Britt is leaving =/


Järngänget!

Bara slänger in ett snabbt inlägg. Ska skriva mer detaljerat imorgon.
Klockan är tolv här. Vi har firat av Brittney som åker imorgon.
Jag svär, har aldrig träffat en coolare och härligare tjej med mer humor.
Jag kommer sakna henne så mycket.
Men som något as sa...

"That's life. Stuff like that happends."

Ojh vad det stackars aset har fått höra det efter det kom ur hans mun.

Jag har haft en "food baby" (när magen sväller upp och blir hård och ser gravidaktig ut efter man har ätit för mycket) och alla skrattade gott åt min mage som såg ut att vara i andra, tredje månaden. Sen gick jag hem, gick på toa och den försvann. '

Nu kollar jag på 2 1/2 men som någon så snällt skickade med mig innan jag åkte :) Och ska trycka i mig lite choklad (som plåster på Brittney såren), även fast jag har borstat tänderna. För jag är vuxen och kan göra precis vad jag vill, underbar känsla, haha.

Night folks!

Chris bilder från


















Sista dagen i USA

Vi började dagen med att gå ut och äta frulle. Jag valde pannkakor med björbärssylt och grädde, bacon och ägg + kaffe. Sen ville jag spy i flera timmar efteråt. Efter det la jag mig vid poolen i 4-5 timmar och riktigt brände mitt fett. Gick ut och sprang en runda (drygt 30 min), la mig sedan i eftermiddagssolen på altanen och läste min bok och drack en öl. Gick sedan ner till gamlingträffen (igen), men herregud vilka underbara gamlingar om jag har hälften av den humorn och energin när jag är gammal ska jag skratta mig lycklig. Dom hade bocchi (?) turnering, blandning mellan bookia och boule och avlsutade med hemmagjorde hamburgare + potatissallad. Jag åt mig till en matbebis och avslutade med en öl.

Hem och stuva (bokstavlig talat) ner allt i resväskan, vill ha med allt hem men det verkar tyvärr omöjligt. Varför varför varför packar jag alltid för mycket??? Så lämnar en stor kasse med kläder (dom gamla) och en ryggsäck med skor och lotion m.m. som morfäräldrarna tar med hem om cirka två veckor.

Nu kollar jag på Titanic och dricker vatten. Ser inte riktigt fram emot alla bilfärder och flygresor imorgon men när det är gjort är jag äntligen tillbaka i mitt älskade Kimberley.



Lite skillnad mot mina helgfrukostar hemma. Oh, saknar svensk mat nu haha!

Påtal om skolan så kör vi några gobitar från sista terminen


Anna blir i vanlig ordning trackad och nerputtad vid sofforna


Sigge, en vanlig lunch. 10 cheese. Äter fem, bajspaus och tar sedan resten.


Av någon konstig annledning fick alltid Martin eller Anna sitta i bagaget när vi åkte bil någonstans. Här var det Martins tur.


Kalle berättade en gång i förtroende att han blev kallad för Karl-Oskor svamp när han gick på dagis och började gråta. Vi skrattade så vi grät. Några veckor senare prövade han min mössa och se, en äkta Karl-Oskar svamp.


Jag blir kastad i en papperskorg...mindre kul när man själv är utsatt haha


Simon kallades Sumpen (lång och konstig historia) under gymnasietiden. jag med min underbara humor gjorde honom här till en äkta Sump-Älg.


Jag med min underbara humor framme igen. Tror det var efter min eller Carros magsjuka.


Anna blir intvingad i bagaget.


Hon gillade trånga utrymmen dock


Sen stängde vi och gick ;)


Sumpen fixar ett G i svenska, med putande rumpa


Jag visar att jag kan skela med ett öga och kolla rakt med det andra.



Vilken underbar tid och vad underbart att den är över, haha!

Tillbakablick

Jag läser min gamla blogg. Tre år nerskrivet, precis allt, varenda tanke och alldels för privat men helt undebart rolig, sitter och skrattar år mig själv. Aja, för ett sagt ett år sedan stog det:

Mats i min klass är underbart oförutsägbar, han har ett krull som inte ens Jesper Hallbergs könshår kan slå och ett stort hjärta. Idag när vi skulle till lektion skriker Mats till någon gamla kompis, tror jag, eller bara rakt ut (fattade aldrig riktig):
- KÖP ALDRIG EN GRAVID HÄST!
Hela klassen, eller okej halv eftersom resten skolkade för dagen, tittar på varandra och fattar liksom inte riktig vad som händer tills vi börjar as garva. Senare utanför klassrummet får jag en sjuk skrattatak när Mats böjer höften och knäcker fingrarna samtidigt så det ser ut som hela han höll på att spricka. Jag kan inte sluta skratta och tårarna rinner i samma veva börjar Mats föklara varför man inte ska köpa gravida hästar:
- MEH, DÅ FÅR MAN JU BETALA FÖR FÖLET OCKSÅ!
Jag har skrattat åt detta i timtal nu....

Och jag minns denna dagen. Skrattade till lärarna sa till mej på skarpen, var tyst, började tänka på det och började sedan skratta helt hysteriskt igen. Detta pågick hela dagen, varje lektion och fortsatte mer utspritt resten av veckan. Mats är nog en av dom roligaste personerna jag har träffat i mitt liv, det finns ingen som jag känner med färre gränser än en människan. Gud, gymnasiet och BF, vilken underbar tid. Massa skratt i korridoren mest hela dagarna (mycket åt (och med) Mats också).

Som den gången hela klassen faktiskt var tyst (eller ja, halva för resten skolkade) , tror vi satt och låtsades läsa något men egentligen satt vi och lyssnade på en trög tjej från tvåan ute i korridoren som satt och läste i körkortsboken. Det lät ungefär såhär " Men asså väggrenen, är det när man kör på vägen eller utanför vägen, eller är det den där lilla filen bredvid vägen" " Men asså december, är det verkligen vinter? Ska men sätta på vinterdäcken då?" Så höll hon på och alla var tysta och småfnissade. Utom Anna Rydberg som plötsligt vrålar ut "Är det någon som har smakat dom nya Magnus glassarna??? " Jag minns stunden, alla liksom tittade upp, vände sig mot Anna, tittade på varandra och sedan tillbaka på Anna. Allt stannade upp en stund innan alla började as garva. Jag tror till och med Ulla framme vid katedern drog på smilebanden.

