där heller.

Nu ska det ätas snacks och sedan går vi ut för lite frisk luft igen innan föräldrarna kommer hem. Idag ska jag träffa gymnasieungdomar igen, vi ska laga middag. Sweet!

Bloggtrafik > kanon!

Jag blev tipsad av Lisa. Bloggtrafik är galet bra, du kollar på andras bloggar och får igengäld mer läsare på din blogg. Kan inte blir bättre. Regeristrera dig HÄÄÄÄÄÄR!! Jag fick typ 50 mer läsare över en natt :O

Söndag, Kelowna i bilder


Min tur att sitta länst fram i vanen


Hej hej Martha


Glasögonen jag skulle ha köpt, men inte gjorde! BUHU!


Classy




Vi provade fin/bal klänningar. Sveriges färger!


Den var super fin!

Sedan övningsgick vi i högklackat och provade tonvis med fina skor och drömde och dansa i högklackat igen


Vanessa provade kläder i 40 min och köpte till slut en!


Jag klaffsar omkring


Dannicka, världens sötaste tjej. Kolla ögonen! Vi satt barnvakt en stund


Bus i soffan


- Oh, my God! That's sooooo qquuuuteeee!!


Marthas Oh my God poose


Pusssss










Försökte mig på en Foki pose, haha!

Lördag, Kelowna i bilder


Godmorgon


















Shoppping


 




Somnade efter barnvaktande


Fredag i Kelowna i bilder

Lite oordning men här är fredag.


Eldshow i baren


Stranden utanför huset


Elks, påvägen ... precis utanför Kimbo


Baksidan huset


Baksidan och stranden


Egooo


Sweeet




Korka upp champange






Dans dans dans


Balla brudar

Byter till sommar-garderob



Bara en bild på saker jag ALDRIG använt sedan jag kom. Två polotröjor, två för stora superställ, långfills, långfills i fleece, två par raggsockor, tummvantar, hängslen till termobyxor, mina skidglösögon (en gång) . Handskarna har jag däremot använt. Sedan kan vi lägga till min enormt stora eskimåjacka (använt en gång), två fleecetröjor, högklackade skor, två klänningar. Så morsan, förbered er för att ta med detta hem. Tack och hej!

Lite bilder från Kelowna

Som vanligt har Martha alla riktigt bra bilder. Men här kommer mina!!














Hemkommen

Äntligen hemma! Och vilke hemkomst, vilken underbar familj. Barnen var i toppform och jag fick kramar och massa bus (även om några av kramarna var lite påtvingade så ändå), hemlagad mat pasta/tonfisk/tomat i ugn med ost, hur gott som helt. Precis i min smak! Efterätt glass, chokladsås och jordgubbar. Sitter och pratar om allt som hänt, skrattar och sedan tar vi en hockeymatch i källaren hela familjen.

Nu ska jag packa upp. Jag är fortfarande överlycklig över att komma hem till en familj och inte bara ett ställe att bo på. Vi har haft en bra helg, hur bra som helt med andra ord!!!! Och nu ska jag ladda batterierna för en kanonvecka med fokus på barnen och sen i helgen kommer min älskade Sanna :)

Blallhaa

För att komma över saker skriver jag och lyssnar på musik. Hörde låten på radion för några dagar sedan.
Drogar den och förundras över hur texten stämmer så sjukt bra in på livet just nu.


And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now

Another shot of whiskey can't stop looking at the door
Wishing you'd come sweeping in the way you did before
And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now



Imorgon "hem" till Kimbo. Godnatt!

Elsa geeek nr 1

Dagen har inneburit shopping, shopping och mer shopping. Det rullar på och imorgon åker vi hem till Kimbo igen. Tomma Kimob, det känns fortfarande som att alla kommer vara där när vi kommer tillbaka. Usch. Trots allt är jag väldigt positiv till sommaren, nya kompisar, resor till Banff, alla mina nya sommarkläder, fina vädret, spela golf, festa på stranden, elda skit i skogen, mamma och pappa kommer. Det kommer bli en bra sommar!

Ny passar vi flickorna i några timmar och sedan ska tillbaka till Beach houset och korka upp lite öl och sen ev gå ut och dansa lite. För att spä på lite mer lantflicka-stil i mitt liv köpte jag idag en mörkgrön (skogsgrön) sommar väst. Den och min ryggsäck sedan är jag först i kön i töntarnas parad!


