Ikväll somnar jag till..



"Det är ett timglas som bara rinner
det finns inget att förstå
När himlen är blodröd och brinner
är det natten som tränger sig på
och jag drömmer så konstigt igen
håll mig hårt
För jag skakar av alla de meningslösheter
jag förstår bara det som är vårt"


Bilder på MIG från fredags





Bästa med helgen är att man kan får sätta på sig snygga kläder, utan karamellfärg, matrester,
snor, kladd och andra saker. Och att man får sminka sig och känna sig snygg! I fredags morse gjorde jag
en stenhård inbakad fläta i mitthår(tog mig 30 min).Jag tog ut den idag (lördag kväll), vilket smart drag, snygg
och fin hela helgen och fick en ännu snyggare frilla när jag tog ut den. Ibland överaskas jag över min egen
smarthet. Iallafall, bilderna är från innan vi gick ut igår. Se fredags och helg-glädjen i mina ögon!

Helg.

Fest igår, sjutk trevligt som vanligt!

Ikväll ska jag ha barnen, perfekt timing då Martha och Vanessa också ska ha sina barn.
Dock lite tråkigt för det är 80-tals fest hos en av skidkillarna och vi hade planerat våra utklädnader.
Men, bryr mej inte jätte mkt. Kan gå dit efter eller faktiskt vara hemma och ta det lungt haha!

28 dec, en månad i Kanada

Torsdag kväll. Det är helt overkligt hur veckorna försvinner och blir helger, ny vecka som blir helg. Det är lite läskigt ibland. Om min höst segade sig fram i 30km i h så springer början av 2010 iväg i 140 km, allt går så fort.

Idag är det den 28, exakt en månad sedan jag gråtandes lämnade mamma och pappa på Kastrup. Dör några minuter funderade på att ta min väska och gå tillbaka genom säkerhetskontrollen, springa ifatt dom och följa med hem igen. Det hade varit mycket enklar för mig. Men jag gjorde det inte utan jag är här.

Jag vet att jag är tjatig, men jag har aldrig upplevt livet på det här sättet, att verkligen se varje dag som en gåva och att varje gång jag sätter mig i bilen och kör bland toppar med solen, moln och snö bli förvånad och tacksam. Jag kan aldrig fatta att jag verkligen är här. Att få en kick varje gång du går ut genom dörren. Eller att vakna mitt i natten för att inse att jag numera drömmer på engelska ibland.

Eller att ta sina saker, gå över gatan och kliva rakt in i en lägenhet som är öppen för alla och där allt händer. Att varje fredagkväll anta nya drinking games, att varje lördag käka ny bakismat och att varje söndagkväll sjunga kareoke.

Att varje morgon när man kommer upp bli välkomnad av världens sötaste, gladaste 2åring som skriker HAYYYY! Att åka skidor ner i folktomma backar i en rasande fart för att sedan ramla i skogen och skratta ihjäl sig. Och att umgås med världens härligaste gäng från delar av hela världen och att klicka med alla av dom. Jag frågar mig varje dag hur detta kunde bli möjligt?


På min spegel


Tips på aktiviteter för barnen?

Inte jätte mycket att berätta faktiskt. Igår var Martha och Vanessa här, Vanessa verkar trevlig och vi ska ta med henne till puben imorgon. Imorse var vi på Playgroupen, Vanessa var där med Bella och Lucy, barnen leker så bra tillsammans. Det är skönt. Hem och laga lunch. Försökte mig på experiment med vatten+olja och sen hälla i karamellfärg, alldelles för farligt. Karamellfärg överallt. Men vi försökte iallfall. Ethan har lite lugn stund framför tvn nu. Ikväll ska jag träffa en kompis som bor uppe vid skidberget, om jag har bilen, vägrar gå själv dit och hem.

Fick mina bil cdskivor av mamma och pappa skickade till mig igår. Så Martha och jag hade disco i trucken påväg till Marys Ville, vilken lycka!!

Mamma (och andra), roliga tips att göra med anntingen två eller ett barn.Typ enkla saker, experiment eller pyssel?

Skype samtal med mamma och pappa

Mamma- Var det Tv som hade filmat filmen du la ut på bloggen med facklan?
Elsa - Nej, Chris filmade och gjorde den
Mamma - Men...vart var Patti då?
Elsa - Va?
Mamma - Ja, om Chris filmade , jag såg inte Patti
Elsa - Vad snackar du om?
Pappa - Kerstin, nu förstår jag faktiskt inte heller
Mamma - Men Patti var ju inte med på filmen?
Elsa och Pappa - Joooo, det var hon
Elsa - Och Chris filmade
Mamma - Okej...

Att jobba med barn

Tänk dej ett tomt glas framför dej. För varje liten sak som händer häller du i en tesked vatten i glaset, det behöver inte vara stora saker men saker som gör att glaset fylls på hela tiden. Till sist har du ytspänning på glaset, vattnet är precis vid ovankanten och ligger och väger. En enda grej, pyttepyttepyttttttttteliten, som gör att det fylls på med några droppar eller en tesked till får vattnet att rinna över. Ungefär så är det att jobba med barn.
Ethans dåliga humör höll i sig hela eftermiddagen. När patti kom hem kvart över fem fick jag fram nått i stil med att Ethan är arg, måste gå ner en stund, hejdå.

Kröp ner under täcket, satte i ipod hörlurarna på högsta volym. Tänkte på gamla minnen, Kalmar och kompisar. Låg så i en timme utan att somna. Gick upp och duschade. Känner mig redo igen. Men gud vad sånna dagar tar på energin. Men han har ju som sagt vart världens bästa i två hela dagar så han kände väl att det var dags för lite annat, så hon inte får för mycket av det goda..

Pulka-åkning i en sekund

Ethan skulle åka skidor med sin mormor och morfar idag, dom skulle hämta honom klockan tio. Jag tänkte vara lite smart och gå och åka pulka med Declan, för att försöka undvika ev gråtattack när alla åker iväg och han måste stanna kvar med mig. Ethan slänger saker och vägrar klä på sig, jag (som har fått världens längsta stubin efter fyra veckor) säger lungt och stilla åt honom att sluta. Han blir arg. Jag sätter mig mitt emot honom, föklarar lungt och stilla att vill du inte ha på dig din scarf, säg det till mig istället så packar vi ner den i en väska och du kan ta med den och använda den om du fryser men kasta den inte på golvet. Du är fyra år, använd ditt språk och berätta vad du vill så hjälper jag dig. Han blir ÄNNU argare, springer iväg.

Jag klär på Dec och lyfter ut honom (tar ca 20 min att tvångs kläpå en tvååring). Dom hämtar honom, han sätter utan problem på sig sakerna när morfar säger så...åhh, försöker vara lugn. Sätter Declan i vagnen och tar pulkan under armen för att knalla bort till pulkabacken. Är glad, har packat snacks och vi ska ha trevligt. Upp för berget med vagn, pulka och barn. Otroligt jobbigt att dra en barnvagn och pulka i snö och uppförsbacke. Är genomsvett när vi kommer fram.

Lyfter ur barn. Barn börjar skrika för sitt liv, helvete här ska åkas pulka om jag så ska göra det själv tänker jag. Tar barn under armen, pulka under andra och går framåtböjd i 90 grader upp för backen. Declan skriker, skriker och skriker. Sätter oss på pulkan och åker ner, Declan skriker, SKRIKER OCH SKRIKKKKKKKER. Vill du gå hem? Ja.

20 min påklädning och 30 min promenad för ETT påtvingat åk (som förmodligen har ärrat honom för resten av hans liv) för att gå direkt hem igen. Sätter honom i vagnen, han slutar skrika. Går ner för backen igen, genom all snö med pulka och vagn. Kommer hem, slänger in barn och klär av barn...försöker hålla tålamodet uppe. Lägger Declan i föräldrarnas säng och ger honom napp+äpplejuice, han ligger stille och tittar på tv i nästan 40 min. Hans förkylning gör nog honom lite trött trots allt.