Jag skulle kunna hålla på i evigheter men vet inte om man förstår det roliga i det om man inte var där. Men vet att jag har några BF läsare iallafall och ni kan ju skratta åt dom underbara gamla minnena. Ska försöka leta fram några fler underbara blogginlägg från förra bloggen som vi kan skratta åt.

Lördag i St George

Okej, dagen har varit underbar. Misstänker att man måste ha sina dålig dagar för att uppskatta dom bra dagarna mer. Sen är det kanske som pappa sa " sen är du lite känslig också Elsa". Ja det är jag, för sånt, jag är inte van och jag skojar inte, allt, precis allt blir dubbelt så hemsk när du är hemifrån.

Vi shoppade iallfall idag. 2 1/2 h på ett köpcenter. Sedan hem, slängde i oss mackor från Arbys till lunch och sedan knallade vi ner till poolen. Där låg jag, som en död fisk i solen i 3 timmar. Sen var jag brun. Var ensam en timme medan familjen shoppade skor till barnen, dom var så stolta när dom kom hem. Ethan hade grön/svart/vita Puma (han älskar grönt) och Declan hade silvriga Nike, som han vägrade ta av. Han är nästan mer skogalen än Carrie Bradshaw om det är möjligt.

Middag, uppvärmd mat som var ganska god och mint glass på det. Sedan åkte jag och Chris tillbaka till Hollister för ännu ett varv (skojar inte världens bästa affär, typ surfstils kläder) och fick med mig ännu en kjol och en t-shirt. Försöker nu att hitta nått att se på tv, jag har mer än 50 kanaler men det är fan inget bra eller vettigt att se. Inte ens nån dåliga såpa eller serie.

Läser också på kommentarer att Ossian har hoppat helt galet högt i höjd. Blir glad och önskar att jag hade fått vara där. Dom är så duktiga mina små kusiner och dom kommer lyckas med vad dom än vill göra. Så jag avrundar här med ett stort Grattis till Ossian :)

Dagens shopping - no more black!


T-shirtar. Roliga, färgglada och dom gör mig otroligt glad! :D haha


Två linnen, det ena med ett kryss i ryggen och det andra med en liten rosett där framme. Båda från Hollister, världens bästa, coolaste butik.


En skojrt/tunika (från hollister) och en vanlig skjorta


Två strandklänningar, svarta från Billabong med fin rygg (kryss/rosett) den andra raainbow.

Cool kortärmad huvtröja (Hollister) och fint vanligt aprikosfärgat linne.

Jag är glad!


Inget bra inlägg

En av dom värsta dagarna sedan jag kom. Jag vet inte varför egentligen, för ingenting har med mig att göra. Allting blev fel för familjen idag. Det blev bara för mycket och otroligt påfrestande för mig till sist. Mådde dåligt över allt och ville bara hem. Grabbade tag i en handuk och bikini och bara gick när Ethan i ren frustration spydde ner soffan, pappa och golvet. Kom tio meter utanför dörren innan jag bröt ihop, tårarna sprutade i tjugo minuter, kunde inte hejda mig (är otroligt tacksam för att ingen råkade öppna dörren) tog sedan en promenad. Satte mig på min handuk, maskerad mig med mina solglasögon och en luva och bara satt och tittade ut över St George. Hade det varit en film hade kameran cirkulerat runt mig och utsikten medan någon otroligt sorglig sång hade spelats.

Gick sedan till jaquzzin, var ensam i några minuter tills fyra familjer med omänskligt många barn störtade in. Tillbaka till lägenheten där ung ***** står med godis i handen och med leenden på läpparna. Tusen arga tankar, svar med leende på läpparna och inte på rummet. Nu ligger jag i sängen framför filmen Den där Mary och ska försöka sova. Jag har nackspärr på vänstra sidan, huvudvärk efter gråt och magont som har hållt i sig sedan igår kväll. Jag har hemlängtan, längtar efter mammas lukt, pappas armar, Davids röst, Dennis skratt och kramar, Linns goda råd, Lisa och Fias alltid lika uppmuntrande sällskap och Albin, Kalle, friidrottstjejer, Sanna och alla andra jag känner.

Jag kan inte förklara varför jag har sådana här dagar. Jag vet inte varför, dom är inte många men plopp så dyker dom upp och allt som har hänt idag gjorde det inte bättre. Det var en såndär dag när man inte vet om man ska skratta eller gråta, min kropp valde gråta idag. Kan inte hjälpa det.


Att resa med barn är INTE semester


Ser ni hur sliten jag ser ut ?

Aupair frågor och svar

Jag tog mig friheten att svara på Carros läsares frågor om Au Pair livet.
Här kommer min uppfattning. 

Hur blev du aupair?
Jag bestämde mig en dag i oktober/november att jag ville åka någonstans. Två veckor senare var min resa bokad och klar. Jag tror på spontanitet och att allt ska gå så fort som möjligt. Varför planera när du inte måste. Ofta blir planerade saker för mycket för mig då jag bygger upp barriärer av förväntningar som iden sedan inte når upp till. Vill du åka så åk.

När blev du aupair?
Jag kom hit 28 december 2009. Eller eftersom Calgary flygplats förstörde hela min resa kom jag dit tidig morgon 29 december. Och var sedan jetlagad i två veckor, somnade sex på kvällen och vaknade fyra på morgonen.

Vad kostar det att åka?
Alla dina sparpengar +l lite till. Det är inte billigt att flyga över atlanten/stilla havet eller vad du nu ska. Inom Europa kan du dock komma billigt undan och flyga med Ryan Air. Min flygbiljett kostade 12000-14000 tur och retur och den är ombokbar. Rekommenderas ifall någonting händer och du vill flyga hem snabbt utan att behöva betala ännu mer pengar. Se till att ha sparpengar med dej, du vill inte snåla när du är borta.