Lördag i Kelowna

Vaknade och sprang sedan runt på stranden i våra pyjamasar. Åkte och solade. Shoppade hela dagen (eller mest ögonshoppade), köpte en ryggsäck som jag kommer älska. Herregud, jag har blivit en sån lanttjej från att ha varit den värsta stadstjejen någonsin. Jag som levde i högklackat innan har inte använt dom på fyra månader nu och tanken på att sticka ner mina fötter i ett par högklackt lockar inte alls, inte när jag kan använda gympaskor. Jag klarar inte att vänta i trafikljus längre, eller köra långa sträckor, jag är numera bortskämd med ingen trafik, tomma vägar och gång/5-min körsträcka till ALLT. Jag använder hellre ryggsäck, där allt får plats och jag har den på ryggen än släpar på en kasse eller handväska. Jag sminkar mig inte längre, jag som ängade mesta delen av mina morgnar före skolan att sminka mig. Jag har börjat leta och titta efter väster, sköna jackor, stora shorts, stora bekväma och utevänliga kläder istället för klänningar, paljetter och högklackat när jag shoppar.

Mamma är du stolt? Haha.

Ikväll sitter vi barnvakt till fyra underbara tjejer som inte ens är hälften så jobbiga som min pojkar, haha. Sen går vi nog ut och dansa, med lite mindre vodka i kroppen ikväll.

Kelowna

Okej, vet inte ens vart jag ska börja. Vi hade världens coolaste bilresa, trots en tvåring och en fyraåring, dom kollade på film hela resan. Efter femte timmen stannade vi i tjugo min och åt (då hade jag varit kissnödig sen efter första timmen). Barnen satt alltså helt tysa, stilla utan gnabb och skrik i FEM timmar.

Det är ganska varmt ute och vi bor ensamma i ett stort hus precis på stranden. Igår började vi dagen med att sola, shoppa och äta pizza. Sen var vi ute och dansade så klackarna flög och hade världens bästa stund någonsin. Denna morgonen hängde vi på stranden i våra pyjamasar och tog massa bilder i solen . Härligt värre.

Roliga annorlunda saker som hände igår:

- Jag råkade kasta ett äpple i Marthas huvud (och vi har det på film)
- Vanessa pussade på fel kille i all dimma ute på dansgolvet (åh, vad vi skrattade). Hon märkte inte ens själv att hon hade bytt kille
- Vanessa var "bästa kompis" med alla hon träffade
- Jag och Vanessa dansade av någon annledning upp på en liten "höjd" Martha ser Vanessa ramla in i mig, jag ramla in i alla bakom mig och alla ramlar ner som ett dominotåg på andra sidan
- En av killarna vi var ute med var snarlik grabben på Ica hemma, ett flertal gånger trodde jag att det var han

Fun times!


Kolowna i helgen!!

Pa Marthas dator nu, sa blir ett inlagg utan svenska bokstaver. Imorgon klockan sju aker vi till Kolowna och stannar till mandagkvall. Fyra dagar, Jag, Vanessa och Martha ensamma i ett hus i en stooor stad :) Vi ser fram emot det och det kommer bli sjukt kul.

Sanna har aven bokat sin biljett och anlander till Cranbrook nasta lordag. Sa dom kommande veckorna komma vara fullspackade med bara bara roliga saker!!!

Idag lagar jag och Martha treratters till var familjer. Bruschetta till foratt, huvudratt pommes, stek, svampsas och stekta tomathalvor och efteratt vit chokldmousse med daimkross och varma hallon. MUUUUUUUMS! Sen tar vi fyra dagars semester! Sweeeeeet. Nu over anvander jag utropstecken!!! Bara sa ni vet!!


Engelsk videoblogg



Film från cykling i skogen. Tyckte Declan var så söt när han sprang omkring där. Ja, jag vet att jag fortfarande har en liten knakig engelska ibland.

Bananbröd!

Idag bakade jag bananbröd igen. Är som mjuk pepparkaka med banan i. Otroligt gott och bra snacks för barnen.

Tummen upp!