Jag tar fram datorn och har suttithär nu i nästan en timme för Declan orkar inte göra nått annat. Jag som tänkte vara en "bra nanny" idag.

Bilder från Radium Hot Springs
























Utekväll i Banff











Smickrande dubbelhaka...

Neeegee....chokladbollar

Idag bakade jag Chokladbollar med Ethan medan Declan sov. Ethan har gått från att ha varit världens helvetes barn till en helt go och glad unge, helmysig. Visst har vi en fight någon gång ibland, men inte varje dag som innan. Iallafall, chokladbollar. Elsa vad heter dom? Niggggggeeee....Chocklateballs, kände mig som Rudolf i Sunes sommar. Han tål dom och han gillade dom, älskar det!

Vi var på Playgroup imorse också, gick dock hem tidigt eftersom Declan är hänging fortfarande. Träffade den nya Aupairen från Qubeck, Vanessa, verkar trevlig. Hon har dock, som jag hade i början, lite svårt med språket då hon pratar franska egentligen.

Ikväll ska vi anntingen se en film eller gå en vända (nyktra) till puben, det var tydligen nån Australiensisk kväll eller nått.

Ska ladda upp bider från Banff + Hot springs nu!

Morgoninlägg

Det är morgon här. Klockan är 8.40 men ingen har gått upp än. I vanliga fall är Patti uppe, Chris också, och barnen springer omkring (om dom har varit vakna länge) eller sitter framför tvn med varm mjölk (om dom precis gått upp). Patti drar det tunga lasset på morgnarna med frulle, påklädning och tjat men eftersom hon jobbade natt igår sover hon förmodligen fortfarande. Chris ska vara på jobbet om tjugo min?

Vanliga fall på tisdagarna åker vi till Marys ville för lekgruppen, vet inte hur det blir idag Om Declan fortfarande är dålig, om vi kan ta bilen eller om Patti behöver den när hon vaknar. Jag gillar inte att vara hemma och inne hela dagarna med barnen, det blir en otroligt lång dag. Bästa är lekgrupp mellan 9/10-12 eller vara ute dom timmarna, då är barnen bara inne mellan 12-17 och Declan sover två av timmarn. Helt okej.

Min förkylning har inte blivit sämre, tror det är lite bättre än igår faktiskt, känner mig inte lika hängig som jag gjorde igår men fortfarande snuvig.

Bilder från Lake Louise


Brittnet, Moi, Martha, Crystal och Andrew (Road Trip gänget)


Okej, slicka inte på riktigt!


Jag hjälm, Brit ficklampa och Martha nått annat


Helt överlycklig över hjälmen..


Martha fick låna den en liten stund...


Vi fick till och med gå in där bak!!


Martha, Brandman, Britt och Hund


Assses


Jag springer...haha


Yeeehyyy


Tog av solglasögonen för att se en liten stund...


Försöker få fyra tjejer att hoppa samtidigt och få dom på bild. Stackars Andrew


Girlsen igen, man ser Andrews mössa bakom. Crystal står drygt 2m upp i luften på is...crazy girl.







Is drottningen, jag försöker se kall ut...Hon var så kall att hennes naglar var blåa. Jag försökte säga att jag var så het att mina naglar var röda, det kom ut fel och blev inte alls lika kul.


Tillbaka mot bilen

Dagen. (Fyra veckor i Kimberley Bc idag)

Bra dag. Ethan har varit kanon heeeeeela dagen. Vi var ute mellan 9-11 och målade i snön med vatten+karamellfärg. En tripp till Nana och Pap. Hem och äta lunch, kyckling + nudlar. Declan sover (han är förkyld, snoret rinner hela tiden och han nyser rakt ut). Patti kommer hem tidigt, någon sjuk på hennes jobb så hon ska jobba mellan 17-01 istället. Declan skriker, snorar. Jag spelar golf, hockey och basket med Ethan i 2 h. Patti åker och jobbar, Chris kommer hem och hämtar Ethan för Skridskoträning. Declan skriker, skriker, gråter, kan knappt andas i 30 min. Han repar sig, vi lagar potatismos, köttbullar, brunsås och LINGONSYLT som Chris chef köpte på Ikea i Vancover till mig. Vi äter, Declan snorar och gnäller. Ethan äter 3 STORA portioner, han kommer bli stor och stark den pojken.

Martha ringer, vi ska spela curling. 1,5 h på en isbana och sopa framför en sten. Inte min grej, inte nånstans. Dricker pepsi efteråt, alla andra öl. Jag vill åka hem, duscha, ta det lunct och sova. Mår inte bra, känner en förkylning i kroppen. Dagen i stort.


Bilder från roadtrip Banff - Lake Louise and Hot springs

Okej, Sen i fredags kväll var vi hos Martha och badade hottub och drack öl. Lördag morgon chillade vi där, lagade pannkakor, spelade wii och såg på Madagaskar 2. Lördag kväll packade vi in oss fem stycken i en bil och drog till BANFF (BANFF BABY), var ute och dansade hela natten, sov på motel och sen söndag var vi och road trippade runt. Lake Louise, Lake Louise skiresort och Radium hot springs. Martha har alla roliga bilder på sin kamera, dom visar vi sen, men jag har massa fina bilder på en miljon bergstoppar. Haha.


Vårt Motel. Brittney som bor i ett student rum och sover på luftmadrass var överlycklig över att få sova i en säng. Dock låg vi tre i våran och dom andra två i den andra, men det gick väldigt bra.




När vi körde dit på kvällen såg i INGENTING så på morgonen var jag helt överlycklig över att få se berg.




Kö till Lake Louise


Brittney och Martha


Vi hittade en brandbil med snälla brandmän.







'
Haha, varning för tunn is...det är ca 100 pers ute på isen...


Crystal är hundtokig och började gosa med brandmännens hundar.


Tre tjejer i en brandbil.
Elsa -Oh, a helmet can i try it
Brandman - Yes, sure
Brittney och Martha- Do you have more helmets?
Brandman - No, only one today
Brittney - Okay, i take this flashlight (hittar en ficklampa på golvet)
Martha - Okay I take....(letar på golvet) this.... body lotion
Alla tre - Okay, we're ready take a picture

(han tog med Marthas kamera så den kommer senare)  


Lake Louise Siki resorst


Brit posar




Alla bilder på berg är tagna från bilen i 120 km i timmen. Helt okej kamera :)


Radium hot springs (igen, Martha har alla roliga bilder från när vi badar)


Awwwsome


Vi åt lunch, det enda dom hade...natchos med hot cheese dip och salsa.


Martha och Brittney - Kanadas goaste brudar!





Olympiska elden genom Kim BC

Okej, helt sinnessjukt bra helg. Jag kan inte fattar hur allt kan vara såhär bra. Ska försöka ta ALLT från början. Och vi börjar med fredag, Olympiska elden passerade och Pattis mamma, Judy, bar elden. Tror inte jag ska säga mer utan låta film+bilder tala för sig själva:


















Like always

När jag ska göra nått kul, ha barnfri förmiddag och en underbar helg, så vaknar jag upp med huvudvärk och mår illa. Fan, hoppas det bara är nått litet för idag, jag vägrar bli sjuk nu!!!!

Vad som gör en svensktjejs dag

Jag är nyss hemkommen från Smart Start på skolan här i Kimberley. Känner mig dum, kan inte sjunga med i sångerna eftersom jag aldrig hört dom förut. Får nedlåtande blickar från föräldrarna. Damen som leder det frågar hur gammal jag är, 19 svarar jag, oh my good you're still a baby utrbrister hon.