Var det svårt att lämna Sverige?
Ja, om du inte kommer till en öm och varm ny familj som blir din egen. Hade jag inte träffat alla mina kompisar första veckorna vet i fan om jag hade stannat kvar överhuvudtaget. Man vet inte riktigt vad man lämnar förens man kommer dit man ska. Hemlängtan går i perioder, vissa dagar/veckor ingenting sedan någon kväll kan man höra en låt eller se en film som påminner en om hemma och så är man igång med en stor gråtfest i sin ensamhet. Träffa andra au pairer och prata med dom om din hemlängtan, alla är i samma sits och alla har haft riktigt hemska dagar. Stötta varandra!

Likheter/Olikheter med Sverige?
Allt. Inget är som hemma, varför? För att du inte är hemma. Allt är annorlunda, språk, mat, tider, regler, rutiner. Du lever med en helt annan familj och det vet man ju sedan man var barn att ingen familj är som din egen. Förbered dig på en enorm omställning och sedan dubbla det. Min familj äter till exempel inte lunch, det innebär att dagar då jag inte är ensam med barnen kan vi gå utan mat i cirka 6-8 h lätt, andra au pairer har helt andra uppfostringsmetoder än vad man själv har och vissa gör alldeles för mycket jobb (mer än överenskommet). Det gäller att gilla läget.

Tips:

- Lämna inget ouppklarat hemma, tro mig det kommer inte lösa sig eller bli bättre bara för att du flyttar
- Har du mycket skinn på näsan, jobba med pojkar (då det är en miljon gånger mer stimulerande, men jobbigare) är du lite klenare och flickigare, välj då flickor. Om du är smart, ha inte mer än två barn heller.
-  Se till så du får eget badrum, det kan verka okej att dela badrum med familjen eller barnen medan du sitter framför dator i Sverige. Du kommer ha så mycket med familjen att göra att du behöver den spacen att kunna bajsa utan att kliva på en miljon Bamsetandkrämar, badankor m.m när du kliver in genom toa dörren.
Skaffa tidigt rutiner med dom nya barnen
Sätt också gränser och sätt ner foten det första du gör. Dom kommer testa dig, visa att du inte tar skit. Annars kommer du ligga risigt till dom kommande månaderna.
Försök förklara för familjen saker som är annorlunda hemma, be om saker du vill ha. Lev inte i det tysta, det kommer äta dig inifrån och ut.
Gå på så mycket lekdejter eller barnträffar som möjligt. Ju mer du slipper vara ensam med barnen desto lättare är dom stunderna när du är det
Ha dator med dej. Om du inte vill rymma helt från alla i Sverige de vill säga. Det är enda sättet att komma i kontakt med hemma, det går inte ens att göra ett ”mottagaren betalar samtalet” till Sverige från telefonkiosken. (Ja, jag har försökt. Klockan tre en natt när jag gick hem från puben och hade hemlängtan). Du vill inte heller att någon av misstag (om du använder dig av familjens dator) klickar in sig på kissies blogg, du lär få frågor efter det.
Tänk inte så mycket på vad du packar, ta med sånt du gillar hemma och använder. Ett plagg kommet inte bli snyggt eller användas mer bara för att du byter kontinent. Det jag ville säga var egentligen att, vad du än packar kommer du packa fel saker. Köp nytt istället.
-  Lyssna inte så mycket på hur andra har haft det eller min kompis kompis var med om detta. Åk och skapa sedan din egen bild av situationen. Som sagt, alla familjer, länder är annorlunda.


Sweet


En lista om mig (för jag har verkligen inget bättre för mig)

Fullständiga namn: Elsa Kristina Salomonsson

Ålder: 20, om lite mer än en månad

Smeknamn: Just nu, Sweden. I skolan, Korven. Hemma, Tussen.

Bor: Just nu i Kimberley BC, Kanada

Länder jag har besökt: Sverige, Danmark, England, Tyskland, Slovenien, Italien, Kroatien, Grekland, Turkiet, Spanien, Irland, Kanada, och USA. Har också tillbringat 9 h på en flygplats utanför Paris.

Familj: Mamma, Pappa och husdjuret, oj förlåt, bror David + alla närmsta vänner och släktingar. Och just nu en kanadensisk familj bestående av Chris, Patti, Ethan 4 år, Declan 2 år, Nana, Papa och Martha.

Detta gör mig riktigt glad: Att stå på ett dansgolv/scen med mina närmsta vänner och sjunga med /skrika med i en bra låt och bara tro att man äger världen för en stund. Eller att sitta runt ett bord fullt av vänner på Krögers en varm sommarkväll och dela på en ölhink. Att komma hem när man varit borta. Att se nya platser. Att lyckas med saker. Är jag en livsnjutare eller vad?

Detta gör mig arg: En tom mage (höhö). Folk som ljuger eller inte står upp för sig själva. Folk som är elaka utan anledning (det är alltså helt okej att vara elak om du har en bra anledning). Blondinbella och Kisse (not to myself, sluta läs bloggarna).

Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Jag tror hela 2006 var ett försök till lögn, sen vet jag inte hur mycket dom köpte. Sen är det ju skillnad på ljuga och ”inte berätta allt”.

Har dina föräldrar någonsin ljugit för dig? Haha, mamma var nog expert på det när jag var yngre. Eller är det sant att att du såg tandtrolls akuten köra förbi dig på Ölandsbron?

Vem har du en liten crush i? Ethans simlärare, endast för att han har likadana glasögon som jag. Gissa vem som ska ta med Ethan och simma nästa gång, har dealt med Patti.

Vad drömde du inatt? Jag drömde att jag var gravid men ville göra abort men det var försent. Jag var så ledsen att mitt liv var slut när jag väl födde en liten pojke som jag döpte till Leo. Vaknade med 200 i puls haha!

Snyggaste läraren du har haft? Vi var alla döds förtjusta i Fredrik när han började. Sen hade vi sjukt snygga praktikanter på gympan ibland.

Vad är det första du göra på morgonen: Tänker en miljon fula ord om varför jag måste gå upp

Har du någonsin testat droger: Nej, aldrig!