Leaving day

Kvällen har varit något av det svåraste jag har gjort någonsin. Men det hade inte kunnat blivit ett bättre avslut. Lite regnigt, lite lagom mycket tårar, lagom mycket ord, helt stjärnklart och lite kyla. Det var som en film, det enda som saknades var någon fin "love song" i bakgrunden som "time to say goodbye" annars var det otroligt fint men svårt och sorgligt. Jag kan nästan säga att jag aldrig mött en sån fin kille som Crhistopher Burrows, vi "get a long" otroligt bra. Och det hemska är att det finns inget " ses snart" eller "på återseende". Ha ett bra liv, ta hand om dig,  I really like you, ring om du kommer till Sverige/London" osv var det enda vi kunde säga som faktiskt var sant. Den här dagen har varit så långt bort sedan vi träffades första gången (kanske ska säga att vi har hängt ihop sen min första torsdag efter nyår i Kimberley) men nu har dagen kommit, gått och slutat. Det är sjukt svårt, jag tror inte någon av oss hade räknat med att det skulle vara SÅ svårt. Men som sagt, det hade inte kunnat blivit ett bättre slut, vi hade inte kunnat fortsätta med nått i olika världsdelar och det enda jág kan göra är att hoppas på att vi faktiskt ses igen, någongång.

Ska försöka sova nu, lycka till Elsa, och sen är det vanlig arbetsdag imorgon som för första gången inte kommer avslutas med att gå till "Britts house" (som vi fortfarande kallar det), för ingen bor där längre. Det är tomt och för första gången städat. Det är så mycket jag vill säga, ville säga och ville ha sagt. Men är jävligt glad att jag inte har gjort det. Kanske kommer upp här. Men det som hände var precis alldels lagom och som sagt perfekt. Jag lämnar det där nu. För stunden. Godnatt.










Yellow är från en kväll när VI låg på rygg och kollade på stjärnorna och pratade. högt upp i skidbacken. Vi sjöng "yellow" och skrattade. Åkte sedan pulka ner och gick hem.

Enough om detta nu.
Jag ska citera Winnerbäck "Det är slutet på en resa och börja på en ny för dig, för dig OCH för mig"

Sista helgen med gänget i bilder


Alla bilder är i oordning. Här rakar iallfall en full Dan av sig allt hans hår. Dan har i princip varit full sedan jag kom (i december)och hade förut världens största kaluffs. Men han gjorde det för att tjäna in pengar till en cancerfond och sa att får vi ihop en viss summa rakar jag av mig håret. Och det gjorde han.


Jag var glad i min nya skinjacka och glasögon.


Martha och jag, den obligtoriska toalettbilden på the Edge.


Martha, australiensisk tjej et moi


Just det, jag var uppklädd alla andra var utklädda. Haha. Martha var en liten Easter Bunny!


Andrew, Zane, Ralf och Chris


En annan kille som också rakade av sig håret för cancer. Ralf fångade snabbt upp hans avklippta hästsvansar.


Jag och Chris, som lätt skulle kunna se ut sådär om 50 år. Typisk engelsk gammal man, haha. (ja, han är utklädd)


Yeeehäää, gold digger


Chris gick omkring i mina kläder en hel kväll, han tyckte han var "riktigt het". Stor egot framme igen?


Mitch och Martha :)


Dan före rakningen


Dummie skiing, haha. Det är alltså inte människor...


Kanot på skidor


När allt var slut kastade sig alla barnen av någon annledning sig ut för att samla ihop allt skräp.

Ganska vanlig söndag

Jag har så mycket att skriva men ändå ingenting, är det förståeligt? Förmodligen inte. Vi ska iallafall snart upp till backen och kolla på dummie-skiing. Massa folk utklädda som sedan åker ner för livsfarliga gubb och ramper på skidor. Kan säkert bli kul. Kan va så att jag har barnen ikväll, gör mig inget, ganska skönt. Hoppas på att Christopher kommer hit och gör mig sällskap ett tag isåfall. Saknar söndagarna på The Edge med diverse Kareoke och massa trevligt sällskap, dom har flyttat det till nån dag mitt i veckan nu. Kan inte löna sig.

Annars händer det inte jätte mycket. Är för trött och lat för att göra nått vettigt. Barnen har sockerkickar och springer runt som duracellkaniner och skriker/är glada /skriker/ är glada. Jag småfryser lite och funderar på en tidig kväll ikväll (eller kanske inte).

På onsdag åker alla, Chris, Zane, Andrew, Frenchi, Charlie. Det är fortfarande några folk som stannar, men det är dom viktiga som åker. Det kommer bli tungt, mycket tungt. Men ska glädjas över att det är vår och allt går mot ljusare tider. Jag ska börja spela golf, gå med i en golfklubb som träffas varje torsdag och spelar och äter mat. Det låter mysigt, lite Desperate Housewifes över det där.



En saknad Brittney

Någon med för stort ego?