Väl hemma med barnen. Dom bråkar i soffa,  jag väntar på att nån ska skada sig. Jag har tacos över hela golvet efter lunchen och disk, matrester att ta hand om i hela köket. Jag har håret i två toffsar och har inte duschat sen vi var i simhallen i tisdagskväll.

Det knackar på dörren. Paket! Till mej! Åh, lycka min andra sko. Åh, lycka, en ny svensk bok. Åhhhhh, lycka SVENSKT PLOCKGODIS SMAK LAKRITS. Tack mamma! Tack!

A cugar

Det är en Cugar som är lös (eller lös och lös, en cougar är alltid lös, men som är inne i Kimberley). Först tog det mig en vecka att inse att en cugar är en Puma, sen tog det mig några dagar att fatta vad en Puma är och sen tog det mig några till dagar för att bli rädd för den.

Visste ni att (rykten som går i Kimberley, alla pratar om Puman):
- Först var han i Marys Will
- Sen kom han till Kimberley
- Han har 1,5 m hög
- När du ser honom har han förmodligen förföljt dig i en timme
- Brittneys kompis kompis såg puman precis utanför deras hus (på min gata) dock tittade han bara på honom och sen sprang iväg
- Möter du Puman ska du inte springa, skrika eller göra nått alls. Gör dig så stor som möjligt och hoppas på det bästa
- Möter du Puman är du förmodligen död inom 2 min, no mercy
- Dom hänger och klättrar i träd
- Man har sett spår i skidbackarna och utanför hus på vår gata
- Alla spår som finns är Pumans spår
-Det är världens farligaste rovdjur
-Han äter dig i ett naffs
-Man är inte säker på om det är en Puma eller om det är olika, vilket innebär att det kan vara flera lösa Pumor...
-Enligt vissa är Puman mer rädd för dig än du för Puman
-Enligt andra attackerar han dig med en gång, du är dödsdömd
 
Jag har faktiskt inte varit rädd för djur innan. Brittney och jag fick för oss att åka lite pulka i pulkabacken ikväll, vi gick upp dit och stod där. Pratade om Puman, sprang därifrån och Martha fick hämta oss. Jag höll på att kissa ner mig....Jag är mer rädd när jag går hem om kvällarna här (för att bli uppäten eller påhoppad av ett djur) än att bli påhoppad och våldtagen på Kalmars gator. Herregud hur många gånger har inte jag vinglat hem själv mitt i natten i högklackade skor från stan...och här vågar jag knappt gå över gatan, nykter för jag är rädd för en Puma, björn och hjortar/rådjur.

Btw är alla rädda för älgar här. Jag försöker förklara att älgar typ aldrig skulle attackera dig eller gå till anfall, vi har massa i Sverige och dom är snälla. Men nej, dom Kanadensiska älgarna är LIVSFARLIGA. Martha och dom har en björn som går utanför deras tomt också (detta är det enda som jag kan garantera är 100% sant + att det faktiskt är en puma "lös" i Kimberley/Marys Will området)

Well, ska sova nu. Det har varit en ganska lång dag. Ethan målade en grön stor gubbe över hans pappas nya badrumsskåp med permanent penna. Han hade tur pojken och det gick bort annars hade han nog haft det tufft ett tag framöver, 8 veckors jobb med ett badrum och hans äldsta son (Som vet mycket bättre) målar på den. Det var i allafall första gången jag har sett honom måla något (en gubbe), annars målar han bara kladd. Imorgon ska jag sätta upp papper på väggen så han kan måla stående på det istället! Goodnight!

Om

En vit dröm.

Åh!

Helkul att Martha har en egen låt!


Dröm + dagen

Somnade ,efter simningen igår, runt elva. Sov stenhårt, ni vet sån sömn som känns som om man blivit klubbad av någon eller nersövd, vaknade vid sex. Hade ingen anning om vad jag var.

Jag drömde om mamma, pappa, David, farmor, mormor och morfa (av någon annledning). Vi sprang på en sommaräng och tillsist kom vi fram till ett hus (som skulle vara huset i Kvilla, men som självklart inte såg ut som det gör i verkligheten då jag aldrig varit inne i det). Morfar var liksom över oss hela tiden, berättade var vi skulle gå och göra. Vi gick in i huset och allt var så verkligt, ingen hade varit där på många år och alla gick runt och tog på saker och berättade minnen. När vi kom in i det sista rummet hade någon skrivit "Rebecka var här" på någon av möblerna och alla var upprörda att någon ungdom hade varit där.

Vaknade och kände mig konstig. Har lite hemlängtan, eller inte längtan, men något. Allt var så verkligt och så nära.

Vi tog det lungt på morgonen, segade med frukosten och tittade på barnprogram. Sen åkte vi till Martha och hennes Ethan och pojkarna lekte medan vi lagade lunch till dom. Vi kunde prata och slappa i två timmar ungefär, pojkarna lekte så bra. Vid halv tre åkte vi hem och Declan slocknade med en gång och Ethan har lite "quiet time" just nu.

Vi ska nog till simhallen ikväll igen och sen käka något. Grabbarna ska nog följa med ikväll också, igår var det jag Martha, Brittney och Chris haha....blev nog lite för tjejigt för honom.

Ethan komenterade mitt ansikte idag igen..."Your face is wierd". Gaaahh! Unge!

Sanningen om mitt ansikte

Ethan: Elsa, why do you have dots in your face?
Jag: Don't know...
Ethan: But Whhhhhhhyy?
Jag: You have to ask my face

Paus

Han pillar på dom...

Tänker

Ethan: It's funny!
Your face is funny, hahahah!
Deeeclan, don't you think Elsas face is funny?

Declan: Yeha!

Solariumet nästa!


Bilder från klättringen


Glada fnittriga tjejer. Selen man hade på sig var ganska "pushig" för killarna. Jag och Martha blev som 14 år igen.

Martha med höjdskräcken ska upp. Får hjälp av Zane

Niice ass

Taggad till hundra

Easy peasy med långa ben

"såååg ni??"


Uncle Ralf (eller som han egentligen heter Rafael, med då han är några år, typ två, äldre än oss andra blir han uncle)

Korvon och Kirsten

Zane, klättermästaren nr 1

Keane och Kirsten

Chris, Uncle Ralf tittar på...


En h-vetes dag??

Klättring i Cranbrook igår. Hade hela trucken full, 6 pers. Det var dimma, kolsvart och jag blev hela tiden bländad. Scary, men vi kom fram hela och rena iallafall. Klättrade från 8-11 pm, kul. Men mina armar är helt slappa idag.
Kom hem lite efter tolv och vaknade runt sju-åtta av att fyra barn sprang runt på övervåningen. Bella och Lucy sov här inatt och nu har jag alla fyra barnen.

Dom har redan hunnit bråka, skrika och slåss, på bara tjugo minuter. Jag är vääldigt trött idag, vaknade och var så frusen av någon annledning och jag blir liksom aldrig varm, väldigt jobbigt. Nej, ska försöka fixa detta nu, kommer vara så död imorgon. Bilder från klättring kommer ikväll!

Bilder från skidåkningen


Mitt fal på mage genom skogen


Min tuss i näsan efter näsblodet


Jag och Martha i sittliften


Jag Martha och Brittney


Jag


Jag + lite utsikt

Förmiddagen i bilder


Kallt och snö. Jag tog med barnen ut.


Äkta glädje, kramsnö! Snögubbe!


Promenad i området i jakt på armar till gubben. Avslutades hos Nana och Pap för lite golfspelade


Gatan nedanför oss

Lång dag



När jag har tråkigt eller känner mig lite sentimental, som en söndagkväll innan karoke, tittat jag igenom mina bilder på datorn. Ler åt det roliga, skrattar åt det Ännu roligare och känner mig lite upprymd. Idag hittade jag denna bilden på min dator, frågan är vad den gör där? En bild på mig och pappa för en miljard år sedan, som är tagen med en riktigt kamera och med färg. Gillar den iallfall. Får mig att tänka på...