Kan dina föräldrar lita på dig: JA! Jag är faktiskt mycket skötsam (numera)..

Beroende: Inget större alls, solen kanske haha! Mitt morgon kaffe. Går lite i perioder. Beroenden som tuggummi, glass, ost m.m. försvann när jag kom hit.

Närmsta planerna: Stanna i Kimbo några fler månader. Har nya planer nu, ska bara diskutera dom med mamma innan dom görs offentliga.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut! Eller kärlek och kärlek, men en stor attraktion.

Drömmer du mardrömmar? Har inte haft en riktigt mardröm på flera år. (Ska vi slå vad om vad jag kommer drömma om inatt nu?)

Hemmafest eller krogen? En låååång hemma/förfest och sedan en låååång natt/tidigt morgon på krogen

Vad är du rädd för? Att folk som står mig nära ska dö, ormar och stora maskotar

Detta gör jag när ingen ser: Petar näsan, sjunger (om ingen hör) och går omkring i för lite kläder

Vad är du allergisk mot? Damm, kvalster, pälsdjur och lite pollen

Antal hjärtan som har brustit på grund av dig? Haha, misstänker att det är många. Mig själv kommer alltid först!

Bloggar du läser: Katrin Z, Alex schulman, Fotbollsfrun, Linns, Carros, Lisas, Egoinas, Spiderchick, Style By Mats, Stureplans vackraste, Calle Schulman, Lotta Gray, Yimmys Yayo (nästan varje dag). Lite mer sällan: Kisse, Blondinbella, Dessie, Paow (blir arg och lovar mig själv att aldrig göra det igen), avlutar sedan med falsk sanning. Inget jag pratar högt om dock…

Bra egenskap: Glad och lätt till skratt. Jag är snäll och har ett (numera) otroligt tålamod

Dålig egenskap: Kan ha väldigt kort stubin ibland (men vem har inte dåliga dagar liksom?), säger ibland lite väl mycket om vad jag tycker och vice versa, är ibland för tyst om saker. Känns som jag måste hitta något mellanting.. Kan inte heller diskutera när jag är arg, går hellre därifrån.

Fem sånger du kan hela texten till: För dig, Winnerbäck, Don’t stop believin – Journey, Mannen i den vita hatten –Kent, Öken- Robert Broberg och Handens fem fingrar – Lisa Nilsson.

Så raggar du? Jag är självraggande så jag behöver inte ragga ;)

När kräktes du senast? Efter våran ”flip the cup turnering” för några veckor sedan var vi några stycken som tillbringade ett tag på toan. Det är en farlig lek, inte att rekommenderas.

Är det lätt att förföra dig? Om ditt namn är Ryan Attwood, Edward Cullen eller Brolle Jr så ja. Annars får du jobba lite hårdare

Topp fem text rader:  ”Ni kan skratta om ni vill, håna oss vi rör oss ni står still”. ”If it makes you happy, it can’t be that bad”. ”You're asking me will my love grow, I don't know, I don't know. Stick around, and it may show”  “Jag skakar av all denna meningslöshet, jag förstår bara det som är vårt”. ”Don’t stop believin , hold on to this feeling”

Filmer jag kan se om och om igen: Titanic, Twilight, Forest Gump, Eurotrip bla.

Vad använder du för lipsyl? Försvarets hudsalva och Rosebud

Vad gör du om tio år? Har förhoppningsvis avslutat någon form av studier, har sett det mesta jag vill och lever med någon jag tycker mycket om


Bryce Canyon - Onsdag

Idag var vi och kollade på Bryce Canyon. Det var dock för mycket snö där uppe så det blev inte mycket hajk, mest tittande. 2,5 h bilresa och 3 h hem, världens längsta dag. Avslutade med Drive in hamburgare och glass haha. Detta är mina bilder, ska försöka stjäla några från Chris också, han får med hur fint det egentligen är mycket bättre än mig, men dom kommer senare.





























Bilder bergsklättring tisdag (och lite gocart)

Hade inte tid att lägga in bilder igår. Men vi besökte Snow Canyon (eller liknande) och klättrade upp för ett livfarligt (eller inte) berg. Låter bilderna tala för sig själva. Bra bilder är tagna av Chris, lite sämre av mig.
















































Måndag

Gick upp halv tio, var väldigt trött efter den sena hemkomsten från Vegas. Vet inte ens vad klockan var, det skiljer en timme mellan Vegas och här så man blir jätte konstig av att åka fram och tillbaka över en tidslinje, man vet tillslut inte vad klockan är. Chris, Nana och Papa var redan ute och spelade golf. Patti tog barnen till lekplatsen. Jag var ensam!!!

Jag tog en kort joggingtur, 20 min och sen packade snacks, handuk, bok och ipod. Parkerade mig i en solstol vid poolen och där låg jag. Tre timmar. Vände mig som en pannkaka fram och tillbaka, läste mer än 100 sidor i min bok, lyssnade på ipoden och sov, flyttade stolen i takt med att solen flyttades och svalkade mig i poolen.

Sen tillbaka till lägenheten, jag och papa gick till poolen igen med Dec och Eth. Sedan grillat, potatis och sallad + glass till efterätt till middag. Livet kunde varit värre mina vänner, mycket värre.

Varm dag idag, ingen vind. Likt Greklands värme, dock blir kvällarna fortfarande kalla när solen går ner. Min näsa har blivit lite röd, som vanligt, annars har min kropp tagit en fin gyllenbrun färg som jag planerar ska bli brunare i takt med att veckan går.

Har kollat på Katrin i vakna med the voice, tyra och bella show + alla bloggar. Har hunnit med så mycket på en dag som jag har velat göra i en vecka.

Klockan är nio och jag planerar att slocka snart. Det får man göra när man är på semester!

Bilder Vegas del 2






































Bilder från Vegas del 1






















Bilder från Pattis kusins hus


Okej, så vi började resan hyffsat tidigt det tog oss i 1,5 h i bil med massa lekar och musiklyssnande. Vi kom Fram till Pattis kusins, eller syssling egentligen, hus. Hon bodde som i en dröm i Las Vegas med världens finaste hus, lite så min Au Pair dröm hade varit att hamna i ett sådant hus med en sådan familj. Hon hade man och tre barn, två pojkar i ålder 9-13 tror jag och en liten flicka, McKenzie, 4 år. Detta är ders bakgård, världens coolaste klätterställning och...