Vaknade med detta på min arm imorse. Smsade Chris och frågade vad i hvete han hade gjort (ungefär).
Hans svar var ungefär " aa men det kändes som en jätte kul ide igår kväll".
Haha, det kunde ju faktiskt varit värre. Jag bara ber till högre maktern att det inte är en permanent penna.


Stenåldern all over

Vad gjorde man före internet och mobiltelefoner? Eftersom min telefon inte funkar, verken att ringa till, på eller skicka sms till, från är jag helt utesluten från allt socialt umgänge som pågår här i Kimberley just nu. Ingen kan nå mig och jag kan inte nå dom. Fick iallfall tag i Martha för ett tag sedan (från hemtelefonen) så ska upp och möta alla för lite lunch och en kall (kanske) uppe i backen. Sista skidhelgen sedan stänger dom ner, tjoff och hej så är skidor, skidåkare och liftjobbare borta. Tråkigt värre när min engelska vän är en väldigt bra kille, som jag för en gångs skull inte stör mig på, haha. Aja, dags att göra sig redo. Och solen börjar titta fram så smått, det blir nog en bra dag. Ikväll vankas festligheter och dans. Sista lördagen innan alla åker så jag hoppas på en kväll där alla är med!

Ciao!


Lördag, påskafton

Idag är påsk och jag hade gärna varit hemma. Jag hade gärna fått ett påskägg med massa lösgodis i, gud vad jag saknar lösgodis och den hemska äcklad-känslan och illamåendet efter en stor påse. Jag vaknade nio tiden idag, sen kom det en unge och satte på en leksak utanför min dörr och gick. Sången som kom ut från leksaken bara upprepade sig och upprepade sig, fick till slut nog och gick ut och stängde av den. Vaknade även snorig som bara den, vet inte om det är för att jag är lite allergisk eller påväg att bli sjuk.

Igår var jag som sagt bara hemma. Mycket tack vare att min telefon inte fungerar och mina kompisar inte har internet. Jag var helt oanträffbar med andra ord, ganska skönt men konstigt med en tyst telefon faktiskt. Ska nog inte upp till skidberget idag heller, även om det är Spring splush och allt det där, är verkligen inte sugen på att åka mer skidor nu och det är inte ens sol och skönt ute (så man kan inte riktigt sitta ute med en öl och njuta heller, som vi gjorde på beerfest).



Sanna kommer!

Jag har inte varit gladare över att se en svensk någonsin. Om två veckor kommer Sanna hit, det är bestämt nu! Och för att inte oroa mamma så komma jag isf hämta Sanna i Banff och ev kommer Patti följa med om väglaget är dåligt. Haha. Jag som trodde att dom var så coola med allt, den gick jag bet på. Men det kommer gå bra och det viktigaste är att Sanna kommer och hon kommer bo hos mig, i min säng och prata massa skit (som förr i tiden) i fyra/fem dagar!!!


Swimming

Igår var vi på the edge igen. Shane Philips spelade, en gammal, kort, vithårigt gubbe som spelar på tre didgeridoer, trummor, gitarr och keyboard samtidigt. Det var drag och vi var fulla! Idag som jag till ett (ooppps), sen åkte vi skidor och nu ska jag iväg och simma med några sexton (möjligen) sjutton åriga tjejer. Fun!

Easter-bitches


Någonting mina utländska vänner i detta land älskar att höra om är Svenska högtider. Dom skrattade så dom grät åt när jag demostrerade hur vi dansade som grodor (med öron, svans och koakakakaka) runt ett blomträd (som symboliserar ett manligt könsorgan och befruktsamhet) med fina sommarklänningar och blommor på huvudet. Och sedan äter rå fisk, dricker ren vodka och sjunger sånger.

Eller att vi har någonting som kallas niggerballs (negerbollar).

Nu har vi tagit det steget längre. Igår berättade jag historien om påsken. Vi klär ut våra barn till Easter-bitches! Vi sätter en sjal på huvudet på dom, målar stora röda fräknar på deras kinder, sätter på dom en old fashion ful blus, ett förkläde och kängor. Sedan ger vi dom en kvast (som dom kan flyga på) och en korg. Sedan går dom från hus till hus och delar ut påskpresenter och får igengäld godis i deras korg. Gissa om folk skrattade. Mitt mål är att denna helg försöka göra ett "Swedish Easter-bitches party" där alla klär ut sig som påskakärringar och sedan dricker vi. Jag tvivlar stark på att det kommer genomföras men jag ska göra mitt bästa.