Det fanns en spricka
Där vinden tog sig in
Där vi andades nåt nytt
Där vintern ömsar skin

Det fanns en längtan
Till andra sidan ån
Vi skulle andas nånting nytt
Vart än vi kom ifrån

Vi tar oss aldrig mera dit igen
Säg att allt är bra

Det har vart en lång dag
Vid den döda sidan stan
Där anfall är försvar
Och där allting växt igen

Och när jag lagt mig ner hos dig inatt
Så säg att allt är bra

Det har vart en lång dag






Ikväll sjunger vi karaoke till...


Är i himmelriket

En underbara freaking dag i backen. Martha hade skidlektion eller snownboardlektion hela förmiddagen så Brittney och jag roade varandra upp och ner i liftsystemet och backarna. Helt underbart, dock var vädret inte riktigt på vår sida men ändå helt okej. Backarna var perfekta, hårda med puder! Vi åkte i skogen och jag ramlade och glad på min mage ända ner, haha, och crashade in min näsa i knät.

När vi kom ner och skulle käka lunch och möta upp Martha + alla skidinstruktörer upptäcker Brittney att min näsa blöder. Fick gå runt under hela lunchen med en papperstuss i näsan, kuljul. Sen åkte jag lite med skidinstruktörerna tills dom hade sitt andra skift men dom åker alldeles för snabbt för mig, fattar inte hur dom kan. Jag åker väääldigt snabbt här för backarna är så pass breda och fina på alla sätt, men dom åker ändå dubbelt så fort.

Efter åket tog vi med Martha upp till toppen och hon åkte faktiskt ända ner, dock med hjälp från Brittney (som är snowboard instruktör) men det tog en timme och det var en grön backe. Vi var frusna när vi kom ner och drack varm choklad. Precis då slutade Corvin (jobbar med liftarna) och jag åkte två ggr med honom och sen en sista gång med Martha och Brittney.

Är helt slut men mår så bra i hela kroppen och bara ligger i sängen och äter lite Marabou och njuter. Snart middag och sen lite karaoke på detta, tradition varje söndag! Idag kommer bli urflippat för det är personalfest för alla som jobbar i backen/liftar m.m och alla dom ska dit efter det. It's gonna be fun!

Ja pappa,

drogade musiker gör bättre musik.










Sounds like a deal to me

Jag tror jag har världens bästa Kanadensiska familj. Jag och Martha slappade i soffan framför diverse skräp program. Chris, Patti och pojkarna kom hem och pojkarna satt med oss (eller satt och satt, sprang runt och fulade sig inför Martha och gosade med mig, ibland är dom helt underbara). Dom hade köpt lakrist till mig eftersom dom vet att jag gillar det, Declan fick dock nys om burken och proppade i sig 10-15 st bitar...undrar hur hans mage mår nu.

Familjen skulle iväg och köpa pizza och sen vidare till några kompisar för att se hockey (hela familjen hade på sig sina Flyers tröjor). Chris tyckte vi skulle stanna här och ta det lungt så dom åkte och köpte en pizza till oss och hyrde Ingolrius Bastards. Helt underbara. Så jag och Martha har legat i soffan hela eftermiddagen/kvällen och käkat pizza, ätit lakrist och druckit diet coke.

Snart ska jag köra hem henne (när familjen kommer hem) och imorgon ska vi upp tidigt och åka skidor.

Sounds like a deal to me (som Ethan brukar säga)

Anonym undrar

Anonym (som är?) undrar om jag aldrig jobbar?

Jag har barnen varje dag mellan 9-17 och ev någon kväll. Men efter klagomål från kär mor om att jag "hängde" ut familjen för mycket försöker jag att bara skriva om sådant jag gör. Btw, ser varje dag ungefär likadan ut.

9.00 - Barnen äter färdigt sina påbörjade frukostaroch springer runt. Jag dricker kaffe och är nyvaken.
9.30 - Ev bråk om att klä på sig och borsta tänderna
10.00 - Har vi tur är bråket över och barn påklädda och färdiga
(Är det tisdag eller torsdag är vi på öppen förskola mellan 10-12 annars är vi oftast ute
mellan dom tiderna och leker i snön eller promenerar)
12.30 - Barn ser på film och jag lagar lunch
13.00 - Försöker få barn att äta, ibland med flaggan i topp och ibland inte
13.20 - Barn leker vilda lekar i soffan och jag plockar undan i köket
13.25 - Lillen ramlar ner från soffan/stolen/fotölen och gråter
13.30 - Lillen sover middag
13.30-14.15 - Stora gör Workbooks och jag läser tidning eller sitter vid datorn
14.15-15.30 - Stora ser på valfri film
15.30 - Lilla vaknar och ska gosa, väckas lungt
16.00-17.00 - Lek i källaren, hockey, wii, måla ex.

17.00 - Föräldrar kommer hem. Barn blir glada.

Så nu vet ni. Där imellan, snacks, blöjtbyten, gråt, bus och lite fighter.


Går och dag

Gårdags kvällen var helt underbar. Först Hockey i Kimberley, dom vann med 3-0, och Marthas familjs inneboende Matt Fosters gjorde ett eller två mål, wehu. Sen puben och några shottar senare åkt vi pulka från "höga" höjder. Resten censureras för Svenskarna. 

Idag, promenad till Britney, Matrix, sova, duscha och nu slappa. 

Ringer mamma och pappa på Skype, inget svar
Ringer David på Skype, inget svar
Ringer Dennis på Skype, inget svar

Vad gör ni, nu när jag äntligen har tid att prata!

 

Avslappnad till 100%

Är så avslappnad. Först var vi i Steamrummet (som förövrigt inte är samma sak som bastu utan mycket härligare) och min hy fick sig en rejäl omgång. Sen simmade vi några längder och var i världens varmaste och skönaste Hot Tub och sen var vi i en ström och bara låg och flöt runt, runt, runt i 30 minuter och pratade. Så underbart. Det blir nog en sådan kväll i veckan framöver, känner mig ren, fräsch och härligt trött.

Cranbrook och väggklättring imorgon. Jag ska köra, wiihoo. Vet inte var det ligger (eller jo det gör jag, det är som att köra till Nybban, bara en rak väg och sen är man där) men mörkerkörning här är lite läskigt. För det första är det otroligt mörkt, mörkare än hemma, på vägarna och för det andra har ALLA mötande bilar sjukt starka och bländande lysen (av någon konstig annledning). Så möter man en bil ser man inget i några sekunder, men som HippHipp skulle sagt - det är spänning i vardagen. Som att rosta bröd i badkaret ungefär. Men det ska gå bra, det är inte halt och som sagt ingen svår väg. (Ja mamma, jag ska ta det lungt).

Helgen är inte planerad alls. Kanske bowling lördagkväll, kanske fest eller kanske hemma.

Idag fick jag god mat igen. Chris hemmagjorda hamburgare, en AS god grekisksallad aktigt fast allt ihop krossat (sjukt god) och pommes. Så jag är mätt, nöjd, glad och trött. Relaxad helt enkelt. Dock fortfarande sugen på pepparkakor, har ångest att jag inte åt fler innan jag åkte. När jag hade chansen. Aja, det ärväl jul nästa år också förhoppningsvis.

Godnatt (Ikväll somnar jag till Vänner säsong 6).


Broder Daniel Forever

Jag såg på dokumentären Broder Daniel Forever igår kväll. Mindes dom underbara stunderna med denna musik och detta band, en härlig tonårs (lite rebellaktig) tjej som satt instängd i sitt rum och lyssnade på Broder Daniels texter som handlade om hur ingen förstår och det finns bara vi m.m. En period i åttan hade jag till och med stjärnor målade under ögonen som Henke har, ja det är något jag skämms för, och bar hatt allt oftare.