Pool och Jaquzzi, solstolar, golfputtsbana och grill, bar m.m


Jag och världens tjejigaste tjej, mckenzie


Skalpaddor och ödlor i akvarium. Declan var faschinerad av skalpaddisen


Två stora vita stadsjeepar och en stor svart truck, glänsande. En gammal veteran bil och en HD. Två motorcyklar till pojkarna och en uppskö av cyklar, inlines och kickbikes


Declan älskade alla tjejsaker!


Isglass


McKenzies rum, allt i rosa och allt specialldesginat


Mellan killens rum, pirattema


Vardagsrum och kök


Kök


Biljardbord

Deras hus får ett eget inlägg, jag var sjukt imponerad. Kändes som att kliva rakt in i ett OC avsnitt! Vi åt lunch (köpta baguetter som dom slicade upp, köpt pizza-uppslicad, ice tea - hemmagjort och chips i stora skålar. Allt var så amerikanst och allt var perfekt. Sen åkte barnen hem och vi, jag, Chris och Patti tog oss in till Vegas..


Dagens inköp i bilder


Jeans shorts


Chinos shorts + Jeans shortsen (igen)


Svart tubklänning och blå vardagsklänning, perfekt för sommar med barnen


Nike Air jogging skor. Lätta somfjädrar och mjuka men med en stabil bakdel. Coooomfy!

Allt för 1000:- Love Outlets


Dagens bilder


Utsikt från vårat resort


Mer utsikt, jag sitter med hakan nere vart vi än åker. Känns som på film.


Vi åkte på gamling fest till ett annat resort. Rena rama paradiset. Tog bilden för att visa "california here we come" känslan.


Utsikt från några kompisar till morföräldrarnas lägenhet, på det andra resortet.


Fiskbuffe, fiskarna från Mexico..håller tummarna för att inte bli magsjuk imorgon (haha), massa sallader och annat gott. Efterätt, glass, jordgubbar med Baileys on top! Mummma! Klockan är halv nio, vi har precis kommit tillbaka och nu ska vi nog ta ett hottub ute innan sängen.

Imorgon Las Vegas....HELA DAGEN OCH HELA KVÄLLEN (och kvällen bara jag, Patti och Chris - barnfria)!!!

Dag ett, semester

Okej, så lägenheten är underbar. Hela stället är underbart, mamma, tänk dej Spanien resort aktigt fast 100 gånger finare, fancyare och större. Uppvärmdpool, kall pool, hottubs, barnpool, innepool, tennis banor ute/inne, raketball, lekplatser och basketbollplaner. Mitt ute i öken och imringat av rödaberg. På morgnarna och kvällarna är det lite kyligt annars är det jätttte varmt (lagom varmt) linne och shorts väder. Perfekt.

Vi har shoppat idag, köpte ett par NikeSkorAir att springa i (så kan jag använda mina gamla att gå upp i bergen, dom blir röda, och leka med barnen. Hittade också jeans shorts, chinos-shorts, klänning och tubklänning. Jag är nöjd. Nu ska vi äta mat med alla andra gamlingar här. Jag trivs, njuter och mår så bra. Tänk vad lite sol kan göra?

Vegas by night

Bara ger er ett livstecken. Vi har ställt fram klockan en timme, till, så nu skiljer det då bara 6 h hemifrån? Vi har precis anlänt och jag har hittat trådlöst internet, vet inte hur mkt jag kommer kunna använda det men hoppas på det bästa. Det är ingen lägenhet, det är ett jävla slott dom bor i haha. Jag har eget rum. NU ska jag sova.

Night folks!

Snor

Jag nös nyss så hårt att det flög ut snor i min näsa och landade på andra sidan rummet, ca 1,5 m. Fatta vilken jävla fart det snoret hade, har aldrig varit med om nått liknande...


Frågan är ju om man ska försöka lokalisera snoret och torka upp det eller göra som en liten Kinder Suprise av det och liksom bara överaskas någongång närsom...


Det var egentligen allt jag ville säga för tillfället.


En annan snubbe som också nyser rakt ut..

Igår firade vi St Pattys day


Mer bilder kommer sen!

Helt vanlig tisdag

Magontet hållet i sig, tyvärr. Vet inte riktigt vad det kan vara, en blandning mellan girls problems, träningsvärk (ryggen) och lite matsjuka tror jag. I dag var pojkarna och jag hos Martha+barn, vi bakade en chokladtårta med grön glasyr på (för St Patriks day imorgon).

På eftermiddagen försökte jag lära Ethan månaderna, gick åt helvete....sen kom Patti hem och sa att han kunde dom. Ungen satt och drev med mig /spelade dum i en timme...sista gången jag gör det med honom.

Sen tog Jag, Britt och Chris en promenix till Subaway och åt en macka. Jag och Britt utforskade skogen och bergen lite. Sen drog jag, Katie och Britt till simhallen för massa lek, skoj och hoppande. Avslutade kvällen med lite AW, hamburgare. Sköööön kväll.

Nu ska jag sova. Imorgon tar jag pojkarna till simhallen (igen), torsdag gymnastik och fredag ÅKER VI TILL USAAAAAAA :D I'm excited!

Är detta vad dom kalla Multitasking?


Ikväll somnar jag till..



Klockan är halv nio, jag är trött, har lite ont i magen och är lite allmänt olustig. Har haft hela kvällen för mig själv, med avbrott för att gå upp och äta middag (två Pizza slizar, whoho). Har duschat, plockat ögonbrynen, fixat med musiken till resan och bara jäst. Nu ska jag somna!

Martha is leaving

Martha ska åka hem. Det suger, det suger så mycket att jag vill säga massa fula ord. Men Jamie (som ny aupair) kommer och en annan glad nyhet är att Sanna förmodligen kommer och hälsar på i slutet av april. Jag längtar så efter att få krama någon jag känner, känna en välbekant doft, prata svenska och prata om allt som här hänt dom senaste månaderna. Jag håller alla mina tummar för att iden ska gå igenom. 