Och btw. Glad påsk och allt det där.



Nästa lektion valborg eller kräftskiva.







Get low

Denna låten kommer alltid påminna mig om Martha och Britt. Dom spelade den första kvällen jag träffade dom (och har gjort varje festkväll sedan dess), jag som hatar sådan musik höll på att dö av 1. texten som är allt annat än barnvänlig 2. att dom kunde hela texten och 3. att dom verkligen gillade låten!!

Haha. Idag gillar jag den faktiskt. "skii skii mother fucker ohhh skii skii got damn".



Den suger. Ja. Jag vet. Men den kommer alltid påminna mig om nått bra!

Senaste dagarna

Okej, ska försöka sammanfatta senaste dagarna. Resan hem gick bra, jag lyssnade på sommarpratare på min ipod, Alex Schulman, Morgan Alling, Nour som var helt underbara allihopa och sedan Laleh som jag var tvungen att stänga av efter 20 min, den människan måste ha jordens segaste röst och flummigaste sätta att prata på.

Sedan var det konstigt att komma hem till ett hem som inte är hem, om det är förståeligt? Det är mitt hem men inte mitt riktiga hem. Var i alla fall otroligt skönt att sova i min säng igen (har jag sagt att det är den skönaste sängen jag någonsin haft?). Ethan sov till tio dagen därpå, dom slappade i sängen ett tag och åt frulle. Sedan gick vi över till Britt och co för lek, tills Britt lekte lite för hårt med Ethan och vi var tvungna att gå hem, haha. Ethan var världens bästa barn igår, vi har verkligen kommit varandra närmre, han till och med ger mig en kram ibland. Det gör så gott i mitt nanny-hjärta.

På kvällen firade vi som sagt av Brittney. Mycket sorligt och många skratt. Jag drack inte en droppe, vilket aldrig har hänt innan på en fest hos Britt (har inte druckit på två veckor nu, känns skönt). Jag gav Britt och Martha varsitt halsband från Vegas, så vi alla har likadan och kan tänka på varandra. Jag fick en använda, svettig tröja som det står Torontos Lacross Women på. Har jag sagt att jag älskar den flickan?

Det enda jag fick höra hela kvällen var ”hur brun jag är”, du är gruppens neger nu, och yooo niggger. Jätte kul, ja, jag blir brun. Can’t help it.

Idag började dagen bra. Tills Ethan hade världens störta bajs incident. Bajs överallt, gråt, skrik. Jag är så lugn, mamma jag är så stolt, ingen panik, inga tårar, ingen höjd röst. Det är bajs överallt och jag har en ungen som skäms och gråter helt hejdlöst och vägrar låta mig hjälp honom. Men jag är lugn och jag fixar det!!!! In i duschen, torka massa, trösta barn och hittar på en historia om att jag gjorde nått liknande när jag var liten. Bajs på handukar, pyjams, papper, dusch, sängen och kroppsdelar. In med allt i tvättmaskinen och skrubba gråtande barn rent. Sedan tvättade jag mina händer i tio minuter under kranen.

Sedan tog barnen 2 h på sig att bli färdiga, äta frulle, borsta tänder och klä på sig. Jag som är världens snabbaste människa, allt går snabbt, hela tiden. Jag har fått världens segaste barn, men vi hade tid idag så det gjorde ingenting. Dom fick vara sega.

Jag tvättade händerna igen. Fortfarande bajsluktande.

Sen åkte vi till Martha och lilla E, barnen lekte jätte bra. Martha gjorde sitt bananbröd igen (mer som mjuk pepparkaka med banansmak) och jag åt tills min matbebis kom fram igen haha, jag måste vara laktos överkänslig eller nått. Declan la även en jätte bajs som gjorde min dag ännu brunare. Jag tvättade händerna. Ännu mer bajslukt om det är möjligt. Sedan åkte vi hem.

Vi åt tacos, pratade om dagen och allt bajs. Jag lånade Pattis medicinboll och körde 40 min core och rumpa. Sedan sprang jag en runda. Tog en lång dusch och smörjde in mig två gånger med olika lotion. Bajslukt äntligen borta.

Nu tvätta lite, städa och sedan sova. Tror jag har fått med allt. Slänger lite bilder på mina älskade tjejer från igår.


<3


Våran hand-dance


Kimbotjejerna <3

Det skrattades mycket åt min uppsvällda mage, det såg verkligen inte normalt ut. Martha försökte få det på bild.


RSS 2.0