Detta var under min konfirmations period och jag var så musik intresserad. När jag nämnde för kantorn att jag älskade Broder Daniel berättade han en hemsk historia om hur någon i bandet hade varit riktigt hemsk mot sin flickvän. Jag gillade aldrig honom efter det, hur fan kunde man anklaga världens underbaraste, snyggaste och smartaste killar med världens mest genomtänka texter. Det där var inte sant någonstans. Jag tog självklart Broder Daniels parit och höll kantorn på en armlängds avstånd efter det.

Jag stod på Hultsfredsfesitvalen som nybliven 16 åring och grät till Henriks akustiska gitarr och hans långa version av When we were winning som jag senare under sommare somnade till (med mp3 i öronen) varje kväll, låten är 7min lång). Tillsammans med en miljon pandor (tjejer med svartsminkade ögon och runnen mascara av all gråt) och försökte intala mig själv att jag inte var sån, jag var inte en i mängden utan jag var speciell. Texterna var skrivna till mej och till mitt liv.

Efter dokumentärer igår. Visst deras musik är speciell, den är bra, genialisk och något utöver det "vanliga". Men Henke låter som en sönderknarkad eller söndersupen gamling, inte ett ord kunde han få fram i normaltakt utan allting var ett stakande. En annan kille har tagit livit av sig. Frågan är ju vilka bra förebilder jag hade, tur att det var för musiken och inget annat.

Och det mest pinsamma av allt, att jag var en av dom som stod längst fram (som i dokumentären) och grät, sjöng med i varje ord i texten, hade runnen mascara och trodde på vartenda ord. Är det inte underbart att vara tonåring.



"oh when we were seventeen
oh life was like a film
when we were seventeen
the sky was always tangerine
we ran through streets at night
under starlight
we ran through streets at night
when we were winning"

Fast var det inte lite så när vi var 17?

Tio funderingar

- Läste någonstans ordet Pepparkaka och fick ett ordentligt sug efter pepparkakor med enorma mängde smör på. Vill ha!

- John berättade att mina "superpiller" är som en halv ipren. EN HALV IPREN?  Det är ju ingenting, jag som är piller-drottningen nr 1 och lätt kan dra i mig 8-10 panodil på en dag ifall jag mår dåligt. Känns inte dom att "superpillerna" kommer vara super för mig

- Varför är inte saltlakrist salt här?

- Det suger att jag skulle åka till kylan och att det är kallare hemma än här nu

- Jag kan lyssnar på Hjärtats ödsliga slag på repeat hela dagarna och jag får rysningar varje gång Orup kommer in och sjunger "Ääääälskar, Ääääälskar du miiiig...Ger du mig allt allt allt eller ingenting". När började jag gilla Orup?

- Är Steamroom samma sak som bastu? Jag tror det iallafall...

- Vad är grejen med heltäckningsmattor? Blev inte det omodernt någongång på 90-talet?

- Mina klockor går fortfarande på Sverige tid, måste komma ihåg att ställa om dom

- Varför sover inte vuxna middag? Skulle vara underbart!

- Vad ska jag hitta på för kul i helgen?






Ett försök till namn på alla



Namn på alla, kanske lite litet men en liten överblick ;)

Bilder från i fredags


Jag gjorde personlighetstest

Din personlighetstyp:

Sällskapsmänniskor som älskar att roa sig. Deras goda humör smittar av sig på omgivningen. Lever för stunden och älskar nya upplevelser. Ogillar allt teoretiskt och opersonliga abstraktioner. Vill vara till nytta för andra. Tenderar att vara händelsernas medelpunkt i sällskapslivet. Förnuftiga och praktiskt lagda.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, konstnärer, säljare, lärare, personalvetare, socialarbetare, förskole- och dagispersonal, kläddesigners, inomhusdekoratörer, konsulter, fotografer, musiker, personalchefer, kontorschefer, coacher, fabrikschefer, livsmedelsarbetare, receptionister, rekreationsarbetare, religionslärare.


The day so far...

Skön dag. Började doch med ett bråk med Ethan som vägrade klä på sig. Efter 20 minuter kom han ut med kläderna på (yes jag vann, men gud vad kämpigt att bara låta honom va). Resten av förmiddagen gick som smort, vi lekte med lego i några timmar och sedan kom deras mormor och morfar hit och tog kidsen en timme så jag kunde åka ner till affären och köpa grejer till middagen ikväll. Hjälp vad mycket saker det finns här, vankade omkring i säkert 30 min. Köpte en Glamour tidning och lite godis till ikväll till mig också.

Sen lagade jag lunch till kidsen, rester, haha. Det är varmt här, +5grader och all snö håller på att smälta bort. Men vi gick ut ändå och jag tänkte ta barnen på en promenad. Hade två tjocktröjor på mej och mössa+vantar och det var så skönt som vår! Strålande sol och plusgrader. Barnen ville båda två sitta i vagnen (av någon konstig annledning) så kom vi på den underbara idén att "följa vattnet" (dvs att gå åt samma håll som den smälta snön/vattnet rann) och det var neråt såklart. För dom som inte vet bor i halvvägs upp på skidberget (det är en låång och hööög uppförsbacka. Neråt gick bra (förutom att det var som en isbana) men upp, herregud.Två barn i en vagn och isgata, mina benmuskle fick sig en omgång. Sen skulle dom självklart upp för backen som går runt vårt hus, den var ännu värre!!!!

Svettades, stånkade och försökte hålla benen och vagnen rakt. När vi äntligen kom tillbaka till våran gata ville barnen gå. Självklart var hela gatan en djävulsk isbana och den lille bara ramlade och ramlade, han tyckte det var otroligt kul så det tog nog nästan en timme innan vi var tillbaka.

Barnen lekte lite ute en stund och sen inne. Declan ramlade ner från en stol, grät  och somnade sedan. Ethan har gjort lite labyrinter i boken och nu kollar han på Nicke Nyfiken.

Ikväll ska jag som sagt laga spagetti och köttfärssås till familjen. Hoppas jag lyckas! Och hoppas barnen tycker om det! Ikväll blir det lungt. Imorgonkväll simmning med Martha, hon älskar att simma och på fredag ska vi till Cranbrook och klättra på en klättervägg inomhus på colleget. Jag gillar livet just nu!


Äntligen!

Äntligen fick jag med Declans grisface och grrface på film. Helt underbart söt och så sjukt kul. Den i slutet är klart klockrenast!


Hur många barn får det plats i en låda?



En... ?

eller



Två?

En bättre dag

Nope, den Nederländska aupairen blev hemskickad. Så Jamie har ingenstans att lämna barnen. Martha har tjejerna idag så vi mötte upp dom på Playgruop i Marrys W och alla fem lekte så bra, det är lättare när man är två på fem än en på tre faktiskt. Så vi har erbjudit oss att hjälpa till så mycket det behövs denna veckan. Stackars Jamie+man sitter verkligen i klistret nu... Jag tycker det är synd också, hade varit kul att ha en till Aupair här.

Pojkarna har varit bra idag. Nu har Ethan quiet time medan Declan sover och han pysslar själv framför en film. Jag njuter av stunden för jag vet att det kan vara finito vilken minut som helst...

Vi var inne på en mack i söndags och fan vad mkt godis , glass och gott det fanns. Oreo som glass, smaka på det. Så ikväll ska vi köpa på oss lite och se en film hemma hos mej jag och Martha om hon inte är helt slut efter dagen. Hon har ju bara Ethan, 4 år, om dagarna så det måste vara en omställning för henne. Jag fick hjälpa henne med blöjorna idag, haha.

Haha, Ethan kom precis in i köket och sa "titta inte" sen gick han och hämtade sopborsten.
Jag - Behöver du hjälp?
Ethan - Nej...

Går 30 sek

Ethan - okej, jag behöver lite hjälp..