Jag har klädhysteri just nu. Jag måste ha ett HM, jag shoppar på HM flera gånger i veckan hemma, bara nån tröja, klänning eller topp för 100-200 kr och det gör mina dagar och min garderob. Jag klättrar på väggarna efter kläder. Alla kläder jag har med mig är 1. För varma 2. Helt felplacerade (jag har liksom tre tjocktröjor/fleecar som jag bara undrar varför jag stoppade ner) och 3. För sommriga. Jag har två-tre sommar plagg men inget vår/höst, jag svettas eller fryser. Blah. Jag måste köpa nytt, men det finns inget att köpa. Allt är fult, äckligt, trashigt. Jag hoppas verkligen på lite shopping i USA.

Jag tror jag ska ta det lungt ikväll, se Familjen Annorlunda och sova jätte tidigt, var så trött imorse. Det märks att man har gått miste om en timme. Det är Wing-night på The Sully, men jag tänker inte gå dit igen. Det blir ingen tredje kväll på Sully och bara sitta med som sällskap, haha. Folk börjar ju undra.


Måndag



Idag är jag en bra Nanny.

Helgen

Fredag: Vi åt hamburgare hemma, som middag. Sen åkte jag och plockade upp Martha, shoppade öl för helgen. Vi var sedan här ett tag och pratade med Patti om allt mellan himmel och jord. Vidare till Britt+co för öldrickande och prat. En kortis på The Edge och sedan hem klockan tolv. Martha sov här.

Lördag: Ethans födelsedag. Jag gick upp lite efter åtta, var med på lite av paketöppningen medan jag åt frukost. Klockan kvart i nio skypade jag med hela släkten (nästan) farfar, farmor, mormor, David, Camilla, Annika, mamma och pappa. Trevligt förutom allt hackande. Sedan klädde jag pojkarna i deras spidermandräkter och släppte lös dom på en sovande Martha, som fick sig en smärre chock när två spidermans kom hoppade på henne. Vi käkade frulle (jag för andra gången) och seda började vi göra oss iordning. Då ringde jag Dennis på Skype så han och Kalle satt i Oslo medan jag och Martha satt här och pratade. Vi öppnade våra första öl och spelade lite ölspel genom datorn och hade en helt underbar tid i nästan två timmar.

Martha och jag liftade sedan upp till skidberget, satt med Britt vi hennes station/lek, drack mer öl, pratade med folk, hejada på Edmonton, gick till vinprovningen 5-6 gånger (Britt blev tillsist avstängd, haha), drack enorma mängder vatten och åt hamburgare. Sedan hängde vi lite på Steamwinder med massa folk från England (eller nej, Wales...det var viktigt), dom tyckte min engelska var perfekt, det gjorde min kväll!

Sedan åkte jag, Martha och Lucy hem till Lucy, drack vin, pratade och gjorde oss iordning. Sedan till Britt och co igen, där alla var. Vi hade en underbart trevlig kväll. Martha och jag drog dock hem vid tolv ,efter att ha varit hyffsat runda om fötterna i över tolv timmar, och somnade sedan gott. Dom andra drog till The Edge som tydligen hade varit underbart kul. Men men.

Söndag: Jag gick upp tio, duschade, var på datorn, åt frulle m.m Martha vaknade klockan två. Haha. Vi åkte hem till henne, lagade pasta och sallad och badade Hottub. Sedan gick vi på skidskolans personalfest, Curling och Pizza. Curling var betydligt roligare när vi fick göra som vi ville. Chris hade nog hans bästa stund någonsin, han testade nog allt som går att göra med curlingstenar och en sopare. Vi åt pizza och sedan drog jag och Chris hem till mig och kollade på film (My best friends girl, rekomenderas!).


Världens bästa Katie


Världens bästa Martha!


Världens bästa Elsa ;) !

TGIF

Fredag, Declan firade med att lägga en jätte bajs klockan tio på morgonen. Jag gjorde detsamma, sen luktade det så mycket så då fick vi gå ut. Eftersom det har gått från vår till vinter på 24 h så gjorde vi en snögubbe. Ethan är på sitt gnälligaste humör någonsin men snart kommer hans farmor och hämtar honom, det gör allt lite lättare. Har jag glömt säga att jag älskar fredagar? Jag älskar Kimbo? Jag älskar familjen jag bor med?

Barnen bråkar i soffan, det är bara en tidsfråga tills någon börja gråta, gråter i några minuter och sedan är dom på att igen. Barn misstänker jag. Ethan hoppar på Declans mage just nu, känns som man borde ingripa..

Bilder från morgonen!




Tack Linn

Linn uttryckte allt det jag velat säga i två menningar.

"Jag bor själv. Jag delar liv med någon annans. Jag är en ensamstående mamma på heltid och arbetar övertid ofta. Jag har stökigt rum för jag inte har så mycket tid att städa det och när jag har tid är jag för trött."

Glömt

Haha, detta är sjukt, för första gången under alla bloggår har jag glömt att jag har en blogg. Men allt är bra och vi har haft två helt underbara dagar igår spelade vi baseboll på förmiddagen i solen, åt lunch och sen kom Martha + barn hit, barnen lekte och vi satt i solen. Idag var vi på familjetimmen på ett ställe som gymnasten lek och stoj i två timmar (fick mest stå och lyfta Declan när han hoppade ut i luften) och sedan lunch (köttbullar och makaroner) hemma hos oss, hockey, wii och mer hockey. Är helt sut. Men jag älskar det!!

Torsdag och jag kan inte fatta att veckan har gått så fort. I måndagskväll var vi på the sully, tisdags Cranbrook och Britts och igår hottub, middag och film hos Martha. Jag älskar att vi gör saker VARJE kväll, looove it!

Underbara 30 min

Chris hämtade Ethan vid fyra idag, simmning (sista gången dock) och Declan sover. Jag har haft en hel halvtimme för mig själv, underbart. Hoppas på Cranbrook ikväll, måste köpa födelsedgspresent till Ethan, han fyller fem på lördag.