Det förklarar tystheten, han har suttit i en timme och klippt sönder ett papper i 1000 småbitar på golvet. Aja, han städade så det var helt okej :) Hejsvejs!

Ikväll lyssnar jag på och somnar till



"You're asking me will my love grow
I don't know, I don't know
You stick around and it may show"

Åh, så underbart bra!

Svar till John



Detta är dom "mirakel förklarade huvudvärkstabletterna"

Aupair från Nederländerna

Jobbig med kul dag. Jag och Patti har haft hand om två tvåringar och två fyraåringar, tjejerna var helmysiga och pojkarna värre än någonsin (ungefär). Dock säger dom att det brukar vara tvärtom när pojkarna är i Bellas och Lucys hus.

Bella och Lucys aupair från Nederländerna skulle kommit ikväll. Hon har inte kommit. Hon sa vid "invandringen/Immigrationen" att hon sökte ett resevisa (du får resa i Kanada i 6 mån, ej jobba) men sen sa hon dumt nog att hon skulle jobba som Aupair, vilken familj och att hon skulle få betalt. Ingen har hört från henne sen dess, hon kan vara på ett plan påväg hem igen eller kvar på Vancouvers flygplats. Stackars Jamie (mamman) har ingenstans att lämna barnen så vi får se hur vi löser det imorgon. Kan ju inte gärna vara ensam med fyra barn... Hon förlitade sig verkligen på att hon skulle komma, det har tagit dom 8 månader att få en aupair och så kommer hon inte och hon har inget dagis till ungarna och dom ska snart flytta och allt. Tråkigt, hade sett fram emot att få träffa henne och ta med henne på allt vi gör!

Ikväll spelade jag och Martha volleyboll med massa gamlingar i en gympahall. Förmodligen nya måndagssysslan. Kul, men mina händer darrar och är helt röda och svullna nu. Dom var lite sura på oss i början för att vi var så dåliga men vi kom igen lite på slutet. Oldies....

Nu ska jag sova, man vet ALDRIG vad som händer imorgon. Ethan har fått en belöningstavla nu som vi ska använda varje dag, tex lyssa, inte argumentera, borsta tänderna, klä på dig och städa efter dig varje dag och klarar han ex lyssa får han en glad gubbe där. Så Patti har lovar honom något fint om han klarar hela tavlan (vilket är i princip omöjligt) och extra godis på helgen om han har varit duktig under veckan. Hoppas det blir bättre av det.

Ev ev EV EV EV (många ev) ska vi i Mars åka till San Diego hela familjen och gå på SanDiego Zoo och mata nån späckhuggare m.m Patti håller på att övertala Chris nu, hon visar filmer på späckhuggaren för Ethan och säger, "säg till pappa att du vill åka dit på din födelsedag" m.m Smart kvinna. . Aja, skulle vara otroligt kul om det blev av , San Diego!!!!

Godnatt!

Lite av dagen + kräk

Kan seriöst inte fatta att det har hänt.
Här åker man till Kanada (andra sidan jorden) för att komma bort från allt som har med killar att göra och så efter två veckor är typ allt som vanligt. Haha. It's just crazy!

Kareoke idag igen. Drack inget dock.
Jag och Patty ska ha hand om fyra barn imorgon, våra plus Bella och Lucy. Deras aupair från Nederländerna kommer på kvällen imorgon så dom har inget dagis på dan. Så ett klart huvud är ett måste!

Ska förövrigt spela volleyboll imorgon och gjorde en undebar upptäckt idag som jag ska visa er imorgon. Not good at all. Dom har öppen volleybollspelande på skolan varje måndag.

Ska kolla på lite underbar och älskad av alla nu och somna. Det är för sent egentligen. Men jag bryr mig inte. Allt är liksom för bra på ett läskigt sätt. Misstänker att det vänder vilken sekund som helst haha.

Idag åt jag hos Martha med Mike och Sheri, åt klassisk svensk söndagsmiddag, stek, potatis, brunsås och grönsaker och till efterätt blåbärspaj. Helt galet gott. Jag spydde efteråt, min mage är helkonstig. Åt inte alls för mkt eller så men har ätit väldigt små portioner senaste veckorna så magen kanske fick en chock. Eller så var det glassen, har inte ätit en enda mjölkprodukt sen jag kom och min mage har varit känslig för det innan. Hoppas det inte händer igen, Martha, Chris, Zane och Britney fattade ingenting, haha. Det var bara äckligt.

Förövrigt har Martha (eller Mike och Sheri) ett hottub ute på deras gård, det var sjukt skönt att bada varmt med kall luft omkring.

Spotifan

Fan, insåg precis att mitt Spotifykonto kommer dö på måndag/tisdag. Får tydligen bara användas i andra platser (än regeristrerat) i 14 dagar. Funderar seriöst på att bli premium medlem värt 99 kr i månaden?

Vet inte hur jag ska klara mig utan det..

Sen kan jag köpa en iphone också och ha det i telen. Kanske en bra deal?

"det heter näsa, inte nos"



Haha

Skön lördag!

Åh, ännu en underbar dag. Kan inte fatta att jag bara varit här i knappt två veckor men redan känner mig som nästan hemma och jag trivs verkligen. Igår var vi på the Edge igen, hemma vid tre snåret så lyckat!

Idag firade vi Declan så Chris och Pattis kompisar var här och det var några fler barn. Pizza och tårta, lek, gråt och skratt. Sen gick jag över till Martha som hade sovit hos Britney och Zane (tror jag det stavas) precis på min gata. Fick en underbar ide att gå upp till skidberget, efter halva vägen stannar en Taxi och frågar om vi ska till skidberget och att vi kan åka gratis med honom då eftersom han ändå ska upp dit. Hade det hänt i Sverige? Skulle inte tro det. Snåla jävla, tjuriga taxi chaufförer. Det var nog tur för oss illafall, vet ifan om vi hade klarat oss ända upp.

Vi drack liter vatten och åt natchos tallrik (bild kommer senare, helt galet stor) och sen varsin hamburgare. Jag åt en fjärdedel (eller kanske sjättedel) av hamburgaren och några pommes. Maten här är inte god nånstans, det är fett, stort och allmänt äckligt. Men Willy (en australiensare) åt med glädje min mat och Zane tog resten av min burgare i en Doggybag med hem.

Lucy (tror jag) körde hos ner sen. Tittade lite på Harry Potter och sen skjutsade jag Martha hem. Familjen spelar wii, som jag tyvärr inte är jätte förtjust i så jag tittar på lite smått. Ska snart somna dock.

Imorgon blir det kareoke igen och ev Cranbrook över dagen (om vi har bil), ska köpa en liten kamera, strumpor och nått mer som jag inte för mitt liv kan komma på nu.

Kvällen

Blev inte Cranbrook igår. Men fest! Jag hämtade upp Martha i rekordfart från Marys W , köpte lite öl och sen vidare till Britney och co. Så skönt att kunna köpa öl, nästa vilken tid på dygnet som helst, alla har dock väldiga problem med att läsa ut våra födelsedatm på både mitt och Marthas körkort (tar enormt lång tid).

Sen var vi på the Edge igen. Har börjat träffa mer folk nu och är inte alls lika tyst längre som första gångerna. Dom flesta (eller alla, utom jag och Martha) jobbar på skidberget. Nästan alla är instruktörer så försöker flörta till mig lite lektioner, haha, eller iallafall någon att åka med.

Vaknade för tidigt idag av barnens springande och skrikande på övervåningen, måste komma ihåg att använda öronproppar! Nu ska Declan firas, pojkarn är så söta och uppklädda och huset /köket är stylat med ballonger och girlanger. Jag har siktat in mig på tårtan, ser ut som tårtor som vi hemma bara ser på film.

Dagens tips

Sjukt, efter en och en halv vecka i detta land har jag redan gått ner i vikt. Yehä!
Min lilla höstmages kula har försvunnit och min mage är platt igen, lycka på hög nivå!
Kanske är bra att inte gilla maten så mycket. Men äter ändå bra och är aldrig hungrig.
Fast äter heller inget onyttigt eller så heller, lite lakrist från Sverige ibland och tårta på födelsedagar, dricker inget annat än vatten typ (öl och äpplemer ibland). Spelar inne hockey, lyfter, springer, kånkar på barn, leker i snön, jagar barn, klättrar efter barn och dansar cha cha slide med Ethan i källaren. Allt onyttigt är så jäkla ofräscht här, man vill liksom inte stoppa det i munnen. Så alla som vill gå ner i vikt, skaffa jobbiga barn och flytta till ett land med konstig mat!



Cha cha slide, kör jag med Ethan. Minnen från Kåren när hela skolkande skolan står och trängs och gör denna riktigt inlevelsefullt och Simon Chachachar som ingen annan. Hoppen är Ethans favorit.

Fredagkväll - Cranbrook

Weehoo! Helt okej eftermiddag.

Ikväll - taxi in till Cranbrook

Dansa
Dricka drinkar
Fira att Linn har fått jobb i Sthlm
Ha kul
Åka hem

Imorgon

Declans födelsedagskalas
Tårta
Liten Hang-over
Kanske åka skidor

Detta livet är bara konstigt. Men bra!

Bra dag

Hade världens hemskaste dag med barnen igår. Ethan bråkade, var elak och argumenterade om ALLT. Fick tillsist, när han tittade på film och Declan sov, gå in i badrummet och gråta i två minuter så allt kom ur mej. Pratade med Patti och Pattis pappa sen, han gör så ibland tydligen + att jag tror att han testar mej. Martha är så snäll, jag ringde och pratade med henne och hon har varit i samma sits (värre tror jag till och med för hon har en åttaåring och en fyra åring, jag har bara Ethan som kan göra motstånd på det sättet. )

När Chris och Patti kom hem åt vi Massa kinamat och tårta för igår fyllde Declan två. Han firade med att göra hans partytrick (som jag har lärt honom) att låta som en gris. Helt galet kul, ska försöka få det på film, han gör det med en hejdundrande inlevelse.

Sen kom Martha och hämtade upp mig. Patti gav mig fredag morgon till tolv ledigt (tror hon tyckte synd om mig) för Ethan skulle till nån Gymnastiklektion mellan 9-12 och Declan kunde vara hos hennes mamma under tiden, dom skulle till Cranbrook eller nått. Så vi åkte upp till skidberget och åt och drack lite. Sen vidare till the Edge (puben) för mer öl. Dom andra åkte hem hyffsat tidigt så jag och en annan stannade kvar till drygt ett och pratade. Sen fick vi gå hem, det är långt och jobbigt att gå upp till skidberget (jag bor till hälften ungefär och han bor precis vid det, så han hade längre).

Efter några öl i kroppen är det inte det lättaste att skilja på språken. Svenska och Engelska blandat om vartannat. Usch. Fast mest engelska eftersom vi pratar det hela tiden, tycker det börjar lossna lite nu. Har nästan börjat tänka på engelska också så ibland så det är nog tur att jag skriver på svenska varje dag, annars hade jag väl glömt det totalt (eller inte).

Två jätte äckliga hunder springer omkring på min gata och runt i området, dom ser ut som vargar men tama. Fattar ingenting, den ena kom fram och nosade på oss när vi var påväg hem, sjukt äckligt. Dom har sprungit omkring här i flera dagara nu. Don't get it.

Ikväll ska vi förhoppningsvis till Cranbrook och dansa lite.

Nu ska jag försöka masa mej up ur sängen, eller en timme till kan jag ligga. Sån lycka!


Bild från juldagen

Sista natten med gänget:



Ikväll har jag lite hemlängtan. Mest för att barnen var så bråkiga sista timmen, Ethan sa hela tiden att "you are mean" så fort han inte fick som  han ville. Det slutade med att han kastade en boll i ryggen på mej, jag sa att välidgt lungt till honom att han inte får göra så och då tjurade han ihop totalt. Marthas ena tips var eller tips och tips, men hon sa det att man gråter mycket i början och tar åt sig av allt. Jag förstår henne, det är inte alls kul vissa stunder för att sedan en timme senare vara hur underbart som helst.


Imorgon ska jag träffa Sofie, tjejen från Sverige som jobbar på Cafét i byn. Hon har frågat mycket efter mej och har sagt till Pattis föräldrar att hon vill gå ut och ta lite drinkar nån helg. Martha sa det att hon umgicks mycket med människor i början men att det är inte alls dom hon gillar och som hon umgås med nu. Vi får väl se vad som händer, skönt att skriva av sej det iallfall.

Alla frågar hela tiden om jag inte saknar hemma. Det gör jag faktiskt inte, mest för att jag vet att jag har liksom inget riktigt att komma hem till. Alla på bilden är i andra länder, städer och världsdelar. Jag hade haft det kanon tråkigt hemma, plus att jag trivs här. Mycket, det blir bättre för varje dag. Mamma och pappa pratar jag ju ändå lite med på Skype och mail och det räcker, än så länge. Sen kanske tanken på att dom förmodligen kommer i sommar hjälper lite också. Jag vet inte.

Idag kom Patti hem med jätte starka huvudvärkstabletter till mej, hon sa - "Får du ont i huvudet, ta en med en gång. Det hjälper. Jag vet inte hur jag skulle ha klarat mig utan dom ibland." Får väl testa vad det är för dunderpiller.

Godnatt!

All makt till Grynet



(Barnvänlig)

Dagen i bilder


Jag kom på den underbara iden att göra egen trolldeg. Aha, den kanske ska vara blå också. Note to self: Ingen bra ide!!! Efter fem minuter var allt JÄTTE blått, barn, händer, bord, stolar, diskbänk, golv, lådor. Skriva till alla jag känner som är inne, HUR FAN FÅR MAN BORT KARAMELLFÄRG FRÅN HÄNDER?? Skrubba, skrubba, gnäll och gråt. Skrubba mer Mörkblå går till ljusblå. Kasta ut barn från köket och städa i 30 min medan barnen lekandes FÖR hårda lekar med varandra.


Bestämde mig för att leka av barnen lite utomhus. Det var strålande sol men KALLT, så på med enda mössan jag lyckades få med.


Barnen gjorde deras älskade syssla - Skottade. Här är även framsidan av huset!


Gatan och skidbergen i bakgrunden


Andra hållet av gatan. Ethan skottar grannens uppfart


Dom små aporna. I deras underbara mössor som jag köpte till dom och som dom älskar. Ethan - Hur kunde du veta att jag ÄLSKAR grönt och T.rex?


Med små ben är det inte lätt att gå omkring i djup snö. Men han gör ett gott försök, ligger och krälar, ramlar med ansiktet neråt. Jag gjorde en liten grop/grotta där han kunde sitta och göra sin nästa favoritsyssla...


Äta snö... Usch


Ethan, Herren på Täppan


Lite lek på baksidan innan ingång. Declan har en Hard time med all snö


Gjorde en feting macka till barnen. Vitt bröd, smör, majonäs, ketchup, senap, sallad, gurka, fet skinkskiva, selleri, fet ostskiva. Dom älskade deras. Jag nöjde mej med skinka och ost på min.


Sen spelade vi hockey i källaren. Declan har inte riktigt förståt grejen med hockey än...
(Se Flyers tröja, alltid på vid hockeyspel)


Quicke

Bara ett litet inlägg till dom som är nya i bloggvärlden (som tex mamma). Jag svarar på era kommentarer i samma inlägg där ni har kommenterat. Så vill ni se det så kan ni gå tillbaka till det inlägget där ni kommenterade och se :) Just so you know!