Nu ska jag fortsätta njuta.

Helt vanlig måndag

Jag tror jag håller på att bli lite sjuk igen, känner av det i kroppen och huvudet sådär lite irriterande och det gör mig tröttare och mer orkeslös om dagarna. Imorgon ska jag gå och köpa vitlök och sedan pressa våra apelsiner här hemma och göra en Tomas Special, 2 vitlöksklyftor och en apelsin. Det funkar otroligt bra , jag vägrar att vara sjuk nu. V-Ä-G-R-A-R!

Vi hade en bra dag idag, var hos Martha med lille Eth och även Cameron var hemma (dom har spring break i två veckor), vi packade mackor, snacks och massa gott och tog killarna på cyklar och Declan i vagnen och tog en tur till parken. Där var i tio minuter tills det började regna, jippi, packa ihop allt igen och gå tillbaka med alla barn, cyklar och vagnar. Piknick inne. Sedan kom solen självklart fram och barnen spelade hockey ute hela eftermiddagen tillsammans med deras inneboende hockeyspelare Matt.

Ethan fick ett smärre Breakdown när vi kom hem igen. Han råkade banga upp sitt huvud rakt upp i min haka, trodde jag skulle svimma och fick hämta is och ta det lungt en stund. Då började Ethan gråta, skrika att han inte ville se mig, gå här ifrån m.m Han låg sedan nerkrypen i sina föräldrars säng resten av sena eftermiddagen.

Åt tacos och följde sedan med Britt, Zane, Chris och Andrew till The Sully, det är billiga Chicken Wing där på måndagkvällarna. Jag äter inte det, det är något jag aldrig kommer förstå hur man kan sitta och trycka i sig 20 kycklingvingar nerdränkta i diverse såser från plastiga korgar. Där går min gräns. Men jag var glad ändå, drack en pepsi och spanade in enda snygga killen i Kimbo (som bär samma glasögon som jag), mer tänker jag inte prata om/med honom för han verkar vara en skit. Det gillar vi inte. Snäll och snygg ska han va. Elaka killar kan dra åt PiiiiiiiP. Nu ska jag sätta på Marley och jag, käka lite chips och sedan sova.

Godnatt på er alla!

Saker jag aldrig trodde jag skulle lära mig

Saker som jag trodde att jag aldig skulle lära mig

-Köra bil. Jag kommer ihåg första gångerna jag var med pappa ute på volvoparkeringen, han pratade om dragläge, koppling, blinka, speglar. Vet att jag tänkte att, den dagen jag gör detta själv kommer aldrig hända, detta kommer jag aldrig lära mig. I juni firar mitt körkort och jag två år.

- Tycka om öl, när vi var yngre var ofta öl det lättaste att få tag på, nio av tio gånger var det Slotts guldiga som smakar k-i-s-s också. Vet inte hur många gånger jag satt med en öl under en hel kväll för det var så äckligt, varje klunk var som att bli tvingad att ta hostmedicin som barn. Behöver jag säga att jag lärde mig att tycka om öl?

- Hitta i Kimberley, när Chris körde runt på mig i början och pekade ”där är det” och ”han bor där” var jag helt säker på att jag aldrig någonsin skulle lära mig att hitta här. Idag är Kimbo hemma, jag hittar nästan överallt och får alltid ett glädjerus pirr i magen när jag svischar fram med bergstopparna runt mig.

- Koka pasta. Varje dag, varje pasta kokning i fyra år kokade min pasta över. Pappa hävdade att ”vatten och pasta kan inte koka över”, pytsan, han skulle sett spisen efter varje gång jag hade kokat snabbmakaroner. Varje gång tänkte jag ”idag ska pastan inte koka över” men likt förbannat gjorde den det varje gång ändå. Idag, efter fyra års väntan, har jag lärt mig att skruva ner värmen när det börjar koka.

- Svälja piller hela. Mamma kommer du ihåg? Varje åksjuke tablett var en pärs, dela den i bitar ”nej dom är förstora” eller gömma dom i mackan ”vad fan är det här? Vem har lagt ett piller i min macka, mammmmmmmaaaaaaaa!!”. Idag, Panodil, Pencellin, Allergitabletter, P-piller, åksjuke piller, smärtstillande och övriga tabletter..behöver jag säga mer?

- Tycka om Senap. När vi gjorde hamburgare hemma vägrade jag alltid att ha senap (eller något annat än ketchup) på, sedan var jag alltid sur för att det inte smakade som Mc Donalds. Idag vet jag vad det var som smakade annorlunda, senapen. Det är det som gör hamburgaren.

Har jag sagt att jag ätit hamburgare tre gånger denna helgen? I fredags kväll, hemmagjorda hamburgare med familjen, lördag cheesburgare i Cranbrook, dock stekt och väldigt hemmagjord och idag uppe på skidberget, dom hade bbq utomhus där man fick en grillad burgare och sedan sätta ihop vad man ville ha på själv. Jag tror dock inte hamburgare är så onyttigt, en hemmagjord burgare med grönsaker och bröd, det är en helt okej måltid kan jag tycka. Men ska inte låta det gå till överdrift igen…


Va fan händer hemma???

Läser Aftonbladet, sätter i halsen, räknar på åldrar... vet jag vem det är? DETTA är ju sinnessjukt!!!!!!!!!!!!

Where is Waldo? fest

Okej, maskerad igår kväll. Where is Waldo/wally tema, det är en barnbok där man ska försöka hitta Waldo mitt ibland en massa människor. Vi började kvällen hemma hos Britt och körde flip the cup, för er som inte spelat innan betyder det att man dricker hemska mängder öl på bara någon timme...sedan gick vi. Försöker lägga upp några av bilderna från kvällen:


Äkta Waldo


Lindsey, Sofie, Frenchie och Hatti som Waaaaldos


Killarna körde sina egna waldos Zane med svart/vitt randigt med enorma bröst, Andrew med förmodligen jordens tajtaste tjej jeans och brittneys topp och Chris i en grön/vit randig tröja som senare under kvällen delades i två delar. Andrew körde en lit stripteas på scenen på The edge och lyckades på något sätt slita av sig boxer shortsen under jeansen. Kvällens bragd.