Liten fundering

Ethan gör WorkBooks och Declan sover. Kan vara skönaste stunden på dagen. Vi har hunnit med otroligt mycket idag och jag har bilder på allt, som jag ska visa sen. Ethan och jag hittade en bok med bara labyrinter och han är helt förälskad, han älskar att göra dom! Han kan göra dom tre, fyra gånger även fast dom redan är gjorda.

Jag kollar på Senfieldt och små tjattar lite med Ethan, men han är helt uppe i sina labyrinter. Det blir en lugn eftermiddag tror jag.

Funderar på att baka chokladbollar med barnen imorgon eller fredag. Kan man göra det med två barn eller ska jag göra det medan Declan sover så jag och Ethan gör dom tillsammans?

Dagens skratt



Saknar den boken.

Otroligt skön dag!

Dagen blev inte som väntat, den blev mycket bättre! Sov till halv åtta, brukar alltid ligga och vänta tills familjen och barnen är uppe innan jag går upp och gör iordning mej och käkar. Idag hörde jag inte ett enda fotsteg, klockan blev över åtta och till sist hörde jag dom.

Berättade att Martha med sin lille Ethan förmoldligen skulle till någon lektimme på skolan och då tyckte Patti att jag skulle ta med båda barnen dit, ner till Marys Wille. Så halv tio packade vi in barnen i bilen och jag körde vanen för första gången, gick som smort. Vi körde ner till Marys W och hon visade mej vart skolan var, sen upp till skidberget och lämnade av henne och sen tillbaka till skolan. Vi kom bara 15 minuter försent.

Martha var tyvärr inte där, var bara ett annat barn med mamma och pojkarna var JÄTTE blyga och klamrade sig fast vid mej hela första halvtimmen. Sen släppte det och dom sjöng, dansade och lekte med ärtpåsar. Dom var så duktiga! Sen satte dom dit pärlor och små glitter figurer på ett slott gjort att äggkartonger typ, till och med Declan. Han var så duktig och satt helt koncentrerad jätte länge. Det var kul att träffa lite annat folk också :)

Sen droppade vi av Ethan hos Grannie och Declan och jag åkte hem. Jag gav honom ägg och toast, haha. Sen ville han sova. Så nu sitter jag i soffan med datorn, Despereta Houswives på Tv och mammas äggmackor framför mig (som inte smakar alls som mammas äggmackor ) och bara njuter. Fler sånna lektimmar blir det, då är hela förmiddagen spikad nästan. Skönt.

Och kan köra nu med, så då kan jag låna bilen närsom och hälsa på Martha i Marys W ex. Hennes kompisar som hon hänger med bor på samma gata som mej (perfekt). Ikväll ska hon laga Fahitas åt alla, så vi ska nog dit. Imorgon blir det jaquzzibad hemma hos henne (eller hos Micke and Shery) och ev i helgen hot springs!

Idag ska jag och Deci hänga ensama tillsammans


Karaoke



Låten vi sjöng till igår. Tänkte på Dennis och Kalle, saknade dom lite. Men sedan dansade jag till Don't stop Belivin och blev lite gladare. OhI love that song!

Gårdagen

Igår var jag och Martha på bio, Avator, är glad att jag har sett den innan annars hade jag inte fattat någonting. Iallfall, det är så old school här så det är läskigt. När vi kommer till bion, står det utanför med ditsatta bokstäver att movie 7.30 (inte vilken dag eller vilken film, det går liksom bara en film per dag och det är kl 7.30 pm). När man kommer in betalar man direkt, precis vid dörren och sen köper man popcorn i en disk som skulle kunna vara från 60 talet. Sen travar men in i salongen själv, när man känner för det. Salongen är avlång med två lååånga sittrader och det är iskallt där inne. Herregud, ska fota det nästa gång. Filmen stannade några gåner och hackade massa, blev svart i flera partier.

Sen gick vi till nån lokal pub där Marthas kompisar var, för kvällen var det Kareoke. Vi sjöng Bad touch. Världens konstigaste dam ledde Kareoken och hade koll på allt och alla som om det hade varit på dagis. Ibland stannade hon upp alla och drog av en sång själv. Vi pratade, sjöng, dansade och hade trevligt. Alla som sjöng för första gången fick ett klistermärke och var med i utlottningen av en tröja. Haha, jag vann! Kolla, snygg tröja va :P




Jag drack en öl och när jag stod i baren såg jag en skylt som sammanfattade kvällen väldigt bra.

I',m just smiling, Because I have no idea what's going on

 Men det var trevligt ändå!

Poo

Idag fick jag en överaskning av Declan, världens största bajs-blöja! Skojar inte, har aldrig sett så mycket bajs i hela mitt liv. Det hjälpte inte heller att han vägrade ligga still och bajset liksom började sprida sig och hamnade på sockor, mage, hans händer, mina händer uuschh! Ethan kom in när jag höll på som värst och torka, visste liksom inte vart jag skulle börja, och sa - DEEC, that's the badest poo ever!

Har skrattat åt detta hela dan, hela huset har liksom luktat bajs efter händelsen. När Patti kom hem frågade hon om jag hade fått "the big poo" och jag aa? Han brukar tydligen göra det på morgonen, innan hon går. Men idag var han snäll och sparade den till mig (och resten av huset).

California dreaming

Fick in Forest Gump på en av dom tusenmiljoner filmkanalerna igår kväll. Efter det knarkar jag denna:


Dinner and Movie - a girly date

Ikväll ska jag och Martha på bio. Ingen anning om vad, man pratar liksom inte om sånt här, vi ska gå på bio punkt slut, jag ringer när jag hämtar dej, jaha. Tider och sånt är ingen som vet vad det är här. Iallfall, jag tänkte piffa upp kvällen med att ha på mig lite mascara på ögonen och lite rosebud på läpparna (vi ska ev till nån pub efteråt, förstod inte riktigt, hon sa nått om pub, kareoke och om jag ville och jag sa lovely!). Tittade mej i spegeln och såg - MIG SJÄLV igen, hej välkommen tillbaka Elsa sa jag och skrattade. My God, jag såg mia ögon igen!

Här har jag gått omkring och varit ful, osminkad och trött i en vecka. Ska livet vara såhär grått i ett helt år måste lite mascara på på söndagkvällarna ibland eller ett par högklackade skor en fredagkväll, utsläppt hår, en skjorta, jeans vad som helst!! Jag vägrar sunka ner mej, haha!

Resten av familjen är i simhallen, är väldigt glad över att jag slapp följa med. Barnen har varit jobbiga idag och imorgon är första dagen med dom själv, ska ta det lite lungt i början tänkte jag. 


Well, better go!

Hjortar

Har glömt berätta en sak. Det går typ tama hjortar överallt, på gator och dom står i trädgårdar och smaskar saker. Skit skumt, dom är som små renar. Betydligt större än rådjur iallafall och dom är överallt och flyttar inte på sig :S Jag fattar inte grejen.

Skidor

Idag testade vi backarna -great! Jag har egna pjäxor som passar nu och har Pattis skidor, det är najs. Det känns som att vara inne i en tv eller nått när man står högt upp för att sedan glida ner i breda backar som är upp till 4-5 km långa :) NAAAAAAJS!

OH My God

Ethan är pappa sjuk, sparkas, slåss, slickas, gnäller och blir arg

Declan är mamma sjuk, blir sur för allt, slänger igen dörren till sitt rum, gråter mkt, skriker NO med världens värsta röst

Detta känns som nanny-akuten eller nått

En timme kvar, men jag can't make it!

Klockan är elva. Jag är dödstrött. Ligger i sängen. Ingen verkar veta att det är nyår, ingen big deal liksom. Jag bryr mej inte heller. Ska sätta på ett vänner avsnitt och somna inom 15 minuter och sova förbi det nya året :D (smile, höhö) Gott nytt och massa kramar!

RSS 2.0