Jag hade inga randiga kläder alls (då svart och vit randigt tydligen inte var "okej") så körde på röda/vita fotbolls strumpor, armband, örhängen, diadem och glasögon.


Martha katie och jag


Going crazy on the edge. Lance, en kille från Nya Zeeland jobbar på the edge och hade för kvällen klätt ut sig till Waldo, ingen på hans jobb fattade vad han höll på med tills klockan elva då det stormade in 20 andra Waldos.


Chaaaarlie, en blåvit Waldo


Lucy körde på en mer kvinnlig Waldo

Vi hade grimastävling



Gissa vem som vann ??

30 festivaler på 30 veckor

Jag skulle kunna göra DETTA


Gardagen

Vi cyklade ner till Sofie och cafet for kaffe och varm choklad, vidare till lekplatsen, stralande sol och vi fick till slut ta av oss till kortarmade trojor for att inte svettas ihjal. Dagen var underbar, en sandar typisk "jag vill stanna har for evigt". Hem och leka i tradgarden och sedan ata nuggets med sas och sallad till lunch. Sen kommer det "ak hem" "jag gillar inte dig" " du far inte leka med mej mer, ga ivag". Grat i koket medan Dec sover och Ethan ar instangd i hans rum, vill ringa hem, vill aka hem, vill packa min vaska och komma hem. Loser sig ganska bra, han angrar sig och sager forlat sjalvmant.

Patti, Chris + barn kommer hem, aker igen till hejda middag for Jamie, Ken, Bella och Lucy. Brittney, Vanessa och Martha kommer over, vi gor pannkakor med chocholate chips och glass och dricker lite ol. Sen vidare till The Edge for lite drinkar och biljard. Sen Hejda och tarar till Vanessa. Hem alldeles for sent och somnar ovaggad till hjartats odsliga slag.

Upp imorse, inte trott alls. Kor Patti till jobbet och aker sedan direkt till Martha. Barnen leker och Martha och jag sitter vid varsin dator, detta ar bra nannyarbete pa hogniva. Vi ska snart ta pojkarna till parken och ha lite picknik.


Trötthetsvåg

Jag skulle behöva röra mitt svenska fläsk och mina numera slappa skinor till duschen men jag är för lat. Det kommer sluta med att jag kollar färdigt på Luftslottet som sprängdes och glömmer bort tiden för att sedan när någon kommer och hämtar mig få slänga på mig något utan att ha duschat på två dagar eller fräschat till mig alls. Klockan halv fem varje dag kommer en trötthet svepandes som en tromb över mig. Jag kan inte kontrollera den, det är då jag get barnen lite crackers och sätter på lite tecknat för att sedan sjunka ihop som en liten säck potatis i soffan. Man går på högvarav från klockan nio varje morgon måste man ha ögon, öron och armar tillgängliga och öppna hela tiden. Jag vet inte vad jag skriver längre, förmodligen väldigt rörigt. Jag har tappat min skrivarförmåga något sedan jag startade denhär nya bloggen, vet inte om det är för att mina släktingar + mamma och pappa läser den eller om jag bara har tappat det. Var innte på Skurups hemsida för Journalistlinjen idag, jag vill, jag vill, jag vill!

Jag har alltid haft en känsla av att jag kommer få barn före David...

Grattis mamma, du ska bli mormor!



Jag vet att min mamma inte upskattar skämt som detta för fem öre, så jag få väl säga det uppenbara...det är ett stor skäääänmt. Men kul var det!


Bilder från dagen
















Bilder från söndag 28/2


Solplatsen, mitt uppe i backen och skogen. Lucy, Katie, Jag och Vanessa


Vanessa är cool


Jag åkte i min svenska Daniel Sedin tröja , haha


Vanessa och Lucy mot backen


Katie matar en fågel med pommes


Jag med brädan


Vanessa åker pulka på sin bräda


Jag och Lucy bytte, hon tog min skidor och jag tog hennes bräda...vi ramlade båda två..hela tiden!


Weei, erkänner dock att jag ser betydligt coolare ut på en bräda en på ett par skidor


Utsikten !!


Byte tillbaka, haha!


Går inte annat än att älska Kimberley en solig dag!


I did it!

Imorgon åker jag till Cranbrook och Superstor med boysen och shoppar snacks och lunch som jag inte betalar för själv. Är faktiskt lite stolt! Declan har börjat prata mer idag också. Vi var i parken och en buss körde förbi och han pekade och sa " a bus", han sa även Bella, Hey Eth, But och Elsssss. Det är helt underbart att höra, han kommer bli en sån liten pratkvarn.

Dagen har varit fullproppad, först cyklade vi till parken och lekte i nån timme och sen cyklade hem. Då kom Vanessa med Bella och Lucy för lunch och lek till klockan fyra och sedan kom Patti hem. Sedan sola, middag och nu bara slappa. Glömde jag säga att det är +10 grader och sol här och ska fortsätta vara hela veckan. Haha!


Öl + bad = bra sömn

Efter hottub i två timmar med Corona och massa skit prat somnar man ganska gutt.

Livet känns lite lättare idag, jag åt knäckebröd med smör och honung + mjölk med kellogs K special flingor till frulle. Stod mig betydligt bättre på det än på min rostmacka jag har ätit senaste åtta veckorna. Sen i skidberget blev det macka och en twixbar igen och sen lite uppvärmd pizza och kycklingvingar med salsasås till middag. Yes, men ett bra mål är bättre än inget. Right?



Godnatt!

Os guld

Jag är nu stolt ägare till ett par skidor. Köpta nya 2007 och dom är rosa/lila och jag älskar dom. Ungfär 1000 - 900 kr betalade jag för dom och det känndes som en ganska bra deal. Åkt skidor med hela ligan idag, otroligt kul och så varmt att svetten rann längs med ryggraden när man stod stilla. Sen final och öl, jag ångrar djupt att jag inte filmade ögonblicket då Kanada tog guld och hela skidbacken och puben reste sig, det hade vart ett KODAK MOMENT så att säga.

RSS 2